[ milos 2 @ 02.02.2009. 14:36 ] @
ja na jednom kraju stana sa lap-top-om nalazim jednu mrezu, a na drugom kraju ne.
da li je moguce napraviti antenu koja ce hvatati taj signal, a istovremeno da bude i povezana sa lap-top-om (koliko sam ja shvatio citajuci teme, da bude i AP, i prijemnik signala).
[ tox master @ 03.02.2009. 03:53 ] @
mozes u klijent modu da ap bude prikacen za laptop preko mreznog kabla sto je bolja varijanta ali nemas toliko mobilnosti osim ako neces da kabal setas za soobom po stanu a druga varijanta ti je da uzmes ap koji ima repeater mode u kome sa jednom antenom i prima signal i salje ga dalje u eter.
pretpostavljam da si na to mislio.

pozdrav
[ milos 2 @ 03.02.2009. 13:39 ] @
da na to sam mislio, da napravim antenu koja istovremeno i prima i odaje signal
samo jos jedno pitanje: kako to da napravim? ako znas
[ tox master @ 03.02.2009. 14:43 ] @
svaka antena moze da prima i da predaje signal zavisno za sta se koristi.
a ti antenu za ap moras da kupis/napravis u zavisnosti od toga koliko daleko si od ap provajdera,da li postoji opticka vidljivost sa njim...
posto vidim da bas nisi najupuceniji u ovu oblast preporucujrm ti ipak da kupis neki grid da se ne zamlacujes pravljenjem a i cena im je sad pristupacna.

kazi koja je daljina od ap-a provajdera pa da vidimo koja bi ti antena najbolje odgovarala?

pozdrav
[ milos 2 @ 03.02.2009. 15:01 ] @
ustvari, otvoreno da ti kazem, ja sam nasao jednu mrezu, ne znam odakle, kada izadjem na terasu ja se lepo na nju konektujem, ta mreza ima jako brz net, i ja sam hteo da antenu stavim na terasu da ona prima signal od te mreze, a posto sa mojim lap-top-om ja lepo sa terase vidim ruter za moj sopstveni net, mislio sam da preko te antene uzimam signal od te neke mreze, i emitujem ga na ruter, ili samo na lap-top, u opste nije vazno