[ bugsu @ 09.02.2009. 16:46 ] @
Malo cudan naziv teme al se nisam mogao setiti drugog, trazio sam po es-u al ne nadjem...
Sta mene zanima...
da li je i kako (neku TIP mi daj te ako je moguce) moguce da napravim jednu scriptu koja bi u odredjene php fajlove (u odredjenom redu) stavila code koji ja kazem....
Nesto sam napravio ,jedan mod i on zahteva da se edituje nekih 10-20 fajlova jedne scripte(za koju je taj mod pravljen) e sad posto je malo slozeno za obicnog usera dal je moguce nakako da napravim npr
install.php i kad korisnik pokrene tu scriptu preko broswera da ona automatski npr u fajl include/config.php u liniji 230 doda code " echo $test"

ne verujem da ovako nesto postoji ali posto ovde ima mnogo iskusnijih od mene mozda oni znaju....znaci nije za neke lose radnje vec samo da olaksam ljudima ....

[Ovu poruku je menjao bugsu dana 09.02.2009. u 21:43 GMT+1]
[ Nikola Poša @ 09.02.2009. 17:14 ] @
Pa naravno da mozhe da se odradi neshto tako, evo npr. to shto si ti naveo, moglo bi da se reshi ovako nekako:
Code:

$handler = file($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/include/config.php');

$niz = array();
$j = 0;

for ($i = 0; $i < count($handler); $i++) {
    if ($i == 229) {
        $niz[$j++] = $handler[$i] . 'echo $test;';
    }
    else {
        $niz[$j++] = $handler[$i];
    }
}

$handler = fopen($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/include/config.php', 'w');
foreach($niz as $red) {
    fwrite($handler, $red);
}
fclose($handler);

Ovo sam napisao iz glave (a u njoj nazhalost nemam debugger :)), tako da se mozhda potkrala neka greshka, al' nebitno, to je samo primer chisto da vidish princip.

Potrazhi malo na tu temu na www.phpclasses.org, sigurno postoji neka dobra klasa za tu namenu obrade fajlova...
[ bugsu @ 09.02.2009. 17:27 ] @
nisam se nadao tako brzo na odgovoru :)
aha znaci to je moguce ok, da znam ,a jel bi se moglo da umesto linije ubaci kod pre " ?> "
dovoljni odgovor da il ne :) ne trazim da mi kucas code :)
na phpclasess
kako bi se to moglo zvati?
code input?

prvi put ovako nesto radim pa nzm tacno na sta da ciljam ;)
hvala ti :)
i naravano ako ima neko drugih predloga ...slobodno....
[ Nikola Poša @ 09.02.2009. 17:32 ] @
Citat:
bugsu: dovoljni odgovor da il ne :) ne trazim da mi kucas code :)

E pa u tom sluchaju - DA. :)

Citat:
bugsu
na phpclasess
kako bi se to moglo zvati?
code input?

E pa vidish, dobro pitanje... :) Mozhda file writer, file editor, ili tako neshto...
[ Man-Wolf @ 09.02.2009. 20:27 ] @
Uz malu prepravku Nikolinog koda, to bi trebalo da izgleda ovako:

Code:

$handler = file($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/include/config.php');

$niz = array();
$j = 0;

for ($i = 0; $i < count($handler); $i++) {
    if (preg_match('/*\?\>/', $handler[$i], $match)) {
        $niz[$j++] = $handler[$i] . 'echo $test;';
    }
    else {
        $niz[$j++] = $handler[$i];
    }
}

$handler = fopen($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/include/config.php', 'w');
foreach($niz as $red) {
    fwrite($handler, $red);
}
fclose($handler);
[ Nikola Poša @ 09.02.2009. 20:42 ] @
Da, samo shto ce tako echo $test, biti posle ?>, a ne pre tog znaka, kao shto je on hteo. Treba josh samo da se u tom if-u umesto $niz[$j++] = $handler[$i] . 'echo $test;'; napishe $niz[$j++] = 'echo $test;' . $handler[$i];.

