[ svetozar @ 19.01.2009. 12:41 ] @
Da li može da postoji hardversko ili softversko ograničenje na laptopu prilikom promene hard diska?!
Pošto mislim da nisam bio dovoljno jasan, evo na šta mislim:
Želim da promenim postojeći hard disk od 60GB u svom laptopu većim od 250 ili 320GB.
Inače u pitanju je ATA priključak.
Na sajt proizvođača (http://www.asus.com/products.a...&l2=24&l3=134&l4=0) stoji da, ako sam ja dobro razumeo navedeni laptop može da poseduje hard diskove od 40, 60, 80 i 100 GB koji su već ugrađeni u njega kada kupite novi laptop.
E sada: U jednoj radnji su mi rekli da te veličine hard diskova navedenih na sajtu u stvari predstvljaju maximum koji laptop podržava.
Ja informaciju objavljenu na sajtu ne tumačim tako, nego onako kako sam prvobitno naveo, pa sada samo želim da proverim sebe, i dobijem potvrdu od vas.
Znači, da li moj Asus A6R ima nekih hardverskih ili softverskih ograničenja, pa da ne mogu da mu ubacim hard disk veći od 100 GB?!
[ Miroslav Cvejić @ 19.01.2009. 12:49 ] @
Možda čipset (ata kontroler) ili sam BIOS ne podržava veće hardove.

Ja sam za neki DELL model gledao, i čak pitao tehničku podršku i ispostavilo se da je 120GB maksimum (inače 80gb ATA je laptopu).

Ako si u mogućnosti da probaš, ubodi 250gb pa ako ga BIOS vidi, nema frke.
[ svetozar @ 19.01.2009. 13:05 ] @
Hvala na odgovoru.
Jest' malo komplikovano nositi ga u radnju pa probati hard, ali to mi se nameće kao najbolje rešenje.
Hvala lepo Miroslave!