[ Coder81 @ 23.01.2009. 15:49 ] @
Imam jedan mali problem, možda može neko da mi pomogne oko konekcije. Preko ADOConnection-a sam se zakačio na SQL Server 2005 express ali problem leži u tome da ako isključim LoginPrompt prilikom konektovanja nastaje greška, a ako ostavim uključen LoginPrompt prilikom otvaranja aplikacije SQL server traži login i kada se ulogujem sve radi ok, Pitanje je - šta da radim, da mi LoginPrompt ostane na False i da se ne pojavljuje prozor za Login ?
P.S.: Možda je neko već imao ovakav problem.

Hvala unapred !
[ savkic @ 24.01.2009. 12:17 ] @
> Imam jedan mali problem, možda može neko da mi pomogne oko konekcije. Preko ADOConnection-a sam se zakačio na SQL Server 2005
> express ali problem leži u tome da ako isključim LoginPrompt prilikom konektovanja nastaje greška,

Koja tačno?

> a ako ostavim uključen LoginPrompt prilikom otvaranja aplikacije SQL server traži login i kada se ulogujem sve radi ok, Pitanje je - šta da
> radim, da mi LoginPrompt ostane na False i da se ne pojavljuje prozor za Login ?

Pokušaj da ubaciš User i Password u connection string.
[ Coder81 @ 24.01.2009. 13:58 ] @
Pokušaću kako si mi predložio. Kući mi sve radi ok. Kući koristim Vistu a na poslu win2000(sp4). Grešku mogu da ti prikažem kada budem otišao na posao. Imam još jedno malo pitanjce onako usput :) Pošto se konektujem na sql server preko adoconnection komponente, šta da promenim u connection stringu da bih mogao da se konektujem na bazu preko mreže.

Ovako mi izgleda string - Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=RealAccount;Data Source=IVAN-CODER81\SQLEXPRESS;Use Procedure for Prepare=1;Auto Translate=True;Packet Size=4096;Workstation ID=IVAN-CODER81;Use Encryption for Data=False;Tag with column collation when possible=False;

Hvala Savkic !
[ savkic @ 24.01.2009. 15:59 ] @
> Pošto se konektujem na sql server preko adoconnection komponente, šta da promenim u connection stringu da bih mogao da se
> konektujem na bazu preko mreže.

Pogledaj ovaj link, date su sve moguće varijante: http://www.connectionstrings.com.
[ Coder81 @ 28.01.2009. 09:48 ] @
Pogledao sam onaj sajt ConnectionString i sve je dobro objašnjeno. Ali sada se situacija malo promenila. Morao sam sve da premestim sa desktop-a na laptop i sada imam drugačiji problem. Moja ADOConnection komponenta ne vidi nijedan server, opadajuća lista je jednostavno prazna. I kada ja upišem naziv samog servera pojavljuje se greška u smislu da je on nepostojeći. A refresh mogu da stiskam do prekosutra. Sve to sam isprobao na Visti kod kuće i sve mi odmah radi. A na poslu imam XP SP2. Nadam se da sam bio donekle jasan. Pokušaću da ti pokažem grešku koja mi se pojavljuje. Ne znam kako se slika upload-uje ovde.
[ Coder81 @ 28.01.2009. 10:00 ] @
Upravo sam uspeo. Upisao sam kako se zove server ali nisam otkačio opciju Use Windows NT Integrated security. I tek onda mi je dao da odaberem bazu sa servera. Hvala u svakom slučaju !