[ pereubu @ 20.02.2009. 10:55 ] @
Imao sam samo jedan domain controller, te sam napravio novi sa 64 bita i postavio ga da bude glavni (svih 5 operation managers). Sada na prvom imam dhcp, i hocu sa prvoga (staroga) da premestim dhcp na drugi novi server (recimo da ga nazoven primary). Na oba su instalirani dns. Komanda dcdiag daje rezultat da je sve ok. Uzimam backup na starom i ceo taj directory stavljam na novi pa potom restore. Prvi zaustavljam sa stopom na service a drugi authorizujem i startujem. Mala izmena na scope-ima i to stavljam novi domain controller kao novi name i dns server. Sada restartujem i refresh. Uzimam PC XP i stavljam ipconfig /renew, ali dinamicka IP dhcp konfiguracija ne dobija trazenu adresu. Gledam log na serveru novom, i vidim da je servis pokrenut cak i detektuje ovaj stari dhcp server kao rougue server, ali nista se ne desava i PC klijenat ne dobija trazenu IP adresu. Ne znam kako da to debuggujem. Neko kaze da sam trebao dhco da premestim na novi server pre nego sto sam ga podigao da bude domain controller? Na netu ne nalazim nista i to me zabrinjava. Mislim da je u pitanju sistemska greska, ali koja? |