[ leka_bg @ 19.02.2009. 01:02 ] @
Cao svima, ovo je moj prvi post :) ... nego da predjem na problem.... Kupio sam wireless router asus WL530g-V2 i sve super radi, ali.... Imam u mrezi 2 XP desktop racunara i laptop na kojem je Vista. Kada su svi racunari prikljuceni preko kabla mreza radi super. Vista vidi xp racunare i normalno moze da pristupi serovanim fajlovima. Takodje, xp racunar je u stanju da vidi sve racunare u mrezi (workgroup computers) i da pristupi serovanim folderima (ovo ukljucuje i vistu)... Situacija gde nastaje problem jeste kada je laptop (vista) prikljucen preko wireless-a... XP vidi VISTU ali ne moze da pristupi serovanim folderima, dok Vista ne vidi XP racunare uopste! Medjutim PING radi i sa XP i sa VISTE! Takodje radi i serovanje ali kada kucate u WIN EXPLORE-ru IP adresu racunara! Cak sam instalirao i LLTD (Link Layer Topology Discovery Responder) i TCP/IP 6 na XP racunare kako bi VISTA mogla da kreira NETWORK MAP. Znaci moje pitanje je kako je moguce naterati Vistu da vidi XP racunare kada odete na network and sharing center > view computers and devices ??? I naravno kako naterati XP da pristupi VISTI kada odete na my computer > my network places > view workgroup computers ??? Veliko hvala unapred, POZDRAV |