[ dralle @ 19.01.2009. 10:27 ] @
Evo ovo je izaslo na sezamovom sajtu malopre..

[S]IT - SezamPro Internet Telefon

Razgovarajte sa vašom rodbinom ili poslovnim partnerima u inostranstvu jeftinije nego ikad!

SezamPro vam obezbeđuje telefonski izlaz u svet na jednostavan način i besplatan kredit u promotivnom periodu. Sve što vi, kao AD[S]L korisnik Sezama, treba da uradite je da se ulogujete na sajt moj.sezampro.rs i da jednim klikom otvorite sebi mogućnost jeftinog telefoniranja.

[S]IT omogućava poziv bilo kog fiksnog ili mobilnog telefona u svetu. Ukoliko na vašem računaru imate mikrofon i slušalice, vaš prvi poziv možete obaviti odmah po registrovanju, bez ikakvog dodatnog softvera ili uređaja. Detaljnija uputstva ćete dobiti nakon automatskog procesa registracije za ovu uslugu na sajtu moj.sezampro.rs

Opšte informacije

[S]IT usluga je bazirana na VoIP tehnologiji i omogućava odlazne pozive ka bilo kom operateru u svetu. Za telefoniranje se mogu koristiti:

* Računar sa mikrofonom i slušalicama
* Telefon koji ima VoIP/SIP opciju
* Običan telefonski aparat uz ATA adapter

S obzirom na visok kvalitet zvuka, neophodna je brza Internet veza ali će čak i najjeftiniji AD[S]L paket (1024/128) biti više nego dovoljan za ovu namenu.

Broj se bira sa prefiksom 00 potom pozivni broj zemlje zatim oznaka mreže i broj telefona (na primer 004930... za fiksan broj u Nemackoj (49), Berlin (30)). Moguće je pozivati i brojeve u Srbiji (na primer 0038111 za fiskan broj u Beogradu) ali treba imati na umu da se i oni tretiraju kao međunarodni pozivi do trenutka kada bude uspostavljena interkonekcija sa domaćim operaterima.

Korisnici Sezama međusobno mogu da razgovaraju potpuno besplatno.

Razgovor se tarifira po 1 minutu, za svaki započeti minut. Kao orijentacija može vam poslužiti cena od 5 din + PDV za većinu fiksnih brojeva u zapadnoj Evropi, dok je cena 1 minuta razgovora sa mobilnim brojevima 16 din/min + PDV.

Tarifu razgovora za bilo koju mrežu (preko 22.000 mreža u svetu) možete dobiti na strani sa [S]IT cenovnikom

Uživajte u telefoniranju!
[ mld @ 19.01.2009. 11:07 ] @
Odlična varijanta za telefoniranje.
Uporedite cene sa postojećom fiksnom telefonijom i videćete da su niže, posebno za telefoniranje sa fiksnog na mobilni za jedno 3-4 puta, a sa fiksnog na fiksni za jedno 3-4 dinara u medjugradskoj vezi preko 200 km.
Ovo sam malopre proveravao sa matematikom za našu zemlju.
Dobra je fora i što se može zvati i u našoj zemlji.
[ bachi @ 19.01.2009. 11:27 ] @
I dalje mi nije jasno zašto bih koristio njih, umesto Betamaxa, al' ajde sad.

Meni bre treba jeftino telefoniranje unutar Srbije, pošto nemam fiksni, takođe, treba broj telefona u Srbiji da neko mene može da zove. :D
[ V.i.P.e.R @ 21.01.2009. 02:48 ] @
Zna li neko kako sve to podesiti da radi na N82 (mislim koji su parametri)?
Preko racunara mi inace radi savrseno.
[ vetmedic @ 21.01.2009. 11:59 ] @

Betamax 0 dinara za sve fiksne u evropi, zasto bih placao 5???
[ Dishko @ 21.01.2009. 12:32 ] @
sezamove cene nisu ni malo konkurentne ni u odnosu na one kod voip.rs
[ cileanac @ 27.01.2009. 21:14 ] @
LJudi imam problem, ne mogu nikako da pokrenem ovaj web telefon na sezamovom sajtu. Koristim IE7, iskuljučen je pop-up blocker, očistio sve cookies, obrisao keš i neće......pa neće, kad kliknem na ono "pokreni web telefon" ništa se ne dešava. Probao sam i sa desnim klikom pa open in new window i open in new tab i ništa samo me vrati na istu stranu u drugom prozoru. A što je interesantno na poslu sa IE6 sve je prošlo bez problema, znači iskoči pop-up aplikacija pa tražio da instaliram aktive x i proradilo sve, ali kući nema šanse da ga pokrenem.......
[ stonex @ 29.01.2009. 19:24 ] @
Meni isto . Iz podrske su mi rekli da instaliram IE6 da sa njim sigurno radi .
[ bachi @ 29.01.2009. 20:27 ] @
Sama činjenica da se ne može koristiti bilo koji program koji podržava SIP protokol je pu daleko bilo. Još jednom pitam zašto koristiti Sezam, pokraj Betamax VoIPa?