[ kandaria @ 19.01.2009. 03:40 ] @
pozdrav svima, vash forum chesto chitam u potrazi za raznim reshenjima (kako za javu tako i mnoge druge stvari) e sad kao shto u naslovu topica kaze... zashto ovo ne radi? Code: /** * @(#)RegistarVozila.java * * RegistarVozila application *opshtinski registar vozila obuhvata podatke o svim vozilima sa teritoije jedne opshtine. prate se *registarski broj, ime vlasnika, oznaka modela, boja. za teretna vozila prati se josh i nosivost, a za *putnichka registrovani broj putnika. napisati java aplikaciju za: UNOS PODATAKA O VOZILIMA, LISTANJE *SVIH VOZILA REGISTROVANIH U NS, LISTANJE SVIH MARKE OPEL, KOJA SE CRVENE BOJE, PREBROJAVANJE UKUPNOG BROJA TERETNIH VOZILA *NOSIVOSTI PREKO 1t * @author * @version 1.00 2009/1/19 */ import java.util.*; import java.io.*; public class RegistarVozila { String rb; String iv; String om; String b; public void unos() throws Exception{ BufferedReader in=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); System.out.println("registarski broj: "); this.rb= in.readLine(); System.out.println("ime vlasnika: "); this.iv= in.readLine(); System.out.println("oznaka modela: "); this.om= in.readLine(); System.out.println("boja: "); this.b= in.readLine(); } public class Teretna extends RegistarVozila { int n; public void unos1()throws Exception{ BufferedReader in=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); System.out.println("nosivost: "); n= (new Integer(in.readLine())).intValue(); } } public class Putnicka extends RegistarVozila{ int bp; public void unos2()throws Exception{ BufferedReader in=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); System.out.println("broj putnika "); this.bp=(new Integer(in.readLine())).intValue(); } } public void ili ()throws Exception { System.out.println("da li je vozili putnichko? da/ne"); BufferedReader in=new BufferedReader(new InputStreamReader(System.in)); String o= in.readLine(); if (o.equalsIgnoreCase("da")){ Putnicka pv= new Putnicka(); pv.unos(); pv.unos2(); } if (o.equalsIgnoreCase("ne")){ Teretna tv= new Teretna(); tv.unos(); tv.unos1(); } } } takodje sam pokushala da ubacim java.util.List plist = new ArrayList(); plist.add(rb, iv, om, b, bp); kod putnichkih ali mi je izbacivalo greshku, neshto u smislu da ne moze naci metod ako neko ima ideju zasho ovaj kod gore ne radi(kompajluje ga bez greshaka ali kad ga runnujem se "upuca") please please help me, jer ja vishe nemam ideja. Sincerly yourz Kandaria da n00b |