[ Niclosia @ 20.02.2009. 17:32 ] @
Pozdrav,

imam problema sa unosom podataka u bazu, vb .net je iz 2008, baza je mdb konvertirana iz accessa 2007,probao sam takodjer i onu aaccdb ali ista stvar.

u cemu jer dakle problem, podatke u bazu unosim preko table adaptera tablicaTableAdapter.Insert(nesto.text,nesto2.text) , te azuriram data grid view koji se nalazi na drugoj formi forma2.dgArtikli.Update() ... prvi problem je da vb ne unosi podatke u access bazu a drugi je da ne osvjezava data grid view.. takodjer sam probao kreirati nov redak uz pomoc
dataseta:
Dim newrow as new bazaDataSet.tablicaRow
newrow.Atribut1=txta1.text
newrow.Atribut2=txta2.text
bazaDataSet.tablica.Rows.Add(newrow)

Isti je problem nece ni osvjezavati data grid ni fizicki unijeti podatak u bazu, formu u koju je data grid zatvorim i otvorim pa se vide podaci ali fizicki u bazi ne ostane nista. Prosao sam topike o tome u vs. net data access helpu i nisam nasao rjesenja, ima li tko mozda ideju ili cu trebati probati definirati sve rucno?

[ Niclosia @ 21.02.2009. 16:56 ] @
nitko sa nekom idejom :'(
[ dusty @ 21.02.2009. 17:27 ] @
Metoda Update od DataGridView kontrole samo graficki osvezava kontrolu i to one regije koje su bile 'prekrivene'.
Meni se cini da ti ne ne prenosis dobro referencu na tabelu koja se prikazuje u drugoj formi.
[ Niclosia @ 21.02.2009. 17:31 ] @
vise me muci to da mi ne radi pisanje u DB , evo u prilogu je jedan brzinski primjer mog problema

[Ovu poruku je menjao Niclosia dana 21.02.2009. u 18:45 GMT+1]
[ dusty @ 21.02.2009. 17:50 ] @
Citat:
vise me muci to da mi ne radi pisanje u DB
O tome govorim:
Citat:
Meni se cini da ti ne ne prenosis dobro referencu na tabelu koja se prikazuje u drugoj formi.

Pazi ovo:
Citat:
Dim newrow as new bazaDataSet.tablicaRow
newrow.Atribut1=txta1.text
newrow.Atribut2=txta2.text
bazaDataSet.tablica.Rows.Add(newrow)

Ovo kreira novi red u lokalnom dataset-u, tj. u memoriji. Nakon ovoga bi trebao da pozoves Update metod DataAdaptera (ili sta vec koristis) za tvoj typed dataset. Moras malo vise da elaboriras kako punis taj dataset, da li si definisao insert i update komande, da li ti vraca gresku (i koju).....
[ Niclosia @ 21.02.2009. 18:41 ] @

evo C/P koda,

Citat:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim StanjeArtikla As Integer
Dim Maloprodajna As Double
Dim Veleprodajna As Double
Dim Garancija As Integer
Dim Naziv As String
Dim Opis As String
Opis = txtOpis.Text
Naziv = txtNaziv.Text
Veleprodajna = txtVeleprodajna.Text
Maloprodajna = txtMaloprodajna.Text
Garancija = txtGarancija.Text
StanjeArtikla = txtStanje.Text

Dim newrow As bazaDataSet.tblArtiklRow
newrow = Me.BazaDataSet.tblArtikl.NewtblArtiklRow()
newrow.NazivArtikla = Naziv
newrow.StanjeArtikla = StanjeArtikla
newrow.Opis = Opis
newrow.MaloprodajnaCijena = Maloprodajna
newrow.VeleprodajnaCijena = Veleprodajna
newrow.Garancija = Garancija
BazaDataSet.tblArtikl.Rows.Add(newrow)
Me.TblArtiklTableAdapter.Update(Me.BazaDataSet.tblArtikl)
'rmArtikl.dgArtikli.Update()
'TblArtiklTableAdapter.Insert(Naziv, StanjeArtikla, Opis, Maloprodajna, Veleprodajna, Garancija)
Me.Dispose()

End Sub

takodjer sam pokusavao sa

Citat:

Dim ta As New bazaDataSetTableAdapters.tblArtiklTableAdapter()
ta.InsertQuery(txtNaziv.Text, StanjeArtikla, txtOpis.Text, Maloprodajna, Veleprodajna, Garancija)
BazaDataSet.tblArtikl.AddtblArtiklRow(txtNaziv.Text, StanjeArtikla, txtOpis.Text, Maloprodajna, Veleprodajna, Garancija)

app ne javlja nikakav error
[ Niclosia @ 27.03.2009. 17:24 ] @
problem je bio da on updatea bazu u ../bin/ diru a ne onu koja se nalazi u root direktoriju..

puno hvala na pomoci i vremenu