[ Jagnjeca brigada @ 22.02.2009. 20:56 ] @
Dosta je fora i ptitičije priče, tipa: to se (ne)podrazumeva i sl.. Zakon je jasan i lepo kaze:Na osnovu člana 23., a u vezi sa članom 92. Zakona o telekomunikacijama ("Službeni glasnik RS", br. 44/03 i 36/06 ), članom 18. i 20. Statuta Republičke agencije za telekomunikacije ("Službeni glasnik RS" br. 78/05), Upravni odbor Republičke agencije za telekomunikacije, na šezdesetoj sednici održanoj 29. novembra 2006. godine, doneo je sledeću
O D L U K U
I. Prilikom pružanja usluga sa dodatnom vrednošću (učestvovanje u nagradnim igrama, kvizovima, glasanja telefonom ili putem SMS-a i sl.), pružalac usluge je u obavezi da obezbedi sledeće:
- cena usluge objavljena u medijima mora biti jasno navedena;
- cena mora biti napisana fontom koji je po veličini, tipu i boji identičan fontu telefonskog broja za pružanje usluge (ako se objavljuje na televiziji ili u štampi);
- cena mora biti saopštena svaki put kada se saopšti broj za pružanje usluge (ako se objavljuje u televizijskom ili radio programu);
- ukoliko se usluga realizuje pozivanjem telefonskog broja, nakon uspostavljanja veze, a pre početka tarifiranja usluge, korisnik mora biti obavešten o ceni usluge;
- ukoliko usluga korisniku ne može biti pružena iz bilo kog razloga (svi operateri su zauzeti, nemogućnost uključenja u program i sl.) u poruci korisniku moraju biti navedeni troškovi koji će mu biti naplaćeni u ovom slučaju.

http://www.internodium.org/node/2743


Mi korisnici bi se lepse osecali kada bi nas ispostovali pa kada pozovemo teh. podrsku Telenor mrezi da nam se na pocetku razgovora kaze to kosta toliko i toliko kada se vec podrska naplacuje. Sa druge strane mi vas ispostujemo placanjem, pa tako ispostujte i vi nas a i zakon u zemlji gde poslujete.
[ Jbyn4e @ 22.02.2009. 21:13 ] @
Da, ali izgleda da citas pogresnu stvar.. sto nisi boldovao i ovaj deo?
Citat:

I. Prilikom pružanja usluga sa dodatnom vrednošću (učestvovanje u nagradnim igrama, kvizovima, glasanja telefonom ili putem SMS-a i sl.), pružalac usluge je u obavezi da obezbedi sledeće

Ja bih rekao da teh. podrska nije usluga sa dodatnom vrednoscu ...
[ Slobodan Milivojevic @ 22.02.2009. 21:52 ] @
Ukoliko se misli na Telenor call centar (9863), to nije usluga sa dodatom vrednoscu, ali to za naslov teme nije ni bitno, jer Telenor svakako obavesti korisnika o ceni usluge.

9863 (govorni automat) je besplatan. Ali kad pritisnete nulu za vezu sa operaterom, dobijate informaciju koja glasi ako se ja dobro secam tacno ovako: "Razgovor sa operaterom se bez obzira na trajanje naplacuje ukupno 10 dinara".
[ nvukelic @ 22.02.2009. 22:54 ] @
Citat:
Slobodan Milivojevic: 9863 (govorni automat) je besplatan. Ali kad pritisnete nulu za vezu sa operaterom, dobijate informaciju koja glasi ako se ja dobro secam tacno ovako: "Razgovor sa operaterom se bez obzira na trajanje naplacuje ukupno 10 dinara".


Upravo tako.
[ Jagnjeca brigada @ 07.03.2009. 21:24 ] @
Gledam njihove reklame na TV-u, radiu, billbordima... svuda pise za vise informacija pozovite 9863 a nigde ne pise da se to naplacuje, jedino na na telenor sajtu pise koliko kosta poziv i to ne pise na slici gde reklamiraju neeegooooo moras da kliknes na slikueeee onda moras da procitas celu stranu teksta da bi video koliko se naplacuje 9863.


