[ Prika @ 20.02.2009. 13:16 ] @
U programu koji pravim sam predvideo dugme sa dve namene: generisanje dokumenta sa upisom datuma generisanja i pregled tog dokumenta.
U prvom stanju program treba da proveri da li polje "generisano" iz trenutnog reda tabele "dokument" sadrzi datum. Ukoliko sadrzi, dugme treba da ima ispis "pregled dokumenta", u suprotnom "generisanje dokumenta".
Kada je dugme pritisnuto u stanju "generisanje dokumenta", procedura upisuje u prazno polje "generisano" trenutni datum pomocu UPDATE SQL upita i tako sacuva podatak o datumu prvog generisanja.
Sve ovo radi bez ikakvog problema, osim sto nakon UPDATE upita ne mogu da "osvezim" DataView i da procitam podatak ukoji je neposredno upisan u tabelu bez pozivanja SELECT upita.
Tako da mi nakon uspesno obavljene UPDATE operacije ostaje staro stanje dok ponovo ne pozovem SELECT upit.
Da li VB 2005 ima neki mehanizam koji update-uje ili refresh-uje DataView nakon UPDATE SQL upita ili to mora da se radi putem ponovnog pozivanja SELECT upita?
Koristim ADO.NET
[ dusty @ 20.02.2009. 14:50 ] @
Citat:
procedura upisuje u prazno polje "generisano" trenutni datum pomocu UPDATE SQL upita

Tja, nisi rekao koju bazu korsitis, ali pretpostvljam da koristis MS SQL.
U stored proceduri stavi da je parametar 'generisano' output parametar, a to takodje uradi na parametru za Update komandu na koju vezujes polje iz table koju update-ujes. U storki postavi novu vrednost parametra 'generisano'. Posle Update komande (za DataAdapter) ili ExecuteNonQuery (za SqlCommand) polje 'generisano' u tabeli ce biti osvezeno , pa ako je DataView vezan za tu tabelu i on ce biti.
[ bigguy @ 23.02.2009. 07:22 ] @
Mozda ti ovo posluzi:

Me.tblIME_TABELE.Fill(Me.dsIME_TABELE.tblIME_TABELE);

Ovo postavi ispod UPDATE upita, ali predhodno moras na Formu[design] ucitati Data Set (dsIME_TABELE) zeljene tabele (tblIME_TABELE) iz Data Sources.