[ anon17194 @ 21.02.2009. 09:32 ] @
Nema sanse da podesim. Jel je neko pokusavao do sada? |
[ anon17194 @ 21.02.2009. 09:32 ] @
[ Take 5 @ 21.02.2009. 19:22 ] @
Na Windows 7 postaviš password na vlastiti nalog i dodaš još jednog usera sa passwordom...
Start / Computer (desni klik: Properties) / Advanced system settings / Computer name / Network ID: "This is a home computer..."... Next > Next... definišeš radnu grupu... Nakon restarta Win7, sa XP računara (na kome je definisana ista radna grupa) moći ćeš da vidiš kompjutere u radnoj grupi, iz XP klikneš na ikonicu Win7 kompa i loguješ se sa onim dodatnim user / password koji si na početku kreirao u Win7. Vide se Public folderi, ako nisi dodelio i nekim drugim foderima da budu deljeni (Shared)... Pristup sa Win7 na XP grupni računar ide i bez user/ pass logovanja... Kod mene tako radi bez ikakvih problema (umrežena dva računara preko telekomovog Huawei HG510 ADSL modem-rutera) PS Kao i na Visti, iz nekog razloga je obavezno da se aktivni korisnik loguje na sistem sa password-om (ako user nema password računari se vide, ali od pristupa nema ništa...) [ drusa @ 21.02.2009. 20:06 ] @
što se tiče ove teme i ja imam sličan problem
jedan komp(bez monitora tastature i miša) radi 24 sata nadan na tavanu i umrežen je sa kompom u sobi (lan kabel) kad sam u sobi na win xp vidim onaj na tavanu bez problema (imam čak i remote desktop) međutim pod win7 ga uopće ne vidim čak mi resetira lan karticu i ne vidim je u network and sharing centru jel ima neko rešenje [ easyyu @ 05.08.2009. 05:01 ] @
Ne treba nikakav dodatni account...
Dve najbitnije stvari su opisane slikom...a ostalo je klasicno share files kao i kod XP-a sa everybody permissions-om ![]() ![]() [ Take 5 @ 05.08.2009. 07:57 ] @
^ Koliko je takav metod bezbedan, dozvoliti svakom da piše i briše po disku?!!!??
[ easyyu @ 05.08.2009. 16:34 ] @
To ces ti odrediti u Security-u...za pisanje i citanje "po disku"
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|