BTW Sto na ovoj slici nisu na dnu napisali da taj poziv kosta 12 dinara? Nego mora da se klika dalje, kao da kriju da se to naplacuje?
[ nvukelic @ 07.03.2009. 23:05 ] @
Ne cepidlaci. Kao prvo, kosta 10din, kao drugo, pre nego sto uspostavis vezu sa operaterom, lepo te obaveste o ceni poziva, pa ako ti ne odgovara, spustis slusalicu i ne platis nista. A ako ti ne odgovara sto uopste naplacuju, lepo promenis operatera i odes u mts gde cekas 20 minuta da ti se operater javi, ako se i javi. Ja sam vise za varijantu naplacivanja ako se brzo jave, a nikad do sada nisam cekao duze od 10-ak sekundi.
[ pajaja @ 07.03.2009. 23:19 ] @
Citat:
Jagnjeca brigada: Gledam njihove reklame na TV-u, radiu, billbordima... svuda pise za vise informacija pozovite 9863 a nigde ne pise da se to naplacuje, jedino na na telenor sajtu pise koliko kosta poziv i to ne pise na slici gde reklamiraju neeegooooo moras da kliknes na sliku

Citat:
Slobodan Milivojevic: Ukoliko se misli na Telenor call centar (9863), to nije usluga sa dodatom vrednoscu, ali to za naslov teme nije ni bitno, jer Telenor svakako obavesti korisnika o ceni usluge.

9863 (govorni automat) je besplatan. Ali kad pritisnete nulu za vezu sa operaterom, dobijate informaciju koja glasi ako se ja dobro secam tacno ovako: "Razgovor sa operaterom se bez obzira na trajanje naplacuje ukupno 10 dinara".
[ Jagnjeca brigada @ 08.03.2009. 10:35 ] @
Citat:
nvukelicJa sam vise za varijantu naplacivanja ako se brzo jave, a nikad do sada nisam cekao duze od 10-ak sekundi.Ne znam da li si upoznat, ali Telenor ne posluje samo u Srbiji a sa druge strane samo u Srbiji naplacuje teh. podrsku!? Zna se sta je teh. podrska tj. postoje standardi za teh. podrsku tj. kao sto crveno svetno na semaforu ne sme da traje duze od dva minuta jer ce vozaci posle tog vremena misliti da nesto nije u redu i pocece da prolaze kroz crveno...

Tebi izgleda marketing Telenora popio mozak tj. ubedio te da ce podrska biti bolja ako se naplacuje, Telenor je duzan da tebi i meni kao korisniku obezbedi besplatnu teh. podrsku i cekanje manje od dva minuta, ako to ne moze da obezbedi i koristi marketing da obanjuje korisnika kao podrska ce biti bolja ako se naplacuje... ta prica moze da prodje samo kod Srba jer su Srbi bili pod sankcijama i ne znaju kako je u svetu... van granica Srbije za ovakvo ponasanje Telenora korisnici bi se udruzili i tuzili bi Telenor za lazno izmisljanje razloga naplacivanja podrske.


BTW Nije meni problem da platim 10 dinara, ali ne zelim niko da me pravi budalom i vredja mi intaligenciju.[ mycontrails @ 08.03.2009. 14:37 ] @
Ne razumem najjasnije u čemu je problem. Koristim paralelno i Telenor i MTS i još nijednom nisam uspeo da stupim u kontakt sa MTS korisničkim servisom i da rešim problem. Telenor naplati 10 dinara što zapravo i nije mnogo, imajući u vidu da se praktično ne čeka duže od minut. Osim toga, ako neko ne želi da plati tih 10 dinara, može sve da odradi putem portala ili u korisničkom centru.

@JB Ne "branim" Telenor ali ako se već nešto zamera, treba naći nešto konkretno i realno. Ko ne želi da plati, uvek može da pozove 064789 i da čeka doveka. Ovo je kao da se žališ što im je logo svetloplave boje.

Ako citiraš taj boldovani član zakona, pročitaj ga ponovo. Telenor upravo i uradi to što treba, pozoveš 9863 besplatno i tek kada ti pruži mogućnost da pritisneš nulu i razgovaraš sa operaterom, najavi da će to biti naplaćeno.

