[ biske86 @ 30.01.2009. 08:29 ] @
Imam Visual Studio 2005 (sa diska koji sam nasao na ulici) i instalirao sam ga u virtualnoj masini windows xp (VMware je u pitanju) posto nemam dva racunara da bi radio u mreznom okruzenju. Pored windowsa imam i RadHat i na njemu instaliran oracle 10g. Racunari u virtuelnoj masini su dobro podeseni i nebrojano puta sam na vezbama na fakultetu pravio programe u Visual Basic-u i sve je radilo super. Na fakultetu smo odradili nekih 7-8 vezbi sto konekcije .Net-Oracle sto .Net-SQLServer i sve je super radilo. Posto sam hteo da sve naucim kako valja uzeo sam i napravio novi folder sa vezbama i krenuo sam da radim vezbe. Prva vezba je uspostavljanje najjednostavinije konekcije sa Oraclom. Na formi postoje dve labele, dva tekstualna polja i jedno dugme. Program radi tako sto unesemo username i password i onda pritisnemo dugme prijavi se. Tu je napravljen jedan Try Cach Finally deo i u try delu isprobava se konekcija sa zadatim parametrima i ako je uspela izbacuje msgbox da je konekcija uspela u catch delu izbacuje da konekcija nije uspela. U finally delu ispituje da li je konekcija otvorena i ako jeste onda je zatvara. Moj problem je sledeci: Kad pokrenem bilo koji program sa vezbi on odlicno radi. Unesem mu username i password i kliknem na dugme prijavi se i on mi prikazuje da je konekcija uspela. Medjutim kad sam napravim isti program sledeci ista uputstva onda mi on kompajlira program bez gresaka ali kad treba u Try delu da otvori konekciju onda on proba ali preskoci taj korak i ode na Catch deo tj. ispisuje mi poruku konekcija nije uspela. Napominjem na pocetku koda sam dodao Imports System.Data.OracleClient i dodao sam referencu na projekat System.Data.OracleClient. Zna li neko u cemu je problem? |