[ miroslavgojic @ 10.02.2009. 09:31 ] @
Trebam da napravim funkciju ili varijablu za redni broj, Sistem: PHP 5 Baza: MySQL 5 Stanje u bazi: tabela1 (polje1) InnoDB tabela2 (polje 1, naziv_polje1) MyISAM napomena: polje1 = polje1 upit: SELECT tabela1.polje1, tabela2.naziv_polje1 FROM tabela1, tabela2 WHERE tabela1.polje1 = tabela2.polje1 ovo sve radi bez vecih problema, interecuje me kako da udam redni broj koji se generise u PHP za sveki red koji izadje kao rezultat upita redni broj ne mogu da cuvam u tabeli, prvo nemam potreba a drugo samo mi sluzi za privremene potrebe dok se upit prikazuje a previse raylicitih upita ima tako da je teko napraviti RB kao AI trenutno izvestaj izgleda ovako: | pollje 1 | polje 2 | | 00000 | abcde | | 11111 | abcdf | a trebao bi obako: | RB | pollje 1 | polje 2 | | 1 | 00000 | abcde | | 2 | 11111 | abcdf | kako ovaj redni broj da PHP generise za svaki upit i da izracuna koliko je redova prikazano? pitanje koje me jos interesuje je sledece navedene dve tabele koje su vec spomenute pune se preko jedne forme to radim sa dva SQL->INSERT - i ovo radi da li je moguce i kako napraviti jedan SQL->INSER koji bi ovo istovremeno unosio u obadve tabele posto INSER nije predvidjen za (multiple) visestruke unose , koja MYSQL naredba to omugucava da kroz jedna nalog unesem jedan ili vise podataka u jednu ili vise tabela Hvala unaprijed |