[ gavrobar @ 18.01.2009. 07:46 ] @
Kako da se automatski upise datum u kolonu A, kada popunim prazne celije u kolonama B i C. U kolonama B i C bi vodio ulaz i izlaz, a u koloni A bi upisivao datum promjene. |
[ gavrobar @ 18.01.2009. 07:46 ] @
[ Ivek33 @ 18.01.2009. 08:50 ] @
Citat: gavrobar: Kako da se automatski upise datum u kolonu A, Zato, mislim da bi morao ipak svaku ćeliju u koloni A ( za dotični red unosa podataka ) selektirati i pritisnuti kombinaciju tipki - CTRL+; ( točka-zarez ) => insert trenutnog datuma - CTRL+SHIFT+; ( točka-zarez ) => insert trenutnog vremena Nisam siguran jer kod mene ove dvije kombinacije baš i ne rade. Tako upućuje info na ovom linku http://office.microsoft.com/hr-hr/excel/HP100704721050.aspx Međutim kod mene rade ove kombinacije: - CTRL+SHIFT+; (točka-zarez) => insertira trenutni datum i ostaje kao takav zapamćen - CTRL+SHIFT+: (dvotočka ) => insertira trenutno vrijeme i ostaje kao takvo zapamćeno Tada nemaš problema prilikom slijedećeg otvaranja workbook. [ 3okc @ 19.01.2009. 12:12 ] @
Ovo se može rešiti pomoću formula, tako što bi IF() komandom ispitao i promenu sadržine iste te ćelije, ali bi prethodno morao da dozvoliš cirkularno referenciranje. (Pogledaj kako to izgleda u Čuvanje prethodnih vrednosti za medjusume [Circular reference])
npr Code: A3 = IF(N(A3)>0;A3;IF(NOT(ISBLANK(B3))*NOT(ISBLANK(C3));TODAY();"")) Datum se upisuje samo kada su uneta oba podatka a prisutan je i kada se ovi podaci obrišu. Naprotiv, da bi "resetovao" prikaz, dovoljno je samo da uđeš u ćeliju (A3) i izađeš (ENTER). Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|