[ anon142305 @ 22.02.2009. 00:38 ] @
Nisam nasao identican problem pretragom sajta. Ako neko jeste, neka da link teme. Problem je u sledecem. Instalirao sam WinXP SP2 na jednom racunaru. U pitanju je jedan hard disk podeljen na 2 particije, C i D. Win sam instalirao sa (nekoliko puta koriscenog) instalacionog cd-a. Znaci formatiranje (full) i instalacija (NTFS), (na C particiji, naravno) sve je proslo ok. Posle toga sam instalirao programe, povezao na net, sve radi! Medjutim, vec od prvog podizanja Win-a, stalno se javlja ono dual-boot. Daje mi mogucnost da izaberem izmedju WinXP Pro i, isto tako, WinXP Pro. Odaberem prvi i sve se dalje normalno podize (mada malo usporeno, cini mi se). Napominjem da na tom racunaru NIKAD nije bilo vise od jednog OS-a! Stoga mi nije jasno otkud ovaj "drugi"? Kako je to moguce??? To je prvo pitanje. Pretpostavljam da mogu to da resim u System properties\Startup and Recovery pa da editujem boot.ini, ali... cini mi se da cu tako samo da iskljucim opciju za dual-boot, ali ne i da izbrisem taj "drugi" XP. Sta mi je ciniti, to je drugo pitanje...? Ponovno, formatiranje i instalacija? Gledao bih to da izbegnem, ako moze... Ne znam da li ima neke veze, ali da napomenem i ovo! U biosu nisam mogao nikako da nadjem opciju za boot sekvence (ali bas nikako!), pa sam cd podigao pritiskajuci F4. Eto, to bi bilo to. Zamolio bih, ako nije problem, samo konstruktivne odgovore, hvala! |