[ sincina @ 16.01.2009. 13:57 ] @
pozdrav svima. Odmah u startu da vasas obavijestim da sam nekakav pocetnik sa jako malo iskustva, tako da ukoliko planirate da koristite strucnu terminologiju, molim Vas prilozite i pojasnjenje. Hvala unaprijed.
evo o cemu se radi.
u firmi gdje radim imamo 4 računara i svi smo spojeni na internet wireless-om preko uredjaja kojeg zovu Mikrotic (vjerovatno je to nesto inprovizovino, jer je to mali racunar koji je spojen sa vanjskom antenom, i dodatnom wir. karticom koja na sebi ima malu antenu, koja nama svima salje signal).pitanje glasi , na koji nacin mogu koristiti istu mrezu da bih povezao sve nase racunare i tako da svi imamo pristup odredjenim dokumentima tj. da koristimo printere i sl.
napominjem da sam uspio povezati dva racunara i sve radi kako treba.Kada sam pokusao da ovezem treci , tu je proble.primjer, sa treceg racunara vidim kolegin printer ali nemogu printati, ili nemogu djeliti dokumente.
nadam se da sam donekle pojasnio problematiku.
ocekujem vasu nesebicnu pomoc.
hvala
[ Predrag Supurovic @ 16.01.2009. 16:56 ] @
Mreza vam je vec podesena, samo treba racunare da podesite da se vidite izmedju sebe preko mreze. Ako nekom resursu na nekom racunaru ne mozes da pridjes onda treba da na tom racunaru vidis kako su podesene privilegije.

To je problem Windows mreze i sa wireless-om nema nikakve veze.