[ Okram_marko @ 06.01.2009. 03:06 ] @
Pozdrav, vidim da mnogi imaju istih problema i to upravo sa ovom vrstom gadosti koja ide u internet temp folder. Sve su to neki php fajlovi. Pored toga, iskoci i direktno na C:\ po koji, imena ludog, exe fajl kojeg se da rucno pobrisati. Imam !Avast i COMODO firewall. Sve jako fino radi kada je COMODO podesen da blokira skoro sve zivo. Nego, nikako da se ja rijesim ovih stvorenja. Sa comodo firewall-om sam blokirao neke izlazne zahtjeve (http). Bilo je situacija da ova gamad pokusava preko porta 80 da izidje na neku adresu (vise njih, simultano). Ako stvarno ima neki nacin da se jednokratno rijesim gamadi, mnogo bi mi znacilo. Pogotovo kada se uzme u obzir da u mrezi imam vise racunara. Pa ne znam kojeg bi prije da cistim. Daj pomagajte. Do sada sam probao samo !Avast jer znam da on ima pre-boot scan koji mi mnogo toga otkrije. Da mi je samo sprijeciti uzrocnika, lanac bi se prekinuo. Tko ovo bude citao, neka povede racuna i neka redovne gleda logove nekih "firewall" DSL modema. Mnogi imaju mogucnost detekcije napada i sl. Tko ima problem kao ja, neka pogleda i logove. Ima ovdje mnogo vise nego sto izgleda. A sada neka neko da kakav prijedlog (osim onaj "predji na linux ![]() |