[ sykone @ 25.01.2009. 14:35 ] @
Ovako imam formular za za ubacivanje podataka u bazu tipa ime, prezime, telefon... Problem je shto ne znam da namestim da mi neshalje podatke ako sva polja nisu popunjena Ovako mi trenutno izgleda kod: Citat: function novi_korisnik($prezime,$ime,$godina_rodjenja,$smer,$telefon,$adresa,$mobilni_telefon,$email,$web,$napomena) { include("db_config.php"); $sql = "insert into sale (prezime,ime,godina_rodjenja,smer,telefon,adresa,mobilni_telefon,email,web,napomena) values ('$prezime','$ime','$godina_rodjenja','$smer','$telefon','$adresa','$mobilni_telefon','$email','$web','$napomena')"; $rezultat = mysql_query($sql) or die(mysql_error()); if(empty($ime) OR empty($prezime) OR empty($godina_rodjenja) OR empty($smer) OR empty($telefon) OR empty($adresa) OR empty($mobilni_telefon) OR empty($email) OR empty($web) OR empty ($napomena)) { echo "niste ispunili sva polja"; } else { echo "kreirenje novog korisnika je uspesno"; } } dali treba neshto u kodu da se doda ili se to podeshava i bazi?? pocetnik sam u php-u i mysql-u znam neke osnove a ovo mi treba za seminarski rad na faxu... Hvala Unapred |