[ Sudarica @ 18.01.2009. 09:44 ] @
Molim pomoć, imam problem kod unosa podataka u godišnju kumulaciju.Pošto se asortiman mjenja često trebala bi pomoć oko kumulacije. Sada imam složenu kumulaciju pomoću funkcija, ali to nije dobro. Imam radni list "godišnja kumulacija" u koji svaki mjesec dodajem podatke iz radnog lista "mjesec"(iz kojega brišem svaki mjesec podatke i uljupljujem druge iz druge datoteke). Svaki put moram mjenjati funkcije u godišnjoj kumulaciji i dodavati nove šifre ili kolone koje do tada nisam imala i provjeravati totale dali su u redu uglavnom jako komplicirano. Dali postoji mogućnost da u radni list "godišnja kumulacija" dodam iznose iz radnog lista "mjesec" tako da mu naziv stupca bude jedan uvjet a šifra drugi uvjet. Ako nema toga naziva stupca ili šifre da ubaci novi stupac sa nazivom i nekako ga istakne (npr.plavom bojom),a za šifru ako je nema doda novi red u grupi koja počinje određenim slovom a ako nema onda ga doda prema sortu kamo spada i za njega napravi total i uključi ga normalno u krajnji zbroj. Naprimjer ako počinje sa šifrom A doda ga u tu grupu a ako počinje sa šifrom M koje nema da ju doda na kraju ispred konačnog zbroja napravi total za nju i uključi u konačan zbroj. dodaću primjer jer mislim da će tako biti jasnije |