[ muhh @ 20.11.2003. 23:38 ] @
Cao da li neko koristi program za fiksni telefon?Treba mi program koji ce da mi igra ulogu telefona na racunaru.Znaci da ne moram biti prikljucen na internet nego ovako da mogu da zovem bilo koga,kao sto zovem telefonom,i da recimo sve to moze da snimi,i td..
hvala!
[ R-Byter @ 21.11.2003. 09:12 ] @
Probaj sa ModemSpy!
[ muhh @ 22.11.2003. 03:17 ] @
Ok hvala probacu,a jel moze preko njega i da zovem nekoga?
[ R-Byter @ 23.11.2003. 12:42 ] @
E pazi sad si me uhvatio u neznanju. Ne znam mozes li da zoves preko njega ili on samo "spijunira" telefonsku liniju. Ako ga nisi nabavio mogu da ti posaljem na mail ako hoces, par stotina Kb.
Pozdrav
[ SoulFly @ 23.11.2003. 13:31 ] @
ne mozhesh da zovesh sa njega!!!
[ CoSmO-011 @ 23.11.2003. 14:30 ] @
Ne može se zvati sa njega probao sam.Zapravo, možeš dobiti broj i taj neko se može javiti, ali ti ništa ne čuješ, tako da nema svrhe.Imaš mogućnost za snimanje razgovora i još po nešto ali mi muka da testiram.Mogu se downloadovati i neki plug-inovi za koje ja iskreno ne znam ni za šta služe.
Ima li neko predlog za neki bolji?
[ lgstudioworks @ 23.11.2003. 17:08 ] @
U dial up aplikaciji nazoveš br koji želiš,
audio izlaz spojiš na ulaz i možeš snimati, dok ti tvoj razgovor prolazi sa ulaza, opet ide na izlaz s toga imaš i zvuk koji se snima, međutim najbolje bi bilo kad bi imao miksetu da odvojiš kanale....zar ne?
[ Fuzz @ 26.11.2003. 02:36 ] @
A kakav modem treba za to?
[ muhh @ 27.11.2003. 17:27 ] @
Ej ja se izvinjavam nisam bio u mogucnosti neko vreme da budem netu..Pazite provalio sam da i sa Phone dialer koji je u Win moze da se zove,i on moze da mi zvrsi posao.Ali ja ne mogu da cujem nikog,znaci samo ja mogu da zovem i to je ok radi..Kako da namestim to?
[ Nikola-15 @ 06.03.2005. 20:27 ] @
Ako hoces da pricas preko tvoga modema, ako i da slusas sta ti drugi prica moras da imas Audio out i Line in direktno na modemu, da bi zvuk mogao da ti reprodukuje neki dobar zvucnik, a ne da slusas ono glubo cvrcanje svaki put kada se konektujes.
I jos nesto, da bi ti radili programi tipa Modem Spy, takodje moras da imas bar Audio od gore navedenog...
[ StORM48 @ 06.03.2005. 23:45 ] @
Dešava se da ni taj način (sa slušalicama i mikrofonom u modemu) ne funkcioniše. Kao na primer, kod mene. Sa jednim modemom radi, a sa drugim ne.

Pozdrav
[ ekser @ 07.03.2005. 05:30 ] @
Zna li neko neki program da kada te neko zove prikaže broj telefona, imam modem U.S. Robotics Message Modem.
[ zh1 @ 09.03.2005. 18:34 ] @
Tvoj problem riješiti će softwer "RVS COM plus" ukoliko si ga u mogućnosti negdje nabaviti.Sastoji se od anal/isdn telefona,automatske sekretarice,faxa i ima mogućnost video linka i dr. Budući da ga nema za "skinuti" ili ga je teško naći (možda p2p) probaj nažicati kod lokalnih trgovaca inf. opremom (meni su ga dali za rundu kave) . Sretno!!!
[ Nikola-15 @ 11.03.2005. 21:24 ] @
Ali trenutno ovde kod nas ne mozes videti dolazne pozive ukoliko nemas uplacenu tu opciju u posti, i cini mi se da deru u cenama
[ Bojan Stojanović @ 05.06.2006. 10:16 ] @
Meni treba program koji menja fiksni telefon (aparat) u potpunosti.

