[ NinaSu @ 15.01.2009. 09:39 ] @
S kojim pravom mi neko zakljuchava temu, ako neznate celu prichu???!!!

Da li ce vam biti jasnije kad kazem da mi bivshi verenik provaljuje na mail?

Shto se tiche sekundarne mail adrese, ta adresa ne pripada meni nego jednoj prijateljici koju na zalost ne mogu kontaktirati. Taj mail je pravljen jako davno kada ja nisam imala rachunar niti bilo kakav mail, zato mi je prijateljica napravila taj yahoo. Sada kada idem na "zaboravljena shifra" ne mogu da predjem deo sa postal codom jer onda kad sam ja pravila mail nije bilo Srbija i Crna gora u opcijama...i ko zna shta sam odabrala za zemlju i postal code. Tajno pitanje ni ne dobijam kao opciju za povatak shifre! Ostale mail adrese mi nisu u opasnosti jer na njima nema nishta zanimljivo....nishta shto mi znachi.
[ stil @ 15.01.2009. 10:53 ] @
Ja stvarno ne znam koji je genije smislio neka pod pitanja tipa drzava krvna grupa i sta ti ja znam sta sve ne. Jer kad jednom saznas sifru ti sve te podatke pa i alternativnu adresu mozes da izmenis, sto se obicno i uradi. Ono sto je zanimljivo u mojem slucaju, posto je uz nalog povezan i sajt na sajtu pisu moji kontakt podaci : imejl i neki brojevi telefona. Onaj ko je maznuo nalog nije svestan da postoji i to. Sve to nije bilo dovoljno Yahoo sluzbi za korisnike da nesto preduzme. Zbog toga nisam zadovoljan njihovim nacinom da se problem resi.
[ Take 5 @ 15.01.2009. 10:55 ] @
^^ Kombinacija Serbia & Montenegro + Postal Code iz nekog razloga ne radi prilikom otvaranja novog naloga na Yahoo!, a Serbia ne postoji (kao ni Montenegro).
Resenje je da odaberes npr. Albaniju, za koju ne treba Postal Code pa kad kreiras novi nalog, posle editujes svoj profil i promenis zemlju porekla u Serbia...
Izgleda da iz nekih razloga, ponovo moraju da se primenjuju trikovi iz vremena kad smo bili pod sankcijama(!????!!)


PS
Efikasna zastita od bivsih / buducih verenika si jedino sama ti, nadam se samo da mu nisi dala i PIN kod svoje kreditne kartice jer yahoo mail je manji problem.

:(
[ Aleksandar Vasic @ 15.01.2009. 12:28 ] @
Tema je zaključana jer je prvo sve zvučalo sumnjivo, a drugo, sve legalno moguće je rečeno a to je:

- Preko opcije "Zaboravljen Password", Tajni odgovor

- Preko opcije "Zaboravljen Password", Slanje na email

- Preko tehničke podrške

Drugačije rešenje LEGALNO ne postoji, a ilegala je naravno zabranjena.

Stoga nema razloga za dalju diskusiju, jer će dalje biti samo offtopic ili pričanje u prazno...
[ stil @ 15.01.2009. 15:40 ] @
Verovali ili ne . Sad sam pokušao da nekako povratim šifru i uspeo sam ;-)

Neverovatno posle skoro tri godine od kako sam izgubio mogućnost da se logujem. U početku sam pokušavao i pokušavao ali mi je stalno postavljao ona glupava pitanja tako da nije hteo da mi pošalje nalog za reset šifre na alternativnu adresu. Sada mi nije postavljao pod pitanja samo da navedem adresu i prošlo je.

Dugujem izvinjenje Yahoo timu ako ovo čitaju.

