[ gorangard @ 20.01.2009. 12:55 ] @
| Još tokom januara koristiću wireless, a od februara prelazim na ADSL ili Kablovski ... po svemu što sam pročitao, čini mi se da je mnogo bolji kablovski net (imam uslova i za jednu i za drugu opciju)
Jedino što kod SSBa (provajer kablovske koju koristim) nisam mogao da nađem informaciju da li korisnik ima statičku ili dinamičku IP adresu.
Kod ADSLa je logično da imaš dinamičku ... ali u slučaju kablovskog neta ti si direktno povezan na ruter provajdera, pa samim tim bi bilo logično da je ta adresa statička ...
a nisam siguran šta je u slučaju SBBa ...
P.S. Surfovao sam malo po ovom forumu i nisam našao potrebnu informaciju ... |
[ bachi @ 20.01.2009. 13:23 ] @
Imaš dinamičku javnu ip adresu.
A za flat biznis pakete fiksne javne ip adrese.
[ calexx @ 20.01.2009. 16:35 ] @
U svakom slučaju si vezan za ruter provajdera a on odlučuje kakve će adrese da daje. Samo još jedan detalj, adrese kod SBB-a se skoro uopšte ne menjaju pa zaboravi na kombinacije tipa IP changer i slično, na rapidu ćeš morati da sačekaš onih (trenutnih) 15 minuta.
Ja koristim oba ali da moram da biram, ostao bih na SBB kablu.
[ IT_DooX @ 21.01.2009. 11:00 ] @
Ali je lease time malo duzi pa ce ti izgledati kao da imas staticku IP adresu a ustvari je dinamicka...Nije kao kod ADSL-a da resetujes modem pa dobijes novi IP.I samo jedan uredjaj mozes direktno da povezes na kablovski modem,znaci jedan racunar recimo moze samo sa javnom IP adresom da ti izlazi napolje,ali mozes da pravis svoju mrezu preko rutera ako hoces.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.