Ovo nema veze sa time što posluju u Srbiji pošto na svakom tržištu posluju po zakonima koje vladaju na tom konkretnom tržištu. Nije pitanje da li neko misli "da ce podrska biti bolja ako se naplacuje", poenta je da VEĆ JESTE BOLJA i da vredi i više od tih mizernih 10 din po pozivu.
[ nvukelic @ 08.03.2009. 21:49 ] @
Citat:
Jagnjeca brigada: Ne znam da li si upoznat, ali Telenor ne posluje samo u Srbiji a sa druge strane samo u Srbiji naplacuje teh. podrsku!? Zna se sta je teh. podrska tj. postoje standardi za teh. podrsku tj. kao sto crveno svetno na semaforu ne sme da traje duze od dva minuta jer ce vozaci posle tog vremena misliti da nesto nije u redu i pocece da prolaze kroz crveno...

Tebi izgleda marketing Telenora popio mozak tj. ubedio te da ce podrska biti bolja ako se naplacuje, Telenor je duzan da tebi i meni kao korisniku obezbedi besplatnu teh. podrsku i cekanje manje od dva minuta, ako to ne moze da obezbedi i koristi marketing da obanjuje korisnika kao podrska ce biti bolja ako se naplacuje... ta prica moze da prodje samo kod Srba jer su Srbi bili pod sankcijama i ne znaju kako je u svetu... van granica Srbije za ovakvo ponasanje Telenora korisnici bi se udruzili i tuzili bi Telenor za lazno izmisljanje razloga naplacivanja podrske.


BTW Nije meni problem da platim 10 dinara, ali ne zelim niko da me pravi budalom i vredja mi intaligenciju.


mycontrails ti je jako lepo odgovorio i ja tu ne bih nista dodavao, osim

Citat:
Jagnjeca brigada:
Telenor je duzan da tebi i meni kao korisniku obezbedi besplatnu teh. podrsku i cekanje manje od dva minuta,


Ne, nije duzan i ne znam otkud ti ideja da jeste. Duzan je da obezbedi tehnicku podrsku, ali da ona bude besplatna, to nije duzan. A sto se cekanja duze od dva minuta tice, toga kod Telenora nema, ni priblizno, a sta cemo tek sa mts-om, kod koga su dva minuta misaona imenica?

Citat:
Jagnjeca brigada: Ne znam da li si upoznat, ali Telenor ne posluje samo u Srbiji a sa druge strane samo u Srbiji naplacuje teh. podrsku!?


I, ne, ovo nije tacno:

http://www.pannon.hu/en/private/customer_service/infoline/
http://www.dtac.co.th/eng/customer/number.html
[ Iksi @ 08.03.2009. 22:41 ] @
upravo tako, pogledajte th. podsrku vipa telenor-a i mts-a, ubedljivo
najljubazniji su u vip-u.
[ nvukelic @ 08.03.2009. 22:52 ] @
Slazem se da je VIP tehn. podrska ljubazna i profesionalna, ali jos uvek boluju od decijih bolesti. Takodje, Telenorovi operateri su izuzetno ljubazni i predusretljivi, pogotovo u poslednjih godinu i nesto, a imaju odgovor na gotovo svako pitanje. Sto se mts-a tice, cak i ako docekas da ti se neko javi, bude ti posle toga zao sto si uopste i pozvao. Naravno, ovo su samo moja licna iskustva i posmatranja jer sam imao posla proteklih godina sa sva tri operatera.
[ 2fAst4aNY1 @ 09.03.2009. 00:37 ] @
Vip nikad nisam zvao,jer ga ne koristim.
MTS sam zvao par puta i nikad vise,ali NIKAD!!!Skoro svaki put,nebitno koje je doba dana,cekao sam minimum 20 min,jednom 35,nakon cega sam dobio odgovor koji sam i sam znao ......grrrrrrrrrr
Telenor (nji'ov sam postpaid i prepaid korisnik vec 6 godina i ne bunim se).Ta tehnicka vredi vise od tih 10 din,jer cim pritisnem 0 da me prebaci na operatera,gotovo istog trenutka zvoni,ne secam se kad sam poslednji put cekao duze od ........odmah :D!Sto se tice davanja informacija,ako nisu znali odmah da mi odgovore,uvek odu negde sa strane,stave me "on hold",raspitaju se (ne znam kod koga) i onda mi detaljno objasne sve sto me zanima i uvek su ljubazni.
Posebna pohvala za to sto svaku uslugu tipa omiljeni broj i sl. aktiviraju odmah,a u telekomu kad mi kazu "Usluga ce vam biti aktivirana u roku od 24h",pa jos nema obavestenja da je ista aktivirana,dodjem mi da bacim i telefon i karticu i sve.
[ nvukelic @ 09.03.2009. 00:48 ] @
Citat:
2fAst4aNY1: Vip nikad nisam zvao,jer ga ne koristim.
Sto se tice davanja informacija,ako nisu znali odmah da mi odgovore,uvek odu negde sa strane,stave me "on hold",raspitaju se (ne znam kod koga) i onda mi detaljno objasne sve sto me zanima i uvek su ljubazni.


