[ zeljkooki @ 15.02.2009. 09:52 ] @
Uradio sam bazu za vodjenje gradilista. Interesuje me kako da mi signalizira kada se trebuje vise nego sto imam na stanju materijala. Stanje materijala trenutno sam uradio uz pomoc query-ja koji izgleda ovako
SELECT [Prijem materijala Query].Materijal, [Prijem materijala Query].[Jedinica mere], [Prijem materijala Query].SumOfPrimljeno, [Utrosak materijala Query].SumOfUtrosak, NZ([SumOfPrimljeno],0)-NZ([SumOfUtrosak],0) AS Stanje
FROM ([Unos materijala] LEFT JOIN [Utrosak materijala Query] ON [Unos materijala].[Naziv materijala]=[Utrosak materijala Query].Materijal) LEFT JOIN [Prijem materijala Query] ON [Unos materijala].[Naziv materijala]=[Prijem materijala Query].Materijal;
Kod trebovanja ako se trebuje vise trebalo bi da izbaci upozorenje. Mislim da treba raditi before update ali kako?
Inace pretrazio sam ceo forum i probao razne stvari ali nisam uspeo.
Hvala unapred.
[ Trtko @ 15.02.2009. 11:02 ] @
pa sad imaš više načina
Jedan od da poslije unosa provjeriš stanje i vratiš ga na ponovni unos

pa bi poslije after update bilo ovako,
recimo da nam je prometna tablica promet,

ovo ti je samo primjer

izlaz = nz(dsum("kolicina_izlaz","promet","sif_materijala=" & sa_forme_sifra_materijala),0)

ulaz = nz(dsum("kolicina_ulaz","promet","sif_materijala=" & sa_forme_sifra_materijala),0)

if kolicina sa forme>ulaz-izlaz then
msgbox " Na zalihi ima samo " & ulaz-izlaz & " a vi ste unjeli " & kolicinasaformeunosa
kolicinasaforme.setfocus
exit sub
endif

tako nekako bi mogao
[ Scelle @ 15.02.2009. 13:03 ] @
Zdravo, pogledaj temu

http://www.elitesecurity.org/t330577-0#2007924

tamo je ovo vec rijeseno prakticno, cini mi se. Pozdrav!
[ zeljkooki @ 15.02.2009. 18:34 ] @
U temi
http://www.elitesecurity.org/t330577-0#2007924
db1 mi dozvoljava da stanje udje u minus.
Sta radim pogresno?

[Ovu poruku je menjao zeljkooki dana 15.02.2009. u 19:46 GMT+1]
[ Scelle @ 15.02.2009. 19:32 ] @
Vjerovatno si iskoristio prvu verziju baze koja je tamo postavljena. Uzmi poslednju verziju koja je postavljena na temi, ona radi korektno. Da si imao malo vremena, i procitao temu do kraja - to bi vidio.