[ nercibald3 @ 06.02.2009. 23:43 ] @
| Kupio sam polovnu sound blaster live ct4830 zvucnu kartu, ugradio sam je u pc, medjutim kada sam upalio komp, kuleri su poceli da rade na maximalnoj brzini i nista se ne pojavljuje na monitoru. Kada sam izvadio zvucnu osjetio sam da je chip dosta zagrijan (mislim da je to procesor zvucne). Je li moguce da je "izgorila" ova zvucna ili ima neka caka kod ugradjivanja zvucne? |
[ nercibald3 @ 07.02.2009. 20:28 ] @
Nema odgovora
[ Marko Enter @ 08.02.2009. 00:26 ] @
A kada izvadis napolje tu zvucnu el komp radi normalno , ako se cip greje puno najverovatnije da je otiso, a moguce je da si je ti pokvario dok si je ugradjivao , elektronika je osetljiva na elektricitet
pozdrav
[ nercibald3 @ 10.02.2009. 15:30 ] @
da znam da je osjetljivo. Ovako, racunar je bio ugasen, ubacio sam na agp drugu graficku i zvucnu. Nakon sto sam upalio racunar kuleri su se upalili na maksimum i nista se nije pojavljivalo na monitoru. ugasio sam racunar, izvadio karticu i sve je normalno krenulo. Nakon nekih kombinacija, mjenjanja PCI slota, resetovanja biosa i svasta nesta, nisam imao zeljeni rezlutat. U svemu tome sam primjetio da je chip na zvucnoj pregrijan, i posumnao sam da je riknula buranija :)
[ Marko Enter @ 11.02.2009. 12:05 ] @
Pa 90% ti je rikno cip
pozdrav Marko
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.