[ remark78 @ 12.01.2009. 14:35 ] @
Imam Qtek9100 sa WM6 sa kojim sam se "nakacio" na wireless internet od komsije, naravno uz njegov pristanak. Da li povezivanjem telefona sa desktop racunarom preko usb kabla na neki nacin mogu da koristim taj internet i na desktop racunaru koji napominjem nema Wireless karticu?
[ nmilosev @ 13.01.2009. 10:46 ] @
Potraži program WMWifiRouter.

Pozdrav.
[ remark78 @ 13.01.2009. 12:33 ] @
Probao sam WMWifiRouter. Program automatski pokrene konekciju za GPRS ili neku drugu koja je vec definisana u Settings/connections...
Ja kontam da taj program sluzi da se ta konekcija (GPRS,Bluetooth, Cellular line, IrDA, Hayes Compatible on COM1) preko wireless-a prosledjuje drugim uredjajima (npr. laptop ili sl.) koji imaju wireless.

A meni treba da se preko wireless-a zakacim na internet i da tu konekciju preko USB kabla prosledim na PC. Mozda doticni program i to omogucava ali ja nisam skontao kako.
[ nmilosev @ 14.01.2009. 10:39 ] @
Nisam razumeo izvini, da li si probao ovo :http://www.mobile-stream.com/usbmodem_wm.html ?
Poslao sam ti PP sa više informacija.
[ remark78 @ 14.01.2009. 12:07 ] @
@nmilosev
Hvala na trudu.

Upravo sada sam probao tu aplikaciju medjutim izgleda da ni to nije to. Naime, pomocu ove aplikacije mozete telefon koristiti kao modem za povezivanje na GPRS/EDGE kod provajdera i tu konekciju koristiti na PC-ju. Dakle radi kao klasican modem gde je potrebno uneti broj telefona, username, password,...
I dalje nista od wireless interneta na PC-ju :-(

USB Modem allows you to use Windows Mobile based devices as a USB/Bluetooth modem for connecting a desktop/notebook computer to the Internet. To surf the Internet from your PC you will need only a USB cable or Bluetooth adapter and a smartphone/communicator with GPRS/EDGE service or CDMA 1x/EvDO data plan.
[ remark78 @ 16.01.2009. 11:55 ] @
Problem resen!!! :-)

Ipak moze uz pomoc WMWifiRouter-a samo sam ja koristio stariju verziju koja ne podrzava WiFi -> USB konekciju. Sada sam skinuo trial ver.1.25 i sve sljaka perfektno. Veoma easy to use program, preporuka!!!

Hvala svima koji ste pokusali da mi pomognete :-)
[ dr.kis @ 18.01.2009. 12:13 ] @
Kako si to uspeo? Ja sam instalirao program, on radi, povezem ga sa racunarom, pokazuje mi da je Local area con 3 povezana, brzina 10 Mbps,ali ne mogu da izadjem na net! Kao da kompjuter uopste nema vezu!
Jel mi treba internet sharing, jel treba nesto u njemu da podesim? Tu imam samo vezu preko gprs, nema nigde WiFi!
[ remark78 @ 18.01.2009. 13:44 ] @
Koristim WMWifiRouter ver.1.25, trial verziju. Kada se program na telefonu pokrene, treba pritisnuti ikonicu WiFi -> USB. Telefon bi trebao, ako vec nije prethodno povezan, da se poveze na Wireless mrezu (preko koje dobija internet) i naravno da uspostavi konekciju sa PC-jem (local area connection). I posle toga sve radi kod mene.
E sad, mozda u Network connections imas jos neku mrezu, probaj da disable-ujes ostale mreze, da ostane samo konekcija sa telefonom. Proveri podesavanje firewall-a ako ga koristis, da podesis da taj mrezni opseg koji je dodeljen komunikaciji telefona i PC-ja u firewall-u bude dozvoljen (trusted ili sl.)
Ne znam da li mora biti instaliran ActiveSync na racunaru, kod mene jeste.
[ dr.kis @ 18.01.2009. 14:23 ] @
Sve sam to vec uradio i nista. Interesantno da kompjuter pokazuje connected, ali ne moze da ode na net! Probacu popodne jos malo, mozda nadjem u cemu je kvaka. Hvala na trudu.