[ Mnogo Mudar @ 09.01.2009. 04:38 ] @
Pozdrav! Igram online igru Requiem(odlicna i besplatna,lici malo na WOW)...Napravio sam svoj guild,gde sam okupio dosta ljudi sa prostora bivse YU.E sada,mi bi zeleli da komuniciramo nekako,svi zajedno.Nasao sam program TeamSpeak,ali nisam uspeo da ga podesim,tacnije da kao napravim server.Da li neko moze ispocetka da mi objasni kako da svom guildu omogucim da prica? Ili,ako imate predlog za neki drugi,bolji,ili jednostavniji program,recite.Imao sam Ventirlo dok sam bio u drugom guildu,ali i za njega treba server..uz to mi je bilo malo bezveze da moram uvek pritiskati ctrl da bih pricao.

Ako je neko uspeo da napravi server za bilo koji od ovih,ili slicnih programa,molio bih ga da mi objasni.
[ KOLE89 @ 11.01.2009. 15:50 ] @
Jedan public server koji ja koristim je gamer.eunet.yu (ili gamer.eunet.rs) a na http://www.teamspeak.com/?page=getstarted imaš još 3 public servera... jedan od njih mora da radi :)
[ Mnogo Mudar @ 11.01.2009. 16:05 ] @
Posto nikad nisam podesavao slicne stvari,da li bi mi mogao malo vise objasniti kako to funkcionise?Da li mi treba server ili samo client?Ako samo client program,onda kako da se povezem na taj server koji ti koristis i da li u okviru njega pravim neku grupu?
[ KOLE89 @ 11.01.2009. 19:53 ] @
Samo skinite Client (i ti i tvoji ortaci) i izaberete
Connection -> Quick Connect -> U Server Adress upiši gamer.eunet.rs:8767 a u Nickname neko ime po želji, ostalo ostavi prazno -> Connect
Onda jedan od vas ide na Channels -> Create Channel -> Upiši ime kanala -> Create Channel
Pa onda svi ostali uđu u taj kanal (duplim klikom na njegovo ime u listi)...