[ koska @ 19.02.2009. 14:48 ] @
| Znam da je pitanje bilo ranije, ali, iskreno, ni jedan odgovor mi nije zvucao 100% odgovarajuci ili 100% ubedljivo...
Najgore je sto imam mnogo odgovora "Da, moze" i isto toliko "Ne, nikako"
Dakle, jednostavno
imam 2 kompa i jedan ADSL modem sa jednim LAN-portom.... Da li bih mogao sa switch-em (koji je duplo jeftiniji od routera) da podelim internet konekciju i da to sve sljaka kako treba?
znaci, ne treba mi neka bogznakakva mreza, cak ne moraju ni kompovi da se vide izmedju sebe... samo da imam internet vezu (koja radi) na oba kompa.
Modem je iz Telekomovog paketa - Huawei SmartAX MT882, ako to moze ikako da pomogne |
[ neca @ 19.02.2009. 15:53 ] @
konačan i tačan odgovor DA!
[ alagor2000 @ 19.02.2009. 18:11 ] @
Mozes ih povezati " seriski ",treba ti dvije mrezne karte na prvom kompu a na drugom jedna!
Modem vezes na jednu mreznu kartu prvog racunara a na drugu mreznu vezes drugi komp.
Onda na prvom podesis da interent ide preko njega na drugi racunar!
Jedino je problem sto prvi komp mora biti upaljen stalno :)
Ja imam modem koji ima LAN i USB priljucak ,pa na lan vezem jedan a na USB drugi komp !
P.S. treba ti jedan obicni kabal i jedan crossover kabal( za vezu mrezni kartica izmedju dva racunara !
[ calexx @ 19.02.2009. 18:49 ] @
Citat:
koska: imam 2 kompa i jedan ADSL modem sa jednim LAN-portom.... Da li bih mogao sa switch-em (koji je duplo jeftiniji od routera) da podelim internet konekciju i da to sve sljaka kako treba?
Pitanje ti je pogrešno, ti već imaš ruter pa će svič da bude apsolutno dovoljan. Čak bi ti dodatni ruter bio bespotreban pa i pravio komplikacije.
Ovde si našao odgovore da to ne može da radi??
[ koska @ 24.02.2009. 13:36 ] @
Hvala svima... danas napokon ugradio switch i sve radi kako treba...
Citat:
Ovde si našao odgovore da to ne može da radi??
Pa nisam siguran gde sam nasao te odgovore posto sam pretrazio brdo foruma, ali svuda krenu da komplikuju i potpuno "odlutaju".... upravo mi je ovo trebalo - kratko i jasno
tnx jos 1x :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.