[ borko_profi @ 12.01.2009. 08:09 ] @
Pozdrav svima!

Imam u planu da upisem neki od sledecih fakulteta:

Evropski univerzitet - akultet za evropski biznis i marketing.
Megatrend univerzitet - Fakultet za poslovne studije.
Univerzitet Braća Karić - Fakultet za trgovinu i bankarstvo ”Janićije i Danica Karić”.
Univerzitet Singidunum - Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju.
Univerzitet Union - Beogradska bankarska akademija - Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije.

Kao sto se da videti, upisao bih nesto vezano za finansije/bankarstvo.

Posto sam u radnom odnosu (radim kao programer) na raspolaganju nemam previse slobodnog vremena tako da ne bih upisao nesto isuvise tesko, vec nesto sto bih mogao da studiram na daljinu i sto bi mi donelo nesto znanja o finanasijama i/ili bankarstvu. Od mojih poznanika i prijatelja niko nije imao kontakta sa navedenim fakultetima, tako da je ovo jedini nacin da zatrazim savet. Pomognite mi da odaberem neki fakultet (naveden gore u spisku ili neki drugi) koji bih mogao da studiram paralelno sa poslom i gde bih mogao da steknem nesto korisnog znanja.

Svaki savet/ideja/predlog... su dobrodosli! Svima unapred hvala ;)!
[ borko_profi @ 15.01.2009. 07:21 ] @
Niko nista?
[ -Aki- @ 23.01.2009. 21:22 ] @
Evropski univerzitet - fakultet za evropski biznis i marketing.
Ono sto ti mogu reci za ovaj fakultet, je da je moj prijatelj (pre 3 godine), bio da se informiše kakvi su uslovi studiranja, cena....
Moram ti reći da je bio krajnje razočaran-počev od 'zgrade' (prvi loš utisak), preko neobaveštene radnice studenske službe, i CENE koja prelazi 3000 evra (samo školarina), a knjige i prijave ispita se dodatno naplaćuju (onomad, 10 evra ispit, knjige od 30 do 50 evra).
Da li su dobili akreditaciju, ne znam..

Megatrend univerzitet - Fakultet za poslovne studije
Od 2008 godine, predavanja se održavaju u novoj zgradi, koja stvarno izgleda fenomenalno. Cena studija se krece oko 1000 evra godišnje, prijava ispita je 10 evra, a cena knjige ne prelazi 30 evra. Najveći privatni univerzitet, ima preko 20000 upisanih studenata. Trenutno najjeftinije privatno rešenje.
Ispiti i kriterijum je jako sličan kao i na državnim fakultetima npr. FON-u, s tim, da ima dosta ispita koji su lakši i ima ih manje (matematika, statistika, računovodstvo). Po godini je u proseku 8 ispita. Iako se mogu čuti razne priče, ocene se ne dobijaju na lepe oči.

Univerzitet Braća Karić - Fakultet za trgovinu i bankarstvo ”Janićije i Danica Karić”.
Cena školarine oko 2000 evra. Kriterijum slabiji nego na univerzitetu Megatrend. U poslednjih nekoliko godina, broj studenata je drastično opao (zbog već poznatog razloga). Uslovi studiranja su i vise nego dobri. Svaki student ima obezbedjenu literaturu (info. od pre nekoliko godina), mentora (koji prati studenta tokom njegovog školovanja-student ima sva prava zamene mentora ukoliko nije zadovoljan njegovim radom.), i zaista lep prostor i sve uslove 'dobrog' studiranja. Mogućnost studiranja na engleskom jeziku.

Univerzitet Singidunum - Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju.
Nemam preterano info. o ovom univerzitetu, osim info. (dosta mojih poznanika je na ovom fakultetu), da je jako lak. Mnogi su ga završili bez nekog posebnog 'cimanja'. Dobili su akreditaciju prošle godine, i radi se na usavršavanju uslova studiranja.

Univerzitet Union - Beogradska bankarska akademija - Fakultet za bankarstvo, osiguranje i finansije.
Za ovaj univerzitet na zalost nemam apsolutno nikakve informacije.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.
Veliki pozdrav!
Aki.
[ borko_profi @ 01.02.2009. 22:00 ] @
Hvala na odgovoru!