[ atlantaga @ 24.01.2009. 16:28 ] @
| Pozdrav svima,
imam zadatak u firmi da izlistam koje su se stranice posječivale iz naše mreže. Ne znam uopšte da li se to može. Pokušao sam da pregledam forum i nisam uspio naci rješenje. U pitanju je MT.
Nadam se da će mi neko pomoći, nekim savjetom ili prijedlogom. Nemojte mi zamjeriti ako je ovo glupo pitanje. Nisam baš dobar sa mrežama.
|
[ acatheking @ 24.01.2009. 17:51 ] @
Nema glupih pitanja, ima samo glupih odgovora :)
Salu na stranu, da bi video koje su stranice posecivane, moras na MT ukljuciti proxy i svim stanicama u mrezi podesiti taj proxy.
Takodje, na MT treba ukljuciti i logovanje aktivnosti sa proxy-ja. Mesto za logovanje na MT je suvise malo, tako da u te svrhe treba podici posebnu masinu koja ce biti syslog server, i podesiti MT da logove salje na njega. E na taj nacin bi imao komforno resenje da uvidom u logove vidis koji su sajtovi posecivani, sa kojih lokalnih ip adresa...
[ atlantaga @ 26.01.2009. 07:40 ] @
Hvala na odgovoru acatheking. E sad, u MT vidim da ima proxy i webproxy. Ovaj prvi sam uspio pokrenuti (opet zahvaljujući forumu), ali ne znam gdje treba da mu kažem da upisuje u log. Ili treba napisati neku skriptu. I je li uošte treba taj ili treba ovaj drugi webproxy.
Evo sad sam malo pogledao ove konekcije na proxiju i vidim IP adrese ali ne i domenu.
Pozdrav
[ stilko @ 26.01.2009. 07:48 ] @
[ atlantaga @ 26.01.2009. 09:30 ] @
Super. Evo uspio sam podesiti web-proxy i uključiti loging. Sada vidim u logu to što sam tražio. Hvala svima
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.