[ danilo.s @ 10.02.2009. 09:53 ] @
| Interna wireless kartica u mom laptopu prestala je da radi pa mi je potrebna zamena. Najjednostavnije mi je nešto što se kači preko USBa ili PCMCIA porta, ali imam loše iskustvo sa jednom TP-LINK WN510g PCMCIA kartickom koju sam kupio pre par godina. Ukratko, ima daleko gori signal nego što je integrisana imala dok je radila. Na primer, na istom mestu u stanu, TP-LINK nema vezu sa ruterom koji je par zidova dalje i vidi upola manje mreža i to jedva, dok je integrisana sve hvatala na excellent ili very good.
Zanima me da li isto ovo mogu da očekujem od bilo kog USB/PCMCIA wireless adaptera u cenovnom rangu od ~25 evra.
|
[ Miroslav Cvejić @ 10.02.2009. 09:57 ] @
A što ne bi zamenio miniPCI karticu u samom laptopu?
Onda možeš koristiti "antenu" koju već imaš u poklopcu laptopa.
[ danilo.s @ 10.02.2009. 11:39 ] @
Između ostalog, zato što izgleda da nije miniPCI nego neka interna USB.
[ fade @ 10.02.2009. 12:38 ] @
Mozda je ta kartica imala loshe merenje signala,pa je pokazivala da su svi excelent. A i neke kartice imaju ogranicenje,pa ne prikazuju mreze sa veoma losim signalom.
[ danilo.s @ 10.02.2009. 13:40 ] @
Jok, probao sam sa drugim laptopom i dobio slične rezultate.
edit:
Hehe, eto šta može da napravi pogrešna pretpostavka: da nema potrebe da se instalira wireless aplikacija za karticu jer Windows može da uradi isto to bez još jedne ikonice u trayu. ;) Pre pola sata mi je palo napamet da nisam instalirao TP-LINKov utility i rešio sam da probam jer me ništa neće koštati. Rezultat je da sada imam skroz funkcionalnu wireless karticu i sasvim pristojnu vezu tamo gde je uopšte nije bilo. Opet mi se čini da ima nešto slabiji prijem od integrisane ali razlika više nije ni izbliza toliko drastična. Zanimljivo je da Windowsova wireless još uvek tvrdi da je jačina signala low.
[Ovu poruku je menjao danilo.s dana 10.02.2009. u 18:14 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 10.02.2009. 17:05 ] @
Niej ni cudo s obzirom da j eu USB adapter ugaradjena jadna antena. Uzmi USB adapter koji ima prikljucak za spoljnu antenu.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.