Ili ako ne znaju ni tad, zapisu broj telefona, raspitaju se detaljnije i pozovu vas nazad u najkracem mogucem roku (ja doziveo). Respekt.

Ali, dosta sam ih nahvalio, prestacu da ih ne bi urekao ;-)
[ 2fAst4aNY1 @ 09.03.2009. 00:54 ] @
E to nisam doziveo,ali sam bio prisutan kad su moju kevu zvali da je pitaju kako je zadovoljna kao postpaid korisnik pre godinu dana,prvo sam mislio da se neko zaebava,ali sam video broj i ostao bez reci :)

Pu pu,daleko bilo :D
[ Jagnjeca brigada @ 12.03.2009. 00:01 ] @
Sto se svi pozivate na Srbiju i mt:s tj. VIP, kao da trazite opravdanje za naplacivanje onoga sto se nigde ne naplacuje ili pokusavate u svojoj glavi da opravdate bacanje 10 dinara u vetar. Ljudi ovde ne pisemo o mt:s-u i VIP-u, ovo su Telenor korisnicki forumi.

Da li je neko od vas putovao van Srbije, jer da jeste ne bi se trudio da opravda bacanje 10 dinara u vetar. Preko granice je besplatna i kvalitena teh. podrska za korisnike nesto normalno.


Po ovome sto neki pisu ovde ja mogu da zakljucim da Telenor nije ovde dosao da unapredi i priblizi mobilne komunikacije korisnicima nego da ih unazadi.


Ako i ja pocnem da rezonujem lokalno, mogu da kazem, pa ako vec Telenor ima 30 % skuplje usluge od konkurencije zar se tu vec nije ugradio za podrsku? Ako im mi korisnici ne kazemo da nam to smeta, sta je sledece sto ce poceti da nam naplacuju a nigde se u svetu ne naplacuje?


[ EmilijaV @ 12.03.2009. 00:25 ] @
@Jagnjeca brigada

U pravu si ti sto se inostranstva tice, ali... ovo je zemlja Srbija...

Elem, znas sta ja mislim da je u pitanju? Tim naplacivanjem smanjuju pozive onih dileja koji samo zovu da pitaju npr: "Zasto mi ne radi mob?" A pri tom kreten ne zna da mu se samo potrosila baterija...

Ili: "Kako da posaljem SMS?", ili: "Kako da se javim na tel., koju zelenu slusalicu da pritisnem?"

A veruj mi takvih je mnooogooo!!! I od takvih, koji zovu MTS teh. podrsku vi, koji biste nesto normalno da pitate ne mozete da je dobijete.

Ovako kad naplacuju, neka budala ce lepo da razmisli pre nego sto ih pozove. Bar ce da proveri (ako nista drugo) da l' mu je napunjena baterija.
[ nvukelic @ 12.03.2009. 00:57 ] @
Citat:
Jagnjeca brigada
Sto se svi pozivate na Srbiju i mt:s tj. VIP, kao da trazite opravdanje za naplacivanje onoga sto se nigde ne naplacuje ili pokusavate u svojoj glavi da opravdate bacanje 10 dinara u vetar.

