[ _muci_ @ 19.01.2009. 11:02 ] @
pozz.....imam pojacalo koje nema nikakvog osiguraca..iskocnika....i sl. , dakle cim ga preopteretim,ili napravim kratak spoj na izlazima automatski izgara integralac....zna li neko kako da napravim osiguranje koje bi sprjecavalo unistenje integralnog kola????
[ zeoN_Rider @ 19.01.2009. 13:39 ] @
Smanji ulazni nivo u dotični pojačavač.

To ti je najbezbolnije.

Pozdrav zeoN_Rider
[ peca26000 @ 19.01.2009. 17:12 ] @
Kako ja shvatam postavljac teme zeli da se igra pa tim putem nebi da razmislja nego da zastiti da mu ne crkava pojacavac!

Ajde sad opisi koji je to chip i kakve su to namene sa pravljenjem kratkih spojeva po izlazu ili opterecenju ,reci kakva ti je namena toga.
Pozdrav
[ zeoN_Rider @ 20.01.2009. 00:59 ] @
Koji je pojačavač u pitanju?

Pozdrav zeoN_Rider
[ _muci_ @ 20.01.2009. 10:59 ] @
Pojacivac je marke Unevrsum...ima integralno kolo STK 4191 II...samo me zanima kako da mu napravim osigurace i gdje da ih postavim....dva puta su mi crkavali zvucnici (jer je pojacivac jaci od njih)....eh u oba slucaja prilikom izgaranja zvucnika izgorilo mi je i integralno kolo (koje i nije bas jeftino).....dakle samo trazim savjet kako da napravim osigurace i ne zelim ni s kim da se igram:(:(
[ zeoN_Rider @ 20.01.2009. 12:11 ] @
Taj dotični izlaz STK možeš osiguračima da zaštitiš na sledeće načine:

Staviti osigurače u napajanje, znači preseći nekako dovodne vodove, za + i za - napajanja.

Za plus je nožica 11, a za minus je 9 i 14.Probaj sa 2A po grani napajanja.

Takođe možeš osiguračima da zaštitiš i izlaze koji su na nožicama 10 i 13, isto kao kod napajanja preseći vodove ili nekako umetnuti osigurač između

konektora za izlaz i štampe.

Mada mislim da ti pogoniš 4Omske zvučnike i zato taj STK crkava.

Pozdrav zeoN_Rider
[ _muci_ @ 22.01.2009. 14:27 ] @
Citat:
zeoN_Rider: Taj dotični izlaz STK možeš osiguračima da zaštitiš na sledeće načine:

Staviti osigurače u napajanje, znači preseći nekako dovodne vodove, za + i za - napajanja.

Za plus je nožica 11, a za minus je 9 i 14.Probaj sa 2A po grani napajanja.

Takođe možeš osiguračima da zaštitiš i izlaze koji su na nožicama 10 i 13, isto kao kod napajanja preseći vodove ili nekako umetnuti osigurač između

konektora za izlaz i štampe.

Mada mislim da ti pogoniš 4Omske zvučnike i zato taj STK crkava.

Pozdrav zeoN_Rider

ej puno hvala zeoN_Rider....mislim da cu tako nesto da napravim :D:D:D
[ zeoN_Rider @ 22.01.2009. 14:46 ] @
Ma nema na čemu samo pažljivo.

Pozdrav zeoN_Rider
[ peca26000 @ 22.01.2009. 23:10 ] @
A nebi ja da prognoze dajem ali bice da je ''treca sreca''
otom potom da igranje jeste u svakom slucaju !
[ dule6491 @ 22.01.2009. 23:15 ] @
Citat:
_muci_: Pojacivac je marke Unevrsum...ima integralno kolo STK 4191 II...samo me zanima kako da mu napravim osigurace i gdje da ih postavim....dva puta su mi crkavali zvucnici (jer je pojacivac jaci od njih)....eh u oba slucaja prilikom izgaranja zvucnika izgorilo mi je i integralno kolo (koje i nije bas jeftino).....dakle samo trazim savjet kako da napravim osigurace i ne zelim ni s kim da se igram:(:(

A,zvucnici su jeftini??