Pozdrav svima ;-)
[ Catch 22 @ 15.01.2009. 16:40 ] @
^ Ne cita to niko, osim ako softver ne racunas u osobe...
;)
[ kvaju @ 15.01.2009. 17:12 ] @
Hm, kod mene je jedna situacija čudna.
Ustvari ne kod mene, nego kod susjeda mi. Čovjek je stariji, i nije nešto "od kompjutera" znači skoro nikako i ne sjeda za PC.
Ali imao je tragičnu situaciju u obitelji, naime žena mu poslje niza operacija je pala u depresiju, ali neku težu.
I jednoga dana, kad se vraćao kući s posla žene mu nije bilo, ostavila je njega i 2 male djece same... samo tako jednostavno otišla. prijavio je slučaj policiji koja je uglavnom dosta nezainteresirana za čitav slučaj. čovjek je sam tražio po bolnicama, uz obale rijeke, po čitavom gradu, ali ništa. nakon par dana dobija poziv sa skrivenoga broja, ali pošto je bio vani, i puhao jak vjetar slabo je razumio (ali nešto u stilu kao ne želim više živjeti sa tobom) tako on govori, mada je nesiguran u sve to (dvoumi se jer misli da nije možda pod prisilom ili nešto slično). policija je kao locirala taj poziv i kažu da dolazi iz Nizozemske sa neke VLRID mreže 31624000*** (to je valjda kao pozivni za tu mrežu ili šta ja znam) a broj mob. 0031626607***. i kaže da je broj registriran na nekog Miju ili Muju kaže da nije siguran.
uglavnom žene mu nema već 3 mjeseca, ni traga ni glasa o njoj, a policija kaže da će poslati dopis u nizozemsku njihovoj policiji da valjda to kao vide, ali ništa od toga nema, i ko zna jel se radi uopće na tom.

Kaže također da mu je žena dosta po internetu visila, i ima hotmail adresu, i pitao me je dali mogu ikako da šifru "probijem", da vidi mailove, da nema možda nekakav trag tamo, i išao sam na onu opciju forget password i na mother birthplace pitanje je on dao "realan" odgovor, ali ne prolazi.

pošto se ja kao "razumijem" u kompjutere (jer znam koji klik miša više od njega) kaže on "aj ti ako možeš malo pogledaj na internetu možeš li išta da nađeš". kaže također da je bila registrirana na kafić.net.

Izvinjavam se na offtopiku žešćem, ali ako itko zna ikakav način da mogu pomoći ovome čovijeku bio bih zahvalan, jer čovjek je bespomoćan, ikakav link ili neku organizaciju za nestale osobe, ili bilo šta da može pomoći.

Hvala vam
[ stil @ 15.01.2009. 17:49 ] @
Pogledaj na http://potraga.b92.net/list.php?cid=1&kid=1
[ NinaSu @ 16.01.2009. 09:45 ] @
Citat:
Take 5
PS
Efikasna zastita od bivsih / buducih verenika si jedino sama ti, nadam se samo da mu nisi dala i PIN kod svoje kreditne kartice jer yahoo mail je manji problem.

:(


Pa sve ostalo sam zashtitila, ali nisam imala ideju da tje da me udara tamo gde najvishe boli, naime...na tom mailu su mi originalni mailovi, i slike sa drugaricom koja je ubijena pre par godina, zna da mi to znachi i zeli da me povredi. Iako je to sve imam sachuvano u nekom drugom obliku, i tekst maila i slike, opet mi puno znachi taj mail i ne zelim da ga se odreknem. :(
A tehnichka podrshka ne daje odgovor...:(
[ Catch 22 @ 16.01.2009. 11:00 ] @
How to Regain Acces Control Of You Lost Yahoo Account (Part 1)

How Do I Get My Yahoo Email Password

Account Access - How To Regain Acces To Your Online Account


Mozda nesto od navednih uputstava pomogne, a sto se tice "tehnicke podrske", moras da znas da se radi o softveru koji automatski generise adekvatne poruke i salje ih na odredjenu email adresu...

PS
Kao sto je vec receno, ako nista od redovnih postupaka ne pomaze, moraces da batalis taj nalog - otvori novi i obavesti sve ljude sa kojima se dopisujes o novoj email adresi, kao i o tome da je stara "kidnapovana" i da prestanu da je koriste.
:(