[ Vukashin86 @ 05.01.2009. 16:15 ] @
Pozdrav svima!
Imam pitanje u vezi Jtree i njegove organizacije. Zbunjuje me sve te klase i interfejsi koji se nalaze oko Jtree. Ne znam kako ih upotrebiti na pravi nacin i cemu zaista sluze. Konkretno zanima me razlika izmedju Jtree i DefaultTreeModel, sta u stvari oni predstavljaju, kakva je veza izmedju njih, kako da ih koristim? Googlao sam po netu, ali nisam uspeo naci adekvatno objasnjenje.

Hvala unapred!
[ gajo2 @ 06.01.2009. 07:33 ] @
Klasa koja u sebi ima rec Model je ne-vizuelni deo klase. Tako je JTree klasa koja samo iscrtava node, a DefaultTreeModel sadrzi podatke. Isto tako imas
JList - DefaultListModel
JComboBox - DefaultComboBoxModel
JTable - DefaultTableModel
...

[ Vukashin86 @ 06.01.2009. 16:41 ] @
Dakle, ja preko DefaultTreemodel zapravo zadam strukturu, odnosno kako ce mi u view delu izgledati JTree, odnosno sta ce biti leaf a sta ne?
[ gajo2 @ 06.01.2009. 18:18 ] @
Da, ubacujes npr. DefaultMutableTreeNode objekte u model i tako gradis stablo. Onda namestis da je jedan od njih root noda i to je to. Imas metodu valjda ide kao tree.setRootNode(rootNoda);

Edit: Ustvari pogresio sam. Napravis root nodu, i onda za nju kacis potomke. Onda na kraju uzmes model, i napises treeModel.setRoot(rootNoda);
[ Vukashin86 @ 07.01.2009. 15:11 ] @
Ok, hvala ti, pomogao si mi da razjasnim malo stvari!