[ sincina @ 16.01.2009. 13:57 ] @
pozdrav svima. Odmah u startu da vasas obavijestim da sam nekakav pocetnik sa jako malo iskustva, tako da ukoliko planirate da koristite strucnu terminologiju, molim Vas prilozite i pojasnjenje. Hvala unaprijed. evo o cemu se radi. u firmi gdje radim imamo 4 računara i svi smo spojeni na internet wireless-om preko uredjaja kojeg zovu Mikrotic (vjerovatno je to nesto inprovizovino, jer je to mali racunar koji je spojen sa vanjskom antenom, i dodatnom wir. karticom koja na sebi ima malu antenu, koja nama svima salje signal).pitanje glasi , na koji nacin mogu koristiti istu mrezu da bih povezao sve nase racunare i tako da svi imamo pristup odredjenim dokumentima tj. da koristimo printere i sl. napominjem da sam uspio povezati dva racunara i sve radi kako treba.Kada sam pokusao da ovezem treci , tu je proble.primjer, sa treceg racunara vidim kolegin printer ali nemogu printati, ili nemogu djeliti dokumente. nadam se da sam donekle pojasnio problematiku. ocekujem vasu nesebicnu pomoc. hvala |