[ grizzly @ 11.01.2009. 22:07 ] @
| Ljudi jel samo ja pizdim od ovoga?
U NB5.5 obelezis deo koda koji hoces, desni klik pa "surround with try-catch" i dobijes taj deo koda u try catch bloku sa "pohvatanim" izuzecima.
U 6.X nema te opcije, nego kad odes u neki meni pa nađeš fix code dobijes surround with try catch ali samo ili jednu naredbu ili ceo blok???
Na svu muku i ne rasporedi exceptione lepo, nego hvate IOException pre nego FileNotFoundException pa se sam buni kako je "allready been caught"?
Jel moze nesto da se uradi da se dobije kako u NB5.5 na desni klik, nisam uspeo da nađem neko rešenje? |
[ sasa_vu @ 11.01.2009. 23:41 ] @
Na desni klik nisam nasao kako, ali radi ok ako obelezis deo koda koji hoces, pojavi se lampica sa strane gde su brojevi linija, klik na nju i pojavljuju se opcije za try/catch.
Pricam za 6.5 verziju.
[ grizzly @ 14.01.2009. 15:27 ] @
Da, ali su opcije da ti uokviri tu liniju sa try catch blokom, ili da ti uokviri ceo blok u kome je ta linija, pri cemu cak nece potreziti ostale exceptione i pohvatati ih, nego samo taj u toj liniji?????
Ja bih zeleo kao sto je i bilo, TE linije koje si selektovao da stavi u try - catch blok, da pohvata SVE exceptione i da ih RASPOREDI kako valja. Ne mogu da verujem da su toliko zajebali stvar, verovatno ja ne kapiram taj bolji nacin koji je sad...
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.