[ kajla @ 27.11.2003. 13:55 ] @
Da li neko zna gde ima da se kupi telefonski adapter tj. hocu da povezem tel liniju za zvucnom kartom.

poz.
[ Deep|Blue @ 29.11.2003. 01:46 ] @
???
CEkaj, kako nameravas da povezes telefonsku liniju i zvucnu preko adaptera ?
Zar ti za to ne sluzi voice modem?
[ kajla @ 01.12.2003. 13:06 ] @
Da moze i voice modemom ali meni ne radi voice opcija, ali postoji i ova mogucnost sa adapterom, samo me zanima da li ima da se kod nas to nabavi i gde.
Evo opisa nekih adaptera za one kojima nije jasno sta trazim.

poz.

Citat:

Telephone Adapters
Voice Port
Connect Voice Port between the base of your telephone and the handset or headset. The two attached audio cables give you audio in and out of your telephone. Connect the "From Phone" cable to the mic input on your computer sound card, connect the "To Phone" cable to the line or speaker output of your sound card.


--------------------------------------------------------------------------------

Omnicron TSA-3PC
The TSA-3PC is used to provide a simple and inexpensive method of connecting supervisory monitoring equipment to the handset circuit of a telephone. It is usable on most telephone styles which have a standard modular handset or headset jack and provides isolated and adjustable audio output that can be set to a weak level for use with microphone (MIC) input circuits, or the audio output can be turned up for use with Auxiliary level input circuits.Works great with PC sound cards. No external power is required.


--------------------------------------------------------------------------------

Conexx Model 100
When accuracy and record keeping are essential, the Model 100 allows conversations on virtually any analog or digital modular phone system to be recorded. This handset-interface product will connect a cassette recorder, or even the sound card in your computer, to most telephones and ensures that all sides of a conversation are recorded at equal levels.


--------------------------------------------------------------------------------

TP-003
Automatically records phone conversations with any portable cassette tape recorder with a remote control jack. This device will automatically start your tape recorder when the telephone receiver is picked up and stops the tape when it is replaced. This unit will only operate on single line phones.


--------------------------------------------------------------------------------


[ kajla @ 05.12.2003. 01:27 ] @
Zanima me da li mogu da povezem tel liniju sa Line-In jack-om preko kabla koji na jednom kraju ima jack za Line-in a na drugom jack za tel liniju?

poz.
[ Deep|Blue @ 06.12.2003. 00:25 ] @
Citat:
kajla:
Zanima me da li mogu da povezem tel liniju sa Line-In jack-om preko kabla koji na jednom kraju ima jack za Line-in a na drugom jack za tel liniju?

poz.

ne.
mora preko modema.
ili neceg slicnog.
ja sam to izveo sa voice modemom i 2 T racve sa 3.5 jack-ovima

sto se tice ovih adaptera, nisam cuo
[ kajla @ 06.12.2003. 13:33 ] @
Zasto? pa voice opcija kod modema radi isto sto i zvucna. Ja sam povezao zvucnu i tel liniju, i sad mogu da snimam sa tel linije ali mi se javlja sledeci problem: ne mogu da dobijem signal na telefonu, vec moram da isljucim iz Line-in jacka? U cemu je ovde proglem?

poz.
[ Nemanja Jakovljevic @ 07.12.2003. 20:54 ] @
Ja sam ranije kacio slusalice direktno na zice od telefona, i imao sam zvuk
[ kajla @ 07.12.2003. 22:48 ] @
Da ali problem je što tako zauzmeš telefonsku liniju tako da niko nemože da te pozove. Da li neko zna kako radi ovi uređaji (Recording Jacks)?

poz.
[ Deep|Blue @ 09.12.2003. 00:35 ] @
Meni je bio problem sto je trebalo snimati na kompu telefonski razgovor. jedino funkcionalno resenje jeste bilo prespajanje kablovima zvucne i modema. i jos je ferceralo

kajla kako si spajao telefonsku liniju i zvucnu
[ kajla @ 10.12.2003. 15:27 ] @
Pa uzmi kabl kojim spajaš modem sa linijom. Skini dzek sa jedne strane kabla i stavi dzek sa recimo slušalica za vokmen (treba zalemiti dve žice). Sada utakni jedan kraj u modem na mesto gde piše „phone” a drugi u zvučnu. Bitno je da utakneš u modem a ne direktno u telefonsku liniju jer će ti onda telefon biti stalno zauzet. (kao da ti je stalno podignuta telefonska slušalica - niko neće moći da te pozove) Ovako će modem da te spoji sa telefonskom linijom samo kad je podignuta slušalica ili kad te neko zove. Bilo bi dobro da kabl povežeš sa pojačalom (zvučnici za kompjuter imaju u sebi pojašalo pa ako imaš neki stari zvučnik možeš da iskoristiš njegovo pojačalo) pre ulaza u zvučnu da ti nebi ometao telefonsku liniju.


Treba ti takođe neki „Voice Activated Recording Software” kao npr. Sound Snooper. (www.sound-snooper.com)

poz.
[ markovm @ 12.12.2003. 12:36 ] @
Citat:
kajla:
Da li neko zna gde ima da se kupi telefonski adapter tj. hocu da povezem tel liniju za zvucnom kartom.

poz.


To sto ti treba zove se hibrid, i predstavlja prelaz za 2 zice (tel. linije) na 4 zice (mic+slusalica). Ovaku opremu (profi) koriste radio stanice da bi ukljucile slusaoce u program (preko mixete). Tebi je mozda jednostavnije resenje da nadjes stari telefonski aparat i prikljucis ga paralelno sa telefonom koji ti radi, i onda njegove zicice od slusalice (bas slusalice, ne mikrofona) vezes na line in zvucne kartice. Posto se u telefoniji deo signala iz mikrofona pusta do slusalice (da bi covek mogao sam sebe da cuje kako prica) na line in ulazu ces imati prisutne signale i sa mikrofona i sa slusalice.

pozdrav!
[ kajla @ 18.12.2003. 10:05 ] @
Pa nevidim kako će ovo raditi. Kada je spuštena slušalica od tog starog telefona na slušalici nema nikakvog signala, što znači da mora biti stalno podignuta, ali će tada telefonska linija stalno biti zauzeta tako da niko neće moći da me pozove.
Ima li još neko ideju?

poz.
[ markovm @ 18.12.2003. 11:18 ] @
pa mozda ako stavis jedan prekidac koji ces da ukljucis u momentu kada zels da snimas razgovore ?

pozdrav
[ kajla @ 19.12.2003. 01:32 ] @
Da ali kako automatcki da snimam razgovore?

poz.
[ markovm @ 19.12.2003. 06:04 ] @

OK na mesto zvona stavis rele ili tranzistor koji ce da otvara kolo :) ...ali ovo vec posaje suvise zamrseno....mislim da ti je ok opcija da kupis (ako imas isa slotove) stariji USR 33.6 modem sa voice opcijom, radi jako dobro i sto je najlepse potpuno je HW.

poz.