[ vijay @ 07.02.2009. 13:34 ] @
Da li neko može da mi pomogne kako da nateram da XP prikazuje normalna slova, a ne ovo đubre.

Instalirane su mi i ćirilica i latinica. XP mi je sa srpskim prevodom tj. ispisuje lepo sistemske nazive.

Hvala unapred.
[ calexx @ 07.02.2009. 17:32 ] @
Jel u pitanju ona lip_cyr varijanta? Izgleda da je onda potrebno da nađeš i programe na ćirilici. Jesi li probao sa srpskom verzijom Firefoxa, čini mi se da ona ide ćirilicom?
[ Goran Mijailovic @ 07.02.2009. 18:12 ] @
..
[ vijay @ 08.02.2009. 02:15 ] @
Namešteno je kao na slici.

XP je latinična verzija. Firefox koji pokušavam da instaliram je ćirilični, pa zato ispisuje đubre.

Ali mislim da se buni kada je ćirilica u instaliranim programima.
[ Goran Mijailovic @ 08.02.2009. 12:28 ] @
Pa onda postavi da bude cirilica, a ne latinica kao sto je na mojoj slici.
[ vijay @ 08.02.2009. 13:00 ] @
Ništa se nije promenilo.
[ Goran Mijailovic @ 08.02.2009. 15:29 ] @
Jesi restartovao?

Btw jel imas sve tri tastature instalirane (sr, en, sr-cyr)?

Koji Windows imas? Regularan ili neki n-liteovan?
[ vijay @ 08.02.2009. 20:14 ] @
Naravno da jesam restartovao.

Imam sve tri tastature.

XP mi je normalan, nemam pojma da li je n-lite. Kako da proverim?
[ Goran Mijailovic @ 08.02.2009. 23:12 ] @
Citat:
XP je latinična verzija.

Hm, na engleskom ili srpskom??
[ vijay @ 21.02.2009. 10:23 ] @
Pa na srpskom!
[ bttp @ 21.02.2009. 16:40 ] @
Meni je isto tako tekla instalacija Firefoxa na srpskom. Kad isklikćeš napamet next-next pojavi se lepo na ćirilici, a zašto Setup izgleda tako kako izgleda ni meni nije jasno, niti sam se trudio da otkrijem. Ionako sam odmah nakon što sam uvideo da mi je skinuo ćirilični Firefox, isto obrisao i instalirao engleski (navika).
[ calexx @ 21.02.2009. 17:36 ] @
Ako se ne varam, srpska varijanta Firefoxa je ćirilična pa ili pređi na ćirilični XP ili uzmi engleski (ili neki treći) Firefox.
[ vijay @ 21.02.2009. 17:58 ] @
Da li je moguće da ne može da se podesi i latinica i ćirilica na istom računaru?
[ Take 5 @ 21.02.2009. 18:33 ] @
Ako je reč o kodnom rasporedu za unos teksta ("raspored tastature") onda može oba (ili više njih), ako je reč o interfejsu ("izgled celog Windowsa") onda je u pitanju "ili - ili" kombinacija...
Gore predstavljeni primer očigledno nema veze sa instaliranim jezičkim paketom Windowsa, nego je u pitanju nekakav bag vezan za Fire Fox koji si instalirao.
Kada su instalacioni programi napravljeni kako treba, onda to bude završeno automatski bez ikakvih problema.
Navešću primer nekih programa (Picasa, Free Download Manager...), koji se automatski instaliraju sa ćiriličnim interfejsom čak i kada je Windows na engleskom. Dovoljno im je da prilikom pokretanja iz regionalnih podešavanja dobiju podatak da je sistemski lokacija postavljena na "Srbija" (Vista) / "Srbija i Crna Gora" (XP) pa da automatski instaliraju "službeni jezik" zemlje u kojoj je računar "prijavljen".
Tako da i na engleskom Windowsu, ovi programi mogu da imaju vlastiti ćirilični interfejs.

[att_img]
[ vijay @ 21.02.2009. 18:56 ] @
Znači problem je u XPu?
[ Take 5 @ 21.02.2009. 19:41 ] @
^ Kako si to zaključio?
Više puta u ovoj temi ti je rečeno da je problem najverovatnije u Fire Fox installer-u (ne ume da se snađe sa tim interfejs-jezičkim paketom koji si instalirao na XP)

Eventualno možeš da vratiš interfejs XP-a na engleski, pa da probaš ponovo instalaciju FF... mada ti to baš i ne vrši posao, ako sam ja dobro razumeo šta ti je namera...
[ Lpasso @ 21.02.2009. 20:32 ] @
imao sam isti problem, svasta sam poklusavao, a na kraju je repair windowsa resio problem.
[ Take 5 @ 21.02.2009. 21:04 ] @
^ Registrovao si da se ovde diskutuje o Windows XP sa instaliranim LP za srpski interfejs?
[ mikoni @ 21.02.2009. 21:42 ] @
Rešenje je čini mi se vrlo jednostavno i delom sadržano u Take-ovom postu.
Čovek je verovatno radio download sa FF site-a i tu dolazi do interfejs zbrke.
Skini FF sa www.softpedia.com i biće sve u redu ( stečeno iskustvo ).
Pozdrav, Mikoni