[ dr.kis @ 10.01.2009. 22:21 ] @
Ne znam da li pitam na pravom mestu, ali vise ne znam sta da radim, a poludecu od moje wireles mreze!
Imam telekomov adsl modem Huawei HG510 i paket 1024/128. Kupio sam TP link WR340g ruter i napravio mrezu! Do pre mesec dana sve je radilo ok i imao sam mrezu koja je odlicno funkcionisala, a najvise za deljenje interneta. Posto do desktopa nisam mogao da dodjem, koristio sam laptop i imao net po celom stanu, cak i ispred zgrade i sve je bilo ok. Onda sam oborio sistem na laptopu, ponovo konfigurisao mrezu i javlja mi se sledeci problem: kada ukljucim WiFi, dobijem signal (54Mbps) sve izgleda ok, a onda jacona signala pocne da pada, pada i brzina 48-36-11-5,5-1 i tu vise prakticno ne mogu da koristim net! Zatim se signal potpuno izgubi i kada trazim sve dostupne mreze ne nadjem ni jednu!!!
Posle nekoliko minuta laptop se sam nakaci na mrezu, ali ponovo signal pada i uspori se i izgubim vezu! Problem nije do mreze jer sam proverio na telefonu, imam kostantnu mrezu maksimalne brzine 54Mbps i nikad ne usporava i radi super! Znaci u pitanju je nesto kod laptopa! Postoji li neko podesavanje, a sve sam pregledao hiljadu puta, koje ogranicava pristup mrezi? Nesto sto jos treba dodati da nebi gubio signal?
Pomoc,molim!!!
[ Strale @ 12.01.2009. 01:47 ] @
Pokusaj da podesis u laptopu da njegova wireless kartica radi u B modu
[ dr.kis @ 13.01.2009. 12:34 ] @
Pokusavam, ali ne mogu da nadjem gde bih to podesio! Na Device Mng mi stoji da je b/g, ali nigde nema da izaberem posebno jedno od ta dva. Inace probao sam sa drugim laptopovima, svi rade bez problema, drze istu brzinu uvek. Znaci problem je do mog laptopa!
[ tox master @ 16.01.2009. 12:55 ] @
pozdrav

ako ti na laptopu u statusu konekcije pise 54mbit pa opada to znaci dea su ti oba uredjaja u b+g modu kada se uredjaji sami podesavaju brzinu na osnovu signala .
ja sam par puta po kuci isprobavao taj mod i nikad nisam imao stabilan protok iako su racunari bili u istoj sobi i signal perfektan.
prebacivanjem u b mod dobio sam brzinu od 11mbit koja uopste ne varira i protok ide oko 5mbit konstantno ako ima imalo signala.
znaci prebaci taj ruter da radi u cistom b modu a laptop bi trebao sam da se prilagodi kad se konektujes i to bi moralo da radi ako je signal ok.

pozdrav
[ dr.kis @ 17.01.2009. 19:23 ] @
Probao sam i to, ali nije dalo nikakvog rezultata! Obzirom da drugi uredjaji rade na toj istoj mrezi, problem je verovatno u mom laptopu! Sutra obaram sistem na njemu i idem sve ispocetka. Hvala na savetima!