[ The Razza @ 12.02.2009. 00:53 ] @
Pozdrav svima! Hajde jednom za svagda da resimo to pitanje. Kako kreirati jednog sablonskog usera koji ce se iskopirati na recimo 1000 kompjutera? Recimo da zelimo na tom korisniku da podesimo da mu je default imput language Serbian latin, da moze da otvori i pregleda recimo sat u system tray-u ali da ne moze da ga menja, da moze da koristi Windows Defregmanter, da postoji jedan Visual Style sa jednim wallpaperom i screensaverom...itd... Ja sam recimo to pokusao na sledeci nacin ali se ispostavilo da tu nesto nedostaje: - U Active Directory Users and Computers kreirao sam jednu OU i unutar nje jednog template korisnika - Tu sam OU linkovao ka novom GPO koji sam editovao ali mu nedostaju odredjene stavke (ili ja ne znam da ih nadjem) Takodje sam kreirao i jedan Roaming Profil (po nekom uputstvu skinutom sa net-a), tako sto sam napravio Usera koji je administrator, ulogovao se sa tim nalogom na Windows 2003, u Profiles ga iskopirao u \\server01\PROFILES\%username% (koji sam prvo shareovao), reimenovao ntuser.dat u ntuser.man... Ali ne moze...opet ne znam gde da podesim Input language, time, defregmentation, SS, Wallpaper, gde da sve korisnike povezem na jedan mrezni printer.. Dakle idealno bi bilo da se ulogujem kao taj user, ispodesavam sve zivo po regedit, gpedit.msc, control.cpl... pa da nekako to bude default za sve stare i nove korisnike koji ce se pojaviti u okviru AD... Ako neko zna kako neka podeli to sa mnom. Pozdrav! |