[ mladendv @ 13.01.2009. 20:47 ] @
| Imam jedan problem. Radim u Clipperu i sada zelim da pravim razne izvjestaje u Excelu.
Da li je moguce da u vec nacrtani izvjestaj u Excelu punim podatke koji su u dbf-u?
Znaci kako da napravim vezu izmedju dbf-a i vec postojeceg excel file-a a da ne zgazim to sto je u excelu.
Nadam se da mi neko moze pomoci.
Unaprijed zahvalan!!!
Pozdrav
|
[ 3okc @ 14.01.2009. 07:20 ] @
Nikad nisam ni video Clipper tako da se sigurno ne bih ni uključivao u ovu temu da nisam slučajno proverio na Guglu
i, pazi, kad radi!? :)
[ timmy @ 14.01.2009. 09:22 ] @
Excel direktno moze da otvori .DBF (DBase) fajl. Inace Clipper je samo (ako se ja dobro secam tih 90-tih godina)
kompajler za programski kod u Dbase bazama podataka.
Ono sto je ovde pitanje, je kako podatke "razbacti" po formi koja je napravljena u Excelu. Zar ne?
Inace prost uvoz podataka bi dao kreiranu listu tj. tabelu vrednosti.
Pozdrav
[ mladendv @ 14.01.2009. 10:39 ] @
Upravo tako!!!
Znas li kako bih to mogao uciniti?
Jedan covjek (ne znam ga) mi je rekao da je to vidio negdje i da je moguce pa bi mi svaka pomoc dobrodosla.
U svakom slucaju hvala sto ste se javili!
Pozdrav
[ timmy @ 14.01.2009. 14:42 ] @
Daj da vidimo kakva je forma tog izvestaja koji treba da se "puni" podacima.
Verovatno je lakse kreirati novi izvestaj posle uvoza podataka ili...
Pozdrav
[ mladendv @ 14.01.2009. 15:35 ] @
[ Jpeca @ 14.01.2009. 19:10 ] @
Čini mi se da je izvodljivo da na jednom ili više pomoćnih listova uvučeš podatke iz dbf i onda na listu obrazac napraviš odgovarajće refrence/formule koristeći tako uvučene podatke.
[ mladendv @ 14.01.2009. 19:26 ] @
Najvjerovatnije da cu tako i uraditi.
Znas li ima li neki dobar program koji bi mi to uvlacio u excel jer mi je to potrebno da sve ide automatski iz mjeseca u mjesec
zbog korisnika koji nece da se puno zezaju sa tim (tacnije ne znaju). Svaki mjesec bi uvlacio isti dbf samo azuriran.
Hvala ti puno na pomoci!
Pozdrav
[ Jpeca @ 14.01.2009. 19:48 ] @
Ne vidim potrebu da koristiš neki drugi program jer u Excelu možeš kreirati upite za uvoz podataka i na taj način dinamički povezati bazu (izmedju ostalih i dbf) sa podacima na radnom listu. Po potrebi to se može i automatizovati uz malo programiranja.
Dobro uputstvo za uvoz podatak u Excel i automatizaciju možeš naći ovde:
http://www.dicks-clicks.com/excel/ExternalData.htm
[ timmy @ 15.01.2009. 09:25 ] @
Ja bih ovo radije uradio tako sto bih napravio template u Wordu a onda MailMerge-om povezao taj Word dokument i odgovarajuci .dbf fajl. Objedinio i stampao izvestaje... Mada je ovo odlicna vezba za Access reporte...
Pozdrav
[ Jpeca @ 15.01.2009. 19:51 ] @
Ukoliko se izveštaj pravi za svakog radnika onda bi dobro rešenje bilo korišćenje word merge kao što predlaže timmy. Ako je u pitanju samo jedan izveštaj za poslodavca, kako što sam ja razumeo, onda ti je Excel sasvim dovoljan.
[ mladendv @ 16.01.2009. 22:14 ] @
Hvala svima na pomoci!!!
Napravio sam upit i ide sve ok.
Medjutim treba mi kao sto kazete za vise radnika a ne znam kako to ide sa word merge.
Moze li mi neko samo napisati ukratko sta i kako ( ako nije nesto previse slozeno) ?
Jos jednom hvala ljudi! Puno ste mi pomogli!
Pozdrav
[ Ivek33 @ 17.01.2009. 07:07 ] @
Citat: mladendv: ne znam kako to ide sa word merge. ........Moze li mi neko samo napisati ukratko sta i kako Evo slikovito pojašnjeno Mail Merge in Word 2003
[ mladendv @ 17.01.2009. 13:42 ] @
Pokusat cu...
Hvala puno prijatelju!!!
Pozdrav
[ mladendv @ 02.02.2009. 12:49 ] @
Opet imam problem...
Napravio sam obrazac ( obrazac 2001-proba) kao i query.
Znaci u obrazac 2001 vuce mi podatke iz ROVART.dbf
Sve je uredu kad je ROVART isti sa strukurama.
Medjutim kada nije ( kada dolazi do primanja i otpustanja novih radnika) znaci kada dolazi do promjene u dbf-u kada se dodaju i oduzimaju redovi ili kolone nastane problem.
Recimo u jednom sheetu zadam da mi vuce polja a8 i c8 iz dbf-a koja se tamo ne nalaze trenutno ali ce se iduci mjesec nalaziti. Sve dok ne osvjezim podatke stoje mi nule i to je ok al cim trebam da osvjezim podatke koje sadrze u sebi a8 i c8 excel mi sam stavi da mi vuce prvu slobodnu celiju novog dbf-a a ne vuce sada popunjene a8 i c8.
Kod brisanja reda u dbf-u, znaci kada ga osvjezim u excelu u poljima gdje su mi zadate vrijednosti sada pise =dbf!#REF!, a sljedeci mjesec kad opet dodam to polje nece da promijeni nista vec i dalje stoji =dbf!#REF!.
Ima li neko rjesenje posto nisam bas skroz dobar u excelu a posao mi zavisi od toga?
Postoji li neka automatika kada otvaram nove radnike, znaci dodam isti sheet kao i prethodni samo mi se podaci koji se iz dbf vuku mijenjaju odnosno svaki novi radnik mi je sljedeci red u dbf-u a ja sada moram u svakom sheetu-u zadavati odakle da vuce odnosno sve isto samo red ispod u dbf-u?
Unaprijed hvala svima!!!
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|