[ krstak84 @ 31.01.2009. 06:05 ] @
Imam problem sa povezivanjem iz java programa sa bazom podataka koja je pravljena u OpenOffice.org. Evo koda: Code: import java.sql.*; public class Baza { Connection connection; Statement statement; ResultSet result; public static void main(String[] args){ Baza bp = new Baza(); bp.povezi(); } void povezi(){ try { Class.forName("org.hsqldb.jdbcDriver"); connection = DriverManager.getConnection("jdbc:hsqldb:baza","sa",""); statement = connection.createStatement(); // result = statement.executeQuery("SELECT * FROM tab"); System.out.println("uradjeno"); } catch (SQLException e) { e.printStackTrace(); return; } catch(Exception e){ } } } kada ovako stoji, sve radi ok, ali kada skinem komentar sa 're = st.executeQuery("SELECT * FROM tab");' prijavljuje sledecu gresku : Code: run: java.sql.SQLException: Table not found in statement [SELECT * FROM tab] at org.hsqldb.jdbc.Util.sqlException(Unknown Source) at org.hsqldb.jdbc.jdbcStatement.fetchResult(Unknown Source) at org.hsqldb.jdbc.jdbcStatement.executeQuery(Unknown Source) at Baza.povezi(Baza.java:25) at Baza.main(Baza.java:17) U bazi imam jednu tabelu koje se zove tab i dve kolone u toj tabeli. Da li mozda trebam tu bazu nekako da registrujem ili nesto drugo da uradim da bi uspeo da se povezem sa njom. Importovao sam u Libraries hsqldb.jar fajlu. Kada sam otvorio bazu, isao sam na tools->options->database i tamo je registrovao, tj. dodao sam samo putanju, ali opet izbacuje ovu gresku. Zanima me u cemu bi mogao da bude problem? Unapred hvala. |