Preko granice je besplatna i kvalitena teh. podrska za korisnike nesto normalno.

sta je sledece sto ce poceti da nam naplacuju a nigde se u svetu ne naplacuje?


Ja sam ti vec dao dva linka koji pobijaju tvoju tvrdnju, a nacicu ti jos ako bas zelis.Postoje mnogo bitnije stvari koje ne valjaju kod nasih operatera, tako i Telenora, a koje bi valjalo menjati, od toga da li se podrska naplacuje ili ne.
[ musicmaster @ 12.03.2009. 01:09 ] @
Citat:
EmilijaV:
"Kako da se javim na tel., koju zelenu slusalicu da pritisnem?"

A veruj mi takvih je mnooogooo!!! I od takvih, koji zovu MTS teh. podrsku vi, koji biste nesto normalno da pitate ne mozete da je dobijete.


Ne mogu da verujem....
u 2009. ima ljudi koji ne umeju da se jave.....

Kako li 'to' funkcionishe...?

Logika, pazi ima i dve male 'slichke' koje svetle... Boje kao na semaforu.... Green = Yes, Red = No.... Uglavnom..... je tako....
numb.

Conclusion:

The new level of retardation beats the logical portion of the brain by TKO!

Mislim, penzionerima i da oprostish..., ajde...
[ mycontrails @ 12.03.2009. 16:09 ] @
@ Jagnjeca brigada
Temu si započeo jednom mišlju, "kada već naplaćuje zašto ne kaže da naplaćuje" a završio nezadovoljstvom što uopšte naplaćuje i povrh svega nam svima skresao da nismo makli iz zemlje pa ne znamo šta su standardi u inostranstvu. Ne samo da je ovaj poslednji deo netačan nego je snishodljiv. Sasvim je moguće da nam se mišljenja ne podudaraju, da su čak i oprečna ali pozitivan drugarski stav i otvorenost za druga mišljenja na forumu mora da postoji.

Ne mislim da je naplaćivanje najbolja stvar koja nam se mogla desiti ali u zemlji u kojoj su ljudi većinom jako loše obavešteni, neophodno je napraviti kakvu-takvu selekciju poziva koji su im upućeni. Meni je sasvim okej što je KC na raspolaganju kad mi god zatreba i što nikada do sada nisam ostao bez konkretnog odgovora. S druge strane poprilično me nervira to što smo kao narod neobavešteni pa je većina poziva upućena KC slična onima koje je EmilijaV pomenula i što je potrebna ta distanca... i onda i svi ostali dobijemo 10dinara kao taksu...
[ [email protected] @ 12.03.2009. 18:04 ] @
Eh, ko misli da u drugim zemljama KC imaju samo korisnička i stručna pitanja, mislim da greši. Mislim da i tamo postavljaju nebulozna pitanja i da Srbija po tome ne beži a i ne zaostaje za svetom. Ne mislim da je 10 dinara mnogo, ali se količina rada i operativnosti i kvaliteta KC ne može meriti sa visinom nadoknade za tu uslugu. Može se primetiti da zaposleni u Telenoru prate teme na ovom sajtu koje su vezane za njihovu kompaniju i da ova debata neće proći bez njihove reakcije. Nadam se, kao do sada, na korist nas, korisnika njihovih usluga. Ajd skinite tu nadoknadu da nam se BRIGADIR ne sekira! :)))
[ EmilijaV @ 13.03.2009. 01:17 ] @
Citat:
musicmaster: Ne mogu da verujem....
u 2009. ima ljudi koji ne umeju da se jave.....

Kako li 'to' funkcionishe...?

Logika, pazi ima i dve male 'slichke' koje svetle... Boje kao na semaforu.... Green = Yes, Red = No.... Uglavnom..... je tako....
numb.

Conclusion:

The new level of retardation beats the logical portion of the brain by TKO!

Mislim, penzionerima i da oprostish..., ajde...

He, he... Istina je, ovo je zemlja Srbija!

