[ sora @ 02.02.2009. 17:52 ] @
Imam jedno problemce sa ekselom, radim sa jednim fajlom koji se sastoji iz vise kolona, u prvoj koloni su mi brojevi od 1 do ...x, e sad hteo bi da znam da li excel moze nekom komandom da mi u toj koloni gde su mi brojevi od 1 do x ispred broja stavi neku oznaku na primer a ili b ili svejedno koju....
[ Jpeca @ 02.02.2009. 21:04 ] @
Da ubaciš uvek isti karakter ispred rednog broja?
Jednostavno u prvoj ćeliji upišeš a1 i selektuj tu ćeliju pa povuci ručicu za popunjavanje (Fill Handle) - crni kvadratić u donjem desnom uglu ćelije za ceo opseg

Ako brojevi nisu redni onda npr:
1 - U nekoj pomoćnoj koloni, npr na kraju tabele, upiši formulu = "a" & A1 gde je a karakter koji dodaješ pre rednog broja.
2 - Kopiraj tu formulu za sve redove u pomoćnoj koloni.
3 - Kopiraj pomoćnu kolonu u prvu kolonu (umesto rednih brojeva) ali po vrednosti (Paste Values)

[ timmy @ 02.02.2009. 21:49 ] @
Evo jos jednog resenja, a tice se promene nacina prikzivanja brojeva u celijama.
Selektuj celu kolonu sa brojkama, pozovi Format cells i potavi Custom format npr.

Code:

"RB."0

I dobices da se ispred svakog broj pojavi niz znakova RB. tj. RB.1, RB.2, RB.3...
A da celije pri tome ostani i dalje numericke.

Pozdrav
[ 3okc @ 03.02.2009. 09:19 ] @
Što se tiče Custom format-a evo i mog predloga, koliko da dopunim timmy-ja
Code:

"RB."* General

korišćenjem zvezdice, ponavlja se sledeći karakter onoliko puta dok se ne popuni prazan prostor između podataka. Kao rezultat, dobijaš podatke poravnate uz levu i desnu ivicu, bez obzira na širinu kolone.

Pri tome, dozvoljena je samo po jedna zvezdica na svaku od 4 oblasti formata (pozitivni, negativni, nule i tekstualni).
[ sora @ 05.02.2009. 14:43 ] @
hvala ljudi, zavrsio sam posao...