[ p_aldin @ 19.01.2009. 09:45 ] @
| desilo se da se prosulo nesta na tastaturu pa mi je par dugmica stekalo i nije radilo kak treba...
i tako, komp bio upaljen a ja sam onako izvadim tastaturu, predjem u susjednu sobu ocistim je vratim se ubacim je i vidim radi i dalje
znaci u oba slucaja je komp bio upaljen, i dok sam cistio i dalje je bio upaljen
eh sad, kad kucam, umjesto tacke kuca mi dvotacku, umjesto zarez kuca tacka zarez, onda kada kucate malim slovima on pise velikim a onda ukljucim CAPS LOCK i on kuca malim slovima :S
al to nije sve, poludio mi i mis, kad kliknem na neko shrtcut na desktop-u (jedan klik na nju) on mi selektuje od "my documents" pa sve do te aplikacije kao da sam drzao shift u tom trenutku
a naravno ak 2-put kliknem na neki shortcut onda se otvori sve od my documents do zeljene aplikacije
i haj reko ja sjebo tastaturu, i vec kontam da odem kupit kad sjetim se onog on-screen keyboard, i klikam ja po njoj kad isto sto i ova moja tastatura :S
i onda sam krenuo redom od tune up utilities pa nadalje
pa preko 10 antivirusnih programa, pa ovo ono i nista
i onda fino sklonim ono sto se moglo spasit i oborim sistem, sistem se digao i meni isto s***** opet i tastatura i mis seru
ev sad sam na laptopu i nije mi ugodno kao na komp-u :(
imal ko kakvo rjesenje, malo sam googlao al nista, il nisam potrefio prave keywords :S
:( :( :( |
[ Java Beograd @ 19.01.2009. 09:52 ] @
Moj ti je savet da svakako probaš sa nekom drugom tastaturom.
Ako nisi znao: u današnjim tastaturama glavni "deo" su zapravo dve plastične folije na kojima su grafitni kontakti. Ako je neka tečnost dospela između te dve folije male su šane da će tastatura da proradi kako treba. Inače tastature su nekad koštale i preko 100 DM (verovali ili ne !) a danas su postale bukvalno potrošna roba. Zato - pravac prva prodavnica komp. delova i izaberi sebi nešto lepo.
[ Miroslav Cvejić @ 19.01.2009. 10:13 ] @
Da li je PS/2 tastatura ili USB?
Da li si otkačio i ponovo povezao tastaturu dok je računar bio upaljen?
[ p_aldin @ 19.01.2009. 10:29 ] @
evo jos par detalja
komp bio upaljen, izvadio je, ostavio komp upaljen ocistio zasarafio i vratio u upaljen komp
dalje
izmedju stampane ploce i gumiranim dugmica nije moglo doci tekucine, znaci, gumirani dugmici su iz jednog djela, pokriju cjelu plocu
dalje, cak sam i sistem oborio digao novi i poludio kad sam vidio da sam popusio foru
tastatura je najobicnija ps/2, one bijele od 2eura XD
[ Miroslav Cvejić @ 19.01.2009. 10:33 ] @
PS/2 nikada ne čupaj i ne ubadaj dok računar radi. Video sam dovoljno ploča sa crknutim PS/2 portom iz tih razloga. Probaj USB tastaturu i miš.
[ p_aldin @ 19.01.2009. 10:34 ] @
probao bih da imam :S
[ Ironije @ 22.01.2009. 11:29 ] @
Citat:
eh sad, kad kucam, umjesto tacke kuca mi dvotacku, umjesto zarez kuca tacka zarez, onda kada kucate malim slovima on pise velikim a onda ukljucim CAPS LOCK i on kuca malim slovima :S
al to nije sve, poludio mi i mis, kad kliknem na neko shrtcut na desktop-u (jedan klik na nju) on mi selektuje od "my documents" pa sve do te aplikacije kao da sam drzao shift u tom trenutku
a naravno ak 2-put kliknem na neki shortcut onda se otvori sve od my documents do zeljene aplikacije
Pa ocigledno je da postoji kratak spoj u tastaturi od kad se to prosulo i da ti je stalno pritisnuto Shift. Zato se i On Screen Keyboard tako ponasa, jer je na "pravoj" tastaturi konstantno pritisnuto Shift. Otvori ponovo tastaturu i probaj da je bolje ocistis, ako to ne uspe kupi novu, trece nema ¶:)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.