To mi se svojevremeno ispricala jedna operaterka u call-centru, kad sam zvala nekim povodom. Pa posto je bila noc, nas dve se raspricale i ona mi ispricala razne bisere koje cuje.

Secam se bas toga za bateriju. Valjda je neki kreten stavljao stalno nove baterije kad mu se "stara" potrosi. Pa zvao da se zali kako je njemu skupo odrzavanje mobilnog.

A znam i kad odem u korisnicki servis ovde kod mene u Kosovskoj. Pa cesto neka dileja zaglavi ceo red, jer pita neke gluposti...
[ musicmaster @ 13.03.2009. 03:32 ] @
@EmilijaV

Tuzno, nema shta...
A shto je u vetjini sluchajeva uvek (dobro,... uglavnom) tuzno?
[ Jagnjeca brigada @ 13.03.2009. 21:07 ] @
Citat:
[url=/p2224423]i onda i svi ostali dobijemo 10dinara kao taksu...To da naplacivanje postoji da bi se smanjio broj poziva zboog ljudi koji pitaju za gluposti, pa date ljudi nemojte da ste naivni. To je jos jedna obmana marketiga Telenora, izmisljaju sve i svasta da bi opravdali naplacivanjel teh. podrske.


Takvih ljudi koji pitaju gluposti je bilo i bice, ti se njih neces otresti ako mu naplatis 10 dinara. Takve tvrdnje mogu samo da vredjaju intaligenciju korisnicima.


Debil moze da zakljuci da teh. podrska moze bolje da se organizuje kada je vec takvo katastrofalno stanje u teh. sluzbi podrske Telenora, jednostavno ako ih kako ih nazivate "kreten" i sl. postavlja pitanja koja nisu vezana za usluge koje pruza telenor (zamena baterija, koje dugme stisnuti kada se javljas...) lepo i kulturno mu reci da ova podrska ne pruza podrsku takve vrste i da procita upustvo za telefon i prekinuti mu vezu a taj broj sa koga je zvao blokirati mu poziv u naredni npr. 10 minuta ka teh. podrsci. Sto mi ostali da ispastamo zbog lose organizacije Telenor teh. sluzbe koja ne ume da izadje na kraj sa smaracima i da proceni sta su prava pitanja?


Vidite li ljudi kakvi su glupi argumenti naplacivanja teh. podrske?
[ nvukelic @ 13.03.2009. 22:00 ] @
Bas steta sto ti nisi sef tehnicke podrske Telenora, vidi se da bi ih odma' doveo u red. Sjajne su ti ove teorije zavere. Ko zna, mozda tu ima i istine i mozda su mracne sile zapadnog kapitalizma, masoni, iluminati, drustva lobanja i sajentolozi smislili nacin kako da nas napokon pobede. Naplacivace nam 10din svaki poziv call centru i na taj nacin nas oterati u bedu, nemastinu, propast do konacnog istrebljenja! Genijalna zavera na koju ce glupi Srbi nasesti. Ali, tu su jagnjece brigade da nas odbrane!

Slusas li ti sebe, covece? Ni sam vise ne znas sta pises.P.S. Moderatori, mislim da je ova tema zrela za jedan poveci katanac.
[ pinkpanterr @ 14.03.2009. 02:33 ] @
ma naplacuju sve, cak kad hoces da dopunis kredit putem sms-a, naplate uslugu a ide njima u prilog.
[ [email protected] @ 14.03.2009. 13:45 ] @
Ne želim nikog da uvredim, ali mi, stvarno imamo problem sa razmišljanjem koje je vezano za vreme socijalizma. Vidite, na zapadu sve košta sem vazduha. Mi smo ovde navikli da plaćamo samo - najnužnije, ili ono što bi Socijalistički savez radnog naroda odlučio šta radnička klasa mora da plati, a šta ne. Telenor je privatna firma i može da radi šta hoće! I mi možemo crći od muke, ali su to njihove pare. Ako izvedete ovako stvari, oni mogu jedan impusl naplaćivati 50.000 evra. I šta im ko može? Koliko je meni poznato, MTS sa svojim uslovima vrši veoma jak pritisak na Telenor (što i nije neki problem, ako se zna da MTS i fiksna telefonija su skoro fiktivno ista firma, zar ne?!) i, tako da će tržište srediti da nama bude najbolje. Vi možete birati! Pa, je ne mogu zaboraviti kada su se u Smederevu priključci za fiksni telefon plaćali po 2-3.000 maraka 80-tih, a 1.000 maraka 90-tih. Znate li koliko je to novca bilo u to vreme? A nisi mogao da biraš!
[ 2fAst4aNY1 @ 14.03.2009. 20:08 ] @
Citat:
pinkpanterr: ma naplacuju sve, cak kad hoces da dopunis kredit putem sms-a, naplate uslugu a ide njima u prilog.


