[ Helionprime @ 26.01.2009. 21:23 ] @
Koristim Visual c++ 2008 Express i hoću da pustim mp3 fajl u pozadini forme, i to koristeći mciSendString funkciju.
Ovo sam već uradio za console app., ali sad hoću ovo.

Naime. Kad već kreiram formu i napravim sve potrebne dijelove, želim da pritiskom na PLAY otvorim mp3 fajl koji će da pjeva u pozadini.
Ne znam kako da ubacim mciSendString funkcionalnost u kod.

Za to mi treba konkretna pomoć (kod ili dobar link). Ja sve što sam našao ili ne radi ili je za Basic.

No na kraju krajeva. Uspio sam nešto naći i nešto sam skontati. No ima grešaka koje ne znam riješiti.

Code:

//KLASA PLAYER (UNUTAR FORME)

class Player
    {    
    private:
        char Pcommand[100];
        bool isOpen;

[DllImport("winmm.dll")]                  // ??? -> prijavljuje grešku    -> error C2337
        static extern long mciSendString(char strCommand[100],      // -> error C2159   -> error C2061
        StringBuilder strReturn, int iReturnLength, int bla);

public:
        Player(){}
    void Open(char sFileName[100]) { 
            Pcommand = "open \"" + sFileName + "\" type mpegvideo alias MediaFile";    // -> error C2679
            mciSendString(Pcommand, null, 0, 0);     // -> error C2660
            isOpen = true; 
                        }
    void Play() { 
            mciSendString("play MediaFile", NULL, 0, 0);  
                }
    }

i onda hrpa grešaka

Code:

error C2337: 'DllImport' : attribute not found
error C2159: more than one storage class specified
error C2061: syntax error : identifier 'StringBuilder'
error C2679: binary '+' : no operator found which takes a right-hand operand of type 'char []'
error C2660: 'ForYou::Player::mciSendStringW' : function does not take 4 arguments

//u kodu koji sam našao umjesto char ***[100] je pisalo string ... Ne prepoznaje "string" pa sam zamijenio sa char ....
//i onda dole ispod govori kako nisu dobri pozivi f-ja i bla bla
[ Igor Gajic @ 26.01.2009. 22:51 ] @
Citat:

error C2337: 'DllImport' : attribute not found

Dopisi na vrh to fajla:

using System.Runtime.InteropServices;

pa onda napisi sta ti javlja. Ovo je potrebno da bi mogao da koristis DllImport...
[ Helionprime @ 27.01.2009. 19:52 ] @
Trenutno sam oflajn.

Moram sistem sve nanovo, instalirati i blabla ... ( kad nemam backup ... kreten ).

Javiću se za koji dan !
[ Helionprime @ 28.01.2009. 21:59 ] @
E drugari. Uradio sam reinstalaciju i nakon što sam pokrenuo sistem, odmah se zabrinuo.
Pre nego li nastavim sa diskusijuom oko puštanja mp3 fajla, imam jedno veoma bitno pitanje,
u vezi "ove moje brige".

EXE fajlovi koje sam kreirao (u .NET) pre reinstalacije su radili u potpunosti.
Sada nakon reinstalacije, isti ti fajlovi prijavljuju grešku prilikom pokretanja i to :

Code:
The application has failed to start because the application configuration is incorrect. 
Reinstaling the application may fix the problem

Šta se dešava ?

Šta treba onaj tamo korisnik mog softvera da uradi, pa da bi mogao da pokrene ove programe.
[ pgavrilo @ 30.01.2009. 15:03 ] @
Za sve programe koji su napravljenu u VisualStudiu potreban je freamwork.
A što se tiče puštanja mp3 pokušaj sa Microsoft.DirectX.AudioVideoPlayback.dll