[ bluesman @ 27.11.2003. 00:55 ] @
| Jel' ima neko instaliran bilo koji linux na nekom via chipsetu? Posto sam na jednom racunaru sve zivo povadio osim graficke i hard diska, i dalje se zakucava instalacija (4 razlicite distribucije) pa zakljucujem da je zbog VIA chipseta. Sve te instalacije prolaze sasvim normalno na ostalim racunarima. |
[ random @ 27.11.2003. 01:30 ] @
Linux kernel ima već dugo stabilnu podršku za AGP preko VIA chipseta (barem koliko vidim ovde u konfiguraciji kernela). Stoga, pre će biti da je problem do dotične ploče. Možda je neispravna? U kom trenutku se zakuca?
[ jc denton @ 27.11.2003. 02:33 ] @
Verovatno memoriju nisi menjao, to je garant ;) ... pa obori takt memorije malo, proveri usput koliki je takt za AGP.
[ genesys @ 27.11.2003. 10:52 ] @
Citat:
bluesman:
Jel' ima neko instaliran bilo koji linux na nekom via chipsetu? Posto sam na jednom racunaru sve zivo povadio osim graficke i hard diska, i dalje se zakucava instalacija (4 razlicite distribucije) pa zakljucujem da je zbog VIA chipseta. Sve te instalacije prolaze sasvim normalno na ostalim racunarima.
Imam ja Chaintech 5AGM2 (valjda VIA Apollo MVP3 beshe) i nemam problema. RG6 pa do 9, Knoppix.
Jednom sam imao falicnu memoriju pa je to uzrokovalo "kernel panic". probaj da izvadis module, linux i NToidi su osetljiviji na losu memoriju od win9x
[ tarla @ 27.11.2003. 16:33 ] @
ja imam mandrake 9.0 na via chipsetu. nisam siguran koji je samo znam da je sploca stara oko 3 godine (PIII je u pitanju)
provjeri memoriju sigurno je do nje
[ bluesman @ 28.11.2003. 03:20 ] @
Jel' relevantno to sto na istoj masini radi i 2000 i XP bez problema. Inace ima 512Mb RAM, mislim da je 133, ali cu proveriti. Iskreno nije mi ni palo na pamet da moze memorija da pravi problem...
Inace, zakucavaju se na raznim mestima jer su i instlacije razlicite, neke prodji i do pola, ali uvek pri nekoj detekciji hardvera i nekom automatskom konfigurisanju.
[ popeye @ 28.11.2003. 09:21 ] @
Iskljuci ACPI.
[ random @ 28.11.2003. 15:20 ] @
Dobar predlog. Ako ne pomogne, probaj da pokreneš instalaciju u failsafe modu, i probaj da u BIOS-u poisključuješ integrisane periferije na ploči (USB, zvuk, ethernet)..
[ Velja_Bg @ 28.11.2003. 21:28 ] @
Jesam ja, na abit kt7e ploči koja valjda ima via apolo pro čipset. Nikad nije bilo problema. Distribucija je Slekver (od 7.0 pa na dalje...).
[ Milos Babic @ 25.01.2004. 00:41 ] @
ploca LuckyStar, via cipset.
distribucije: rh od 6.2 pa nadalje, slekver od 8.1 pa nadalje
morao sam samo u bios-u da iskljucim integrisani zvuk i usb
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.