[ miko.s @ 06.02.2009. 21:02 ] @
imam mini itx matičnu ploču , i ukopčao bi u nju pci riser card, jer mi trebaju 2 pci kartice.
kako se to koristi?
npr ovo

a trenutno imam doma pci na 2x pci riser karticu, koja ima neki bijeli konektor kao za ventilator, ali ne znam čemu služi.

zašto na onim slikama gore su one 2 male pci kartice ukopčane? jer ja imam samo 1 pci slot, nemam kamo ukopčati još ove 2 male pci kartice (iz koje idu kablovi).
hvala

[ miko.s @ 07.02.2009. 17:26 ] @
relativno mi je hitno, pa bi vas molio da mi odgovorite, ili usmjerite negdje drugdje!
[ Miroslav Cvejić @ 07.02.2009. 17:30 ] @
Koje uređaje bi da kačiš?
[ ademare @ 07.02.2009. 19:34 ] @
Koliko ja vidim sa one slike broj 2 ne dobija se nista. Kartica zauzima 1 slot a one male dodatne jos 2. Znaci ukupno 3. slota su zauzeta da bi dobio 3 vodoravna.

Kakva ti je to kartica koju ti imas. Meni lici da je od nekog Brand kompjutera koji ima desktop kuciste i vodoravne slotove. Po tom plavom prekidacu bih rekao da je od IBM-a ili Siemens-a.
[ calexx @ 07.02.2009. 19:59 ] @
Ne bi dobio ništa i da nema onih kablića, kartice u raiseru bi pokrile te PCI slotove. Raiser kartice služe da se u niskoprofilna kućišta postave normalne kartice, moguće da je ovo pod 2 neka jednostavnija varijanta kod koje nije napravljena kompletna štampa nego se nešto prespaja kablićima.
[ miko.s @ 07.02.2009. 22:41 ] @
Citat:
Kakva ti je to kartica koju ti imas. Meni lici da je od nekog Brand kompjutera koji ima desktop kuciste i vodoravne slotove. Po tom plavom prekidacu bih rekao da je od IBM-a ili Siemens-a.

točno! to sam izvukao iz p3 desktop (znači horizontalnog) fujitsu-siemens kompjutera. taj dotični siemens ima na ploči samo 1 pci slot, i preko ove riser kartice dobijem 2.
sad bih tu istu riser karticu spojio na via epia mini itx sistem, i u nju uštekao pci sata kontroler (koji je sada) i dodatni usb 2.0 kontroler, jer ploča ima samo usb1.
da li bi to radilo?

hvala
[ Miroslav Cvejić @ 08.02.2009. 09:13 ] @
Ili da kupiš PCI karticu koja ima oba. Iznenadio bi se šta sve ima na ebayu za $1.

Ja sam imao PCi karticu koja je imala ATA RAID, firewire i USB kontrolere na sebi. Ima PCI bridge i 3 kartice na istoj ploči. Veće su šanse da to radi nego riser card.
[ miko.s @ 08.02.2009. 10:49 ] @
vidi vidi. evo jesam, ima 2 sata, 1 ata i 4usb-a. samo ne košta 1$ već 5$ plus 8$ poštarina. kupljeno, plaćeno, i za 2 tjedna će stići.

valjda će radit, via chipset na ploči i via čip na kontroleru...