Koliko znam to se ne naplacuje,jer redovno bratu dopunjavam kredit preko smsa i to se ne tarifira,a na racunu se vodi kao sms ka specijalnim brojevima!
[ Jagnjeca brigada @ 15.03.2009. 06:21 ] @
Citat:
[email protected]ali mi, stvarno imamo problem sa razmišljanjem koje je vezano za vreme socijalizma. Vidite, na zapadu sve košta sem vazduha.Kao sto je sto cu nekada postojali centri za mucenje tipa "Goli otok" i toga je bilo na svakom koraku ali sada je to prevazidjeno, savremeno vreme ga je pojelo, da se vrati tako nesto, ceo narod bi nazadovao. Tako i se samo ovo naplacivanje moze porediti sa "Golim otokom", sada ce se javiti @nvukelic
i kazace pa nemamo mi jedini u svetu centar za mucenje, postoji GVANTANAMO medjunarodni centar za mucenje a njega osudjuju i hoce da ga zatvore. To sto je negativno tj. ono o cemu se prica u negativnom kontekstu ne treba da postoji kod nas. Divim ti se, pored milion operatera koji ne naplacuju teh. podrsku ti si uspeo da nadjes dva koja naplacuju... i sa tim si hteo da podrzis Telenor i opravdas njihovo naplacivanje podrske


Da li treba da cutimo ako Telenor pocne i vazduh da nam naplacuje? Telenor nije firma za prodaju vazduha a ni za prodaju teh. podrske, oni treba da su tu da nam omuguce kvalitene mobilne komunikacije po konkurentnoj ceni a ne da se izivljavaju naplacivanje svega i svacega.

[Ovu poruku je menjao Jagnjeca brigada dana 15.03.2009. u 07:34 GMT+1]
[ nvukelic @ 15.03.2009. 10:52 ] @
Citat:
Jagnjeca brigada: Kao sto je sto cu nekada postojali centri za mucenje tipa "Goli otok" i toga je bilo na svakom koraku ali sada je to prevazidjeno, savremeno vreme ga je pojelo, da se vrati tako nesto, ceo narod bi nazadovao. Tako i se samo ovo naplacivanje moze porediti sa "Golim otokom", sada ce se javiti @nvukelic
i kazace pa nemamo mi jedini u svetu centar za mucenje, postoji GVANTANAMO medjunarodni centar za mucenje


Drago mi je da si poceo i misli da citas, ali ovaj put si omasio, osim u jednom, a to je da cu se javiti, mada ni sam ne znam zasto nastavljam ovu besmislenu raspravu. Moj odgovor na tvoj "Goli otok argument" ni u kom slucaju ne bi bio Gvantanamo, jer moj mozak ne moze da smisli takvu konstrukciju u kojoj ce 10 dinara porediti sa zatvorima za mucenje.


Citat:
Jagnjeca brigada: Divim ti se, pored milion operatera koji ne naplacuju teh. podrsku ti si uspeo da nadjes dva koja naplacuju... i sa tim si hteo da podrzis Telenor i opravdas njihovo naplacivanje podrske :)


Kao prvo, nisam pretrazio svih milion, vec samo, cini mi se sest, i od tih sest, dva naplacuju podrsku. Drugo, sve i da su samo dva od milion, time sam samo hteo da pobijem tvoju tvrdnju da nigde u "normalnom" svetu ne naplacuju podrsku osim kod nas, i u tome sam uspeo.

