[ Helionprime @ 26.01.2009. 21:23 ] @
Koristim Visual c++ 2008 Express i hoću da pustim mp3 fajl u pozadini forme, i to koristeći mciSendString funkciju. Ovo sam već uradio za console app., ali sad hoću ovo. Naime. Kad već kreiram formu i napravim sve potrebne dijelove, želim da pritiskom na PLAY otvorim mp3 fajl koji će da pjeva u pozadini. Ne znam kako da ubacim mciSendString funkcionalnost u kod. Za to mi treba konkretna pomoć (kod ili dobar link). Ja sve što sam našao ili ne radi ili je za Basic. No na kraju krajeva. Uspio sam nešto naći i nešto sam skontati. No ima grešaka koje ne znam riješiti. Code: //KLASA PLAYER (UNUTAR FORME) class Player { private: char Pcommand[100]; bool isOpen; [DllImport("winmm.dll")] // ??? -> prijavljuje grešku -> error C2337 static extern long mciSendString(char strCommand[100], // -> error C2159 -> error C2061 StringBuilder strReturn, int iReturnLength, int bla); public: Player(){} void Open(char sFileName[100]) { Pcommand = "open \"" + sFileName + "\" type mpegvideo alias MediaFile"; // -> error C2679 mciSendString(Pcommand, null, 0, 0); // -> error C2660 isOpen = true; } void Play() { mciSendString("play MediaFile", NULL, 0, 0); } } i onda hrpa grešaka Code: error C2337: 'DllImport' : attribute not found error C2159: more than one storage class specified error C2061: syntax error : identifier 'StringBuilder' error C2679: binary '+' : no operator found which takes a right-hand operand of type 'char []' error C2660: 'ForYou::Player::mciSendStringW' : function does not take 4 arguments //u kodu koji sam našao umjesto char ***[100] je pisalo string ... Ne prepoznaje "string" pa sam zamijenio sa char .... //i onda dole ispod govori kako nisu dobri pozivi f-ja i bla bla |