A i ta zvezdica u regularnom izlazu chini mi se ni chemu ne sluzhi...
[ bugsu @ 09.02.2009. 20:43 ] @
Hvala obojici :)
'cu da vidim ovih dana i to da uglavim ....
ne volim da otvaram 100tema pa cu ovde napisati....

ceo da gledam primere po netu i lupam glavu al mi ne ide (valjda bas zato sto se vrtim u krug)

imam sledecu situaciju

U bazi podataka tabela bots imam spisak bot_agent ,i sad bi mi trebalo da na jednoj stranici npr index.php
proverim koji je user agent kod korisnika i ako je neki s liste iz moje baze da mu pokaze jedan tpl a ako nije onda drugi...

provera korisnika sam uradio
$uachk = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];

i dodjem do toga da ne mogu napraviti array iz podataka sto sam povukao iz baze...(prvi put radim sa bazom tako da je moguce da sam zeznuo nesto kod array-a)

Code:
$query = mysql_query ('SELECT bot_agent FROM bots');
$bot = mysql_fetch_array($query) or die(mysql_error());
echo  mysql_num_rows($bot);

query sam proverio u phpmyadmin i tamo radi tj dobijem to sto mi treba (znaci tu nije greska)
kod echo dobijem samo "Araay" i nista vise

ako se neko misli koji vrag ja to radim :D pravim bot acess :)
[ Nikola Poša @ 09.02.2009. 20:50 ] @
U tom tvom sluchaju ne mozhesh da prebrojish sa mysql_num_rows() promenljivu $bot, nego $query. A u toj promenljivoj $bot se nalazi samo jedan red iz baze, poshto nisi "proshao" kroz sve rezultate. Probaj da umesto ta dva poslednja reda napishesh ovo:
Code:

while ($red = mysql_fetch_assoc($query)) {
   echo $red['bot_agent'] . '<br />';
}

... Chisto da vidish kako ce da ti ispishe sve podatke iz baze vezane za taj upit koji si poslao...
[ bugsu @ 09.02.2009. 20:55 ] @
Citat:
Nikola Poša: U tom tvom sluchaju ne mozhesh da prebrojish sa mysql_num_rows() promenljivu $bot, nego $query. A u toj promenljivoj $bot se nalazi samo jedan red iz baze, poshto nisi "proshao" kroz sve rezultate. Probaj da umesto ta dva poslednja reda napishesh ovo:
Code:

while ($red = mysql_fetch_assoc($query)) {
   echo $red['bot_agent'] . '<br />';
}

... Chisto da vidish kako ce da ti ispishe sve podatke iz baze vezane za taj upit koji si poslao...

jeste jeste,ispise sve podatke tj svih 50 iz baze...

ja sam onako uradio misleci da ce mi pokazati te iste podatke,al eto nije htelo na moj nacin ,jbg covek se uci dok je ziv..
'fala ti drug gospodin :)
[ Radovan__III @ 09.02.2009. 21:22 ] @
Tvoj pristup je pogresan i onda gresku koja je proistekla iz pristupa ponovo resavasa inercijom.

Da si samo napravio par funkcija ili jos bolje klasa koje bi koristio dalje u kodu onda bi izmene vrsio samo u toj jednoj klasi ili funkciji a ne u svakom mogucem fajlu. Sto pre promenis pristup bice bolje
[ bugsu @ 09.02.2009. 21:50 ] @
pa ne kazem da je ovo sto sam ja napravio....suvo zlato bez greske... sigurno bi drugi imali bolji pristup ...
iskreno receno funkcija ili klasa mi nije ni padala na pamet, ali sam imao u vidu da smanjim obim coda tj onaj sto se ponavlja da ga skratim....
ja nisam profi pa nemam takve ideje da odma mislim sta treba sta ne...i kako treba...
ovog sam se setio , a da sam video neki primer sa klasama mozda bi se klase setio...ko zna...

ti si mi sad rekao Ok , lepo od tebe , sad je sigurno da cu ih imati na umu tokom buduceg rada....
a ni ovaj kode nije finall tako da ima sanse da se izmeni iz korena cim a dovedem u funkcionalan oblik ;)
[ Man-Wolf @ 09.02.2009. 22:07 ] @
Mali OT:

@Nikola, zvezdicu sam stavio, cisto ako ima necega pre "?>". Jer mozda mu ta linija izgleda ovako nekako: "die(); ?>" ;-) U svakom slucaju, ne skodi :-)
[ Nikola Poša @ 10.02.2009. 10:22 ] @
Ali onda pre zvezdice treba bar da stoji tachka (.), ili opseg nekih znakova ([a-z0-9]), ovako bi izbacio sintaksnu greshku, jer ta zvezdica se ne odnosi ni na shta... :)