[ ESMON @ 01.02.2009. 14:21 ] @
Da ne bih zatrpavao forum, skratit cu i pitati da li mozda ima nokog ko je kupio uvo karticu i koristi je za archicad.
u forumu video karte pitao sam isto pitanje http://www.elitesecurity.org/t...hd-tj-ati-hd-mod-driver-za-cad

Dakle, interesuje me ima li nacina za ova gaming karta uz neke modifikacije prosljaka kao fire pro v8700.

Pozdravi svima!
[ tubok @ 01.02.2009. 15:17 ] @
posto ni ja kad sam pitao slicno pitanje nisam dobijao dobre odgovre pa znam kako je pokusat cu ti podgovoriti.
koliko se sjecam da to moze, imas na forumu guru3d i tamo upustvo i skripta.
ja sam svoju HD2600XT modovao kad sam imao 32 bitni xp i radilo je nenormalno bolje u AutoCAd-u i catia-i.
E sad mi je xp 64 bitni i opet sam to uradio ali mi sada ne radi kao sto je radila. Iako pise da je FireGL V5600 ona se ponasa isto u AutoCAD-u i catia-i
potrazi na tom forumu tu skriptu i uradi po upustvu.
pa usput ako neko zna da li se ovaj moj problem moze rijesiti nek mi odgovori. Poz.
[ ESMON @ 02.02.2009. 00:36 ] @
Jedino sto sam iskopao (guru3d) su neki netestirani driveri koje ne uspevam da skinem jer im je server nesto smoren:)

Znam da su takve akcije moguce od ranije sa nvidia quadro. Na netu procitah da je razlika izmedju hd 4870 i v8700 u rasporedu kondezatora, device id-u i hladjenju. Takodje sam saznao (ili nisam:)?) da iako je hardware isti sa bez "modovanja" gaming karta je 50% sporija u cad-u a firepro 50% u igrama.

Obzirom na razliku u ceni ovih katrica cca. 5x cudi me da nema forumasa koji su se vec bavili tim.

Hvala na pomoci i pozdrav!