Imam mikrofon i slušalice pa bih hteo da zovem ljude preko računara i na taj način da zamenim telefonsku slušalicu. A najvažnije od svega je to što mi treba mogućnost da kompjuter "zazvoni" ili na neki sličan način da me obavesti kada me neko zove i da mogu da odgovorim na poziv. Znači modem, slušalice i mirkofon u potpunosti da zamene klasičan telefonski aparat.
[ Milan Gligorijevic @ 05.06.2006. 11:00 ] @
Jesi li probao modem spy ?
Zvonjenje podrzava 100% ali sve zavisi od tvog modema, a mislim da su i ostale opcije koje ti trebaju u njemu izvodljive.
[ Bojan Stojanović @ 05.06.2006. 11:05 ] @
Nisam, probacu.
[ Chika-nedja @ 05.06.2006. 22:08 ] @
da li jedan od tih programa moze da registruje i broj telefona koji vas zove. I ako zavisi od centrale mislim da je moja digitalna jedna od najsavremenijih
[ the_jumper @ 06.06.2006. 01:37 ] @
pc2am2p ,sve to +menja telefonsku sekretaricu...
[ Milan Gligorijevic @ 06.06.2006. 08:43 ] @
@Chika-nedja
Modem spy moze, njega sam koristio, a za ostale ne znam.
[ Vill @ 06.06.2006. 09:09 ] @
Imam jedan prograncic, 5 mega, mator jeste, ali ne da odradjuje sve sto
trazis, to je cudo jedno, licno sam mu proverio sve moguce funkcije (od
snimanja tvoje glasovne poruke preko genericke, do slanja faksa na svoj
racunar, razgovor preko kompa itd...)

Program se zove callsoft (moj je mator ali radi, ako ga ne nadjes, mogu da
ti posaljem na mail, malo ce trajati ali sta ces)
[ Bojan Stojanović @ 06.06.2006. 09:29 ] @
Ajde pošalji meni na [email protected]

Nego postoji li još neki takav program ali da je otvorenog koda (Open Source - GPL licenca)?

P.S. Za Vindovs.
[ Iksi @ 07.06.2006. 21:04 ] @
na zalost nije accesible:(((. Inace prilicno sam odusevljen krenuo da ga
skidam i razocarao se skroz kad sam ga instairao na racunar tako da sam ga
brze bolje deinstalirao i vratio se na im answaring atendant a i daljesam
nastavio da koristim normalan fiksni tlefon jer nisam uspeo da nadjem bolje
resenje.
[ Iksi @ 07.06.2006. 21:14 ] @
Caos... salj to pleaseee ako tinije problem
[email protected]
[ Vill @ 08.06.2006. 14:11 ] @
ljudi, probacu da odem do drugara na adsl pa da posaljem te megabajte, ili za vikend na faks, preko modema, mnogo je:)
[ Milan Gligorijevic @ 08.06.2006. 16:28 ] @
Vill, lakse ti je da okacis recimo ovde i svima posaljes link na mail ili ostavis ovde u temi ako je program free.
[ Vill @ 10.06.2006. 08:44 ] @
Pa sad, free je sto se mene tice, ali opet, ti sto su ga napravili, nije:(

Iskoristicu link koji dade mmwc i tamo cu okaciti zip sa programom u njemu,
ima oko 5 mega (vrlo priblizno), i onda cu u ovoj temu to da naznacim. Hvala
na linku druze.

Pozdrav
[ ipacid @ 20.06.2006. 01:33 ] @
I na kraju smo zakljucili da jos uvek niko nije izmislio tako lep, jednostavan i glup program kojim mozes da koristis modem kao telefon! JBT, mislim, dal' je to toliko tesko??? I ja sam taj program odavno trazio i trazio i ostao praznih saka. Dal' je toliko tesko da glupi modem izbira broj koji hoces, da se zvuk koji dolazi/odlazi preusmeri na audio karticu i da jednim klikom prekines vezu??? Tolike glupe programe prave, al' ovako nesto jos niko...
[ Bojan Stojanović @ 21.06.2006. 09:02 ] @
Možda da ga napravimo?

http://sourceforge.net ;-)
[ solim73 @ 22.06.2006. 00:03 ] @
Ako hoces nesto ozbiljno onda Takl works.
al nije dzabe
A Active phone server mislim da jeste
-Solim