[ hawking @ 20.01.2009. 09:36 ] @
Kod mene u firmi se neki formulari (pdf) stampaju i popunjavaju rucno a sada se javila potreba za statistickom obradom tih istih podataka. Formulari se i dalje popunjavaju rucno :( a posto ovi moji nece da plate nikoga sa strane ja sam uzeo malo da gledam php i napravio sam nesto. Formular u papirnoj formi sadrzi 20-ak pitanja od cega je 14 samo odabir jedne od ponudjenih opcija, 6 su upis nekih napomena i jedno pitanje ima mogucnost stikliranja vise odgovora. Ja sam takav formular napravio u php pa sada kroz browser mogu da popunjavaju taj formular ali sada imam nekoliko pitanja: 1) Pre svega da li je kombinacija php i mysql uopste ispravno resenje za moj problem ili postoji nesto bolje, jednostavnije i lepse za tako nesto 2) Napravio sam neku prostu autentifikaciju korisnika da ne unosi bilo ko podatke u bazu ali me sada zanima kako da omogucim rad vise korisnika u isto vreme a da podaci budu ispravno uneseni 3) Na neka pitanja se odgovor daje izborom opcije u nekom combobox-u i sada me zanima kako mogu da na osnovu odgovora na jedno pitanje smanjim broj mogucnosti za izbor (u odgovarajucem combobox-u) u nekom sledecem pitanju 4) Video sam da ljudi koriste neki php framework zato sto im olaksava i ubrzava pisanje aplikacija... ima li tako nesto smisla u mom slucaju i ako smatrate da moze da mi pomogne recite mi koji framework da pogledam. Imam jos pitanja ali necu preterano da opterecujem ovde posto je i ovo vec mnogo. Hvala unapred |