[ zoran159 @ 15.01.2009. 20:14 ] @
pozdrav kojom kombinacijom tastera da iskljucim sata u biosu kako bih mogao da instaliram xp umesto viste? hvala |
[ zoran159 @ 15.01.2009. 20:14 ] @
[ calexx @ 15.01.2009. 20:37 ] @
Zašto bi isključivao sata? Podmetni disketu sa drajverima na početku instalacije pa instaliraj po propisu.
[ zoran159 @ 15.01.2009. 20:55 ] @
nemam flopy!!!!!!!!
ako moze odgovor na pitanje molim [ calexx @ 15.01.2009. 21:08 ] @
Na ovakvo pitanje teško da možeš da dobiješ odgovor. Nema kombinacije tastera, odeš u bios (na način koji uglavnom piše pri startovanju), nađeš AHCI pa isključiš. Kao što sam napisao, biraš goru varijantu, ako nemaš flopi onda integriši sata drajvere u instalaciju. Ako ipak hoćeš bez njih, koja je ploča u pitanju?
[ zoran159 @ 15.01.2009. 21:28 ] @
ne znam koja je ploca u pitanju posto je informacija potrebna mom prijatelju.
radi se o laptop-u hp pavilion dv6700 [ Binary Mind @ 15.01.2009. 23:24 ] @
Nadje u BIOS-u odgovarajucu opciju promeni da ne bude AHCI. Mora prvo da ode u BIOS pa da pronadje.
[ zoran159 @ 16.01.2009. 11:35 ] @
upravo to mi neuspeva!
ne mogu da iskljucim onaj uzvicnik (!) ispred [ Binary Mind @ 26.01.2009. 23:34 ] @
Da li si uspeo? Ako nisi mozda ne bi bilo lose da slikas ekran sa tim delom BIOS-a sa AHCI-em i postavis sliku ovde da vidimo kako izgleda. Mozda spada u laptop-ove gde XP ne moze da se instalira bez podmetanja AHCI drajvera.
[ micomg @ 26.01.2009. 23:55 ] @
Ako nista ne pomaze pogledaj da li postoji novija verzija BIOS-a pa ga flesuj??
[ Marcony @ 27.01.2009. 08:27 ] @
Prijatelj je kupio Sony Vaio laptop i ima isti problem. Zna da udje u BIOS, ali tamo nema nista od opcija sem promene datuma i boot-nih uredjaja.
Laptop je nov, tako da ne verujem da ima noviji BIOS za njega. Cim ubaci Windows XP, kompjuter se resetuje... [ bttp @ 28.01.2009. 00:46 ] @
Moguće je da je namerno greyed out, da ne bi mogao da se instalira XP. Čudi me u tom slučaju da nije skroz skrivena ta opcija.
Svojevremeno sam imao sličan problem, doduše na desktop računaru. Bila je izbačena opcija da se isključi ACPI power management, koji je pravio problem sa Soundblaster Live karticom u Win98. Morao sam pomoću nekog utilityja aktuelnog u to vreme da ručno editujem BIOS fajl i omogućim tu opciju u BIOSu pa da ga takvog editovanog flešujem. Uspelo je bez problema, samo ne znam kako danas stvari stoje još sa tim laptop BIOSima. Pokušaj da nađeš neki utility koji omogućuje editovanje BIOS fajla. Skineš sa support sajta poslednji BIOS i učitaš ga u taj utility. Unutar BIOSa ima sijaset opcija koje su skrivene, zasivljene itd. što se može promeniti pomoću tog utility softvera i nakon toga flešovati takav custom BIOS. [ Binary Mind @ 28.01.2009. 09:21 ] @
Malo je glupo hackovati BIOS na novim laptopovima koji su pod garancijom. Da li se slazes?
[ bttp @ 29.01.2009. 02:37 ] @
Citat: Binary Mind: Malo je glupo hackovati BIOS na novim laptopovima koji su pod garancijom. Da li se slazes? Pa sad... Na svakome je da proceni šta je i koliko glupo raditi na računaru. Ako postoje mogućnosti da se nešto uradi, i ako to nekome rešava problem - što da ne. Ja se ne bih u tom smislu igrao sa tuđim računarima, ali sa svojim ličnim mi ništa nije glupo ako mi je potrebno. [ micomg @ 02.02.2009. 22:59 ] @
Danas sam instalirao XP na jedan takav laptop. Uzmi nLite i pomocu njega integrisi sata drajver koji ces naci na HP-ovom sajtu.
Radi, provjereno!!! U BIOS-u nemas sta podesavati, nema opcije da se iskljuci sata. [ Binary Mind @ 03.02.2009. 09:36 ] @
To i ja radim, za instalaciju Windowsa na takvim laptopovima. Koristim i n-lite i rucno pravljenje unattended Windows instalcija pomocu zvanicnih Microsoftovih alata.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|