Citat:
da li postoji poseban softver za ATI Radeon HD 4xxx ili se mogu koristiti obicni plejeri, a da se dobije upscaling?
Sve ATI kartice koriste ATI Catalyst drivere... i sve se podesava kroz catayist Control Centar
Ali koliko sam ja primetio CCC ne prikazuje iste opcije uvek, vec zavisi od toga sta je detektovao od hardvera.
Opcije koje imaju veze sa tim su u grupi Digital Panel i Display Manager. Kroz Display Manager mozes birati rezolucije za prikljucene displeje.. Kroz digital panel pod opciojom HDTV mozes dodati (ako vec same nisu prikazane i detektovane) tipicne HDTV rezolucije 1080p, 720i i bla bla...
Znaci nema konkretne opcije zvane upscaling nego jednostavno imas izbor svih rezolucija, refresh ratea... koje su podrzane hardverom koji si spojio. Posto ti je TV Full HD morao bi da podrzava svaku od HD rezolucija.
(ovo konkretno ti govorim za ATI Catalyst 9.2 drajvere koje imam trenutno instalirane.)
Inace to nije razlog da kupujes novu graficku karticu vec eto... zanimljivost.
p. s.
takodje rezultat upscalinga bi morao biti drugaciji kada ti je na ekranu obican prikaz sa prozorima a drugacije je kada video pustis na fullscreen (preko overlaya). jer kada video preko overleja ide u fullscreenu, svaka graficka kartica radi skaliranje jer se rezolucija videa skoro nikada ne podudara sa rezolucijom ekrana.