Citat:
Jagnjeca brigada
Da li treba da cutimo ako Telenor pocne i vazduh da nam naplacuje? Telenor nije firma za prodaju vazduha a ni za prodaju teh. podrske, oni treba da su tu da nam omuguce kvalitene mobilne komunikacije po konkurentnoj ceni a ne da se izivljavaju naplacivanje svega i svacega.


Ako pocne da nam naplacuje vazduh, ja cu prvi preci na VIP ;-). Telenor jeste firma za pruzanje tehnicke podrske jer im to spada u domen posla, a na njima je da odluce da li ce da je pruzaju besplatno ili ce je naplacivati.

Da rezimiramo: MENI ne smeta sto Telenor naplacuje tehnicku podrsku jer za tih 10 din dobijem mnogo kvalitetniju, ljubazniju i brzu podrsku od VIP-a i narocito mts-a i spreman sam da je platim svaki put kad ih pozovem. Ako TI neces da placas, i smatras da je placanje tehnicke podrske isto sto i odlazak na Goli otok, ti lepo predji na mts, pa cekaj pola sata da ti se neko javi i ne pruzi nikakvu informaciju (ja bih se u toj situaciji dobro zapitao ko tu koga zaista maltretira), a nas mazohiste i slepe poslusnike trulog zapadnog kapitalizma ostavi da uzivamo u mucenju koje nam pruza Telenor.

No hard feelings, pozdrav!
[ pinkpanterr @ 15.03.2009. 13:00 ] @
Citat:
nvukelic: Da rezimiramo:....dobijem mnogo kvalitetniju.....i brzu podrsku...

desava se da se javi plavusa i da za svako pitanje moras da sacekas da ona proseta i pita, pa da ponovi kao papagaj, a kad joj postavis isto pitanje, ali sa obrnutim redosledu reci, ona opet ode da pita, toliko o kvalitetu, znaci, na koga naletis, za sve mreze.

Citat:
nvukelic: Da rezimiramo: MENI ne smeta sto Telenor naplacuje tehnicku podrsku jer za tih 10 din....
..
..mnogo je, kume.....5.pezosa je dovoljno, a secam se kad su uveli naplacivanje, bilo je oko 3,5. pezosa i tad nije bilo guzve u podrsci.
[ nvukelic @ 15.03.2009. 13:13 ] @
Ok, pazi, svako ima pravo na svoje misljenje i ja sa tim nemam problema, ipak je ovo forum. Ali da razjasnim - ne kazem ja da je Telenor podrska idealna, nije, nije nicija, pa ni u tom "svetu" i slazem se sa prvim delom tvog posta. Takodje, i ja bih bio sretan da je podrska besplatna, ali nije i ja nemam problem s tim. 3.5 pezosa je bilo kad su karta u GSP-u i hleb bili 10din, a sad su 40, pa ti vidi da li je mnogo. Nekom jeste, nekom nije. Meni nije. Ako sam zbog toga magarac, neka sam.
[ [email protected] @ 15.03.2009. 15:39 ] @
Brigadir,
Ti imaš mnogo gadniji problem nego što je cena koštanja korišćenja KS Telenor-a. Primetio sam da ima ljudi koji pišu gluposti, kao da imaju želju da neku temu drže kao aktuelnu. Čudi me da moderator ove teme ne reaguje. Nije mi jasno zašto ne ideš na neke sajtove koji obrađuju jednostavnije teme koje bi i ti razumeo. Kažem ti da promeniš operatera, ako ti se ne sviđa, a ti pričaš nešto što niko ne razume.
[ 2fAst4aNY1 @ 15.03.2009. 16:44 ] @
@joes:
Ma ne obracaj paznju na brigadira,vidis da je i naslov teme nelogican,kada pre nego sto ti se javi operater,lepo dobijes obavestenje koliko to kosta i kako se naplacuje.
Modovi dajte katanac na ovu prepirku!
[ nvukelic @ 15.03.2009. 17:19 ] @
Citat:
2fAst4aNY1:
Modovi dajte katanac na ovu prepirku!


Citat:
[email protected]:Čudi me da moderator ove teme ne